Monthly Archives: abril 2010

Canon de J. PACHELBEL

pachelbelEl canon en Re Major de J.Pachelbel és una de les obres del barroc més versionades i m’ha semblat que seria interessant de poder sentir l’original un parell de versions de versions que són força originals i a la vegada molt interessants. Quina és la que més us agrada?

Per cert, sabeu com s’organitza el canon de Pachelbel?  Sabeu qui era J. Pachelbel?

Versió amb instruments originals

Versió hip-hop amb instrument típics de Korea

Versió “divertida”

Gymnopedie: Eric Satie

eric-satie1Compositor i pianista francès, (Honfleur 1886) Erik Satie va escriure les tres Gymnopedies a l’edat de 23 anys. La Gymnopedie era una dansa grega que la ballaven nens despullats, però que jo sàpiga això no té res a veure amb les peces que Satie va escriure amb aquest nom, suposo que el que li va agradar és que és un nom que quan el pronuncies és una mica juganer.

Es diu que era un personatge molt excèntric i extravagant. Sense mare desde molt petit va ser educat pel seu avi i un tiet que el van intruduir en un món de fantasia i històries fabuloses que moltes de les seves obres deixen entreveure. Com que no li agradava gaire treballar i tampoc li agradava estava sotmés a la disciplina i regles del Conservatori de París on estudiava, va preferir substituir les classes  i anar a inspirar-se en els cabarets del barri parisenc de Montmartre ciutat on va morir l’1 de juliol de 1925.

Webs interessant de jazz i pop-rock

el-jazz1Aquest és un petit llistat de webs sobre el jazz i la seva història

Breu història del jazz

El jazzweb: web divulgativa del jazz

Música popular del siglo XX. El jazz

El jazz (en català)

Història multimèdia del jazz

El jazz: un sentimiento

Los orígenes del jazz: interessant recull de videos del Youtube

Aquí hi podreu trobar informació sobre la història del rock

La història del rock

Història del rock. El movimiento más importante del siglo XX

Musica popular del siglo XX. El rock

The Spanish Beatles Page

Història de la música electrònica

Violoncels al metro

Tal com ja us vaig dir fa uns quants dies, hi ha vegades que els moments especials es busquen i d’altres senzillament t’arriben. Aquesta nit m’ha vingut a trobar un moment que va ser molt especial un dia del Nadal del  2007, dia en  què vaig veure aquesta pel·lícula i una conversa d’avui me l’ha fet recordar. És una de les escenes més impactants de la pel·lícula de Pere Portabella “El silenci abans de Bach”: 12 violoncels tocant la el Preludi de la Suite num. 1 per a violoncel de J.S.BACH al metro de Barcelona.