Category Archives: Jocs i entreteniments

A,B,C,D,E,F,G ?????????

Ja sabeu que els anglesos enlloc de notes tenen lletres, així la seva escala musical és:  C,  D,  E,  F,  G, A,  B,  C (do, re, mi, fa, sol, la, si, do). Jugueu a ser compositors amb el Dawa’s xylopot i cliqueu després al “play” per escoltar la vostra obra mestra.

xilofon-de-torretes

I amb What is this note? tindreu l’oportunitat d’aprendre les notes en anglès i repassar la seva posició en el pentagrama.  Us recordo que:

A: la     B: si     C: do     D: re     E: mi     F: fa     G: sol

Us atreviu???

what-is-this-note

Santa Cecília: entre tots fem música.

Avui és Santa Cecília i com tots sabeu és la patrona de la Música.

Per celebrar-ho m’ha semblat una bona idea fer una mica de música, però d’una manera diriem que “poc habitual”.Es tracta d’una web amb vint vídeos en què, en cada un d’ells, es toca un ritme molt repetitu i monòton amb un instrument diferent. L’experiment consisteix que vosaltres feu música clicant cada vídeo en un ordre diferent i veure quina composició en resulta. Les combinacions són infinites!

Feliç dia de Santa Cecília!

entre-tots-fem-musica

Coneguem les figures i el seu valor

Aquest és un joc/exercici fet per la Paola Oliva. Ens anirà molt bé per preparar la prova de la setmana que vé. Val la pena que agafeu un llapis i que aneu traduint les instruccions en forma de figures musicals.

No és la primera vegada que penjo algun exercici fet per la Paola de l’IES Mar de Càdiz, amb qui últimament he tingut el plaer d’escriure’m (ja sabeu que a classe n’hem parlat). Però avui ho he fet perquè des d’aquest bloc aprofito per felicitar-la ja que avui el seu bloc fa un any!!!

coneix-les-figurescontent

Botellòfon

Aquí tenim un instrument de percussió fet amb botelles, l’he batejat amb el nom de botellòfon (botella-fonos: botelles que sonen). Tal com veieu és un instrument determinat. Podeu provar de fer algunes melodies, enregistrar-les i despres reproduir-les amb el play.

http://boowakwala.uptoten.com/kids/boowakwala-events-mother-bottles.html

http://boowakwala.uptoten.com/kids/boowakwala-events-mother-bottles.html

Bateria virtual

Qui no es conforma és perquè no vol, no?!! Com que no tenim bateria, ens hem de conformar amb aquesta bateria virtual, que tot sigui dit no està malament del tot!!!

Només necessiteu utilitzar determinades tecles del teclat de l’ordinador que ja estan assenyalades en cada una de les parts de la bateria o senzillament utilitzar el ratolí per percudir damunt de cada instrument.

Aprofiteu per repassar com es diuen els diferents instruments que s’agrupen en la bateria.

bateria-virtualPlats: T, Y, J I K

Charles: D

Caixa: B

Bombo: V i N

Goliat: M

Tom-tom: F, G i H