Category Archives: Bromes

Un bon any per a tots!!

I, entre tants pares Noels i Santa Claus, ara toca una felicitació que és més propera a nosaltres ! Us desitjo un Feliç any Nou!!!!!!!!! I això si, ens veiem l’any que vé.

bon-any-nou2

Un “Bon Nadal!” molt musical

Amb aquesta felicitació de Nadal tant musical us vull desistjar a tots plegats (els selvatges i els que no ho sou) un Bon Nadal!!

I seguiu les instruccions que diuen: “click a deer for a holiday cheer” (feu click a cada cèrvol per tenir un esperit ben nadalenc!!!

pare-noel-i-rens-que-canten

Els comediants (Kabalewsky)

Avui a classe hem escoltat una fragment titulat Gallop del compositor rus Dimitri Kabalewsky. Amb alguns també hem vist el vídeo on hi ha aquest grup de músics d’entre 4 i 12 anys tocant aquesta peça.

Val la pena veure com toquen. Ah! I si voleu veure un altre vídeo d’ells no us perdeu la famosa Dansa del sabre de Khatchaturian.

Vete a dormir (El Hormiguero). Partitura

Aquesta és la cançó amb què acaba cada dia el programa “El Hormiguero”. El programa es força entretingut i sempre hi ha alguna cosa interessant i la cançó que finalitza el programa és tant divertida com ho són tots els periodistes i actors que hi treballen.

Us deixo la partitura (l’ha escrit Carme Marchena) i el video de la cançó completa

“Dando la nota”

M’ha semblat una bona idea acabar el curs amb una mica de:

stomp2Ritme (Stomp)

badromancelady-gaga1Flauta (Lady Gaga)

Repàs de llenguatge musical. Així que per divertir-nos una mica i al mateix temps repassar tots els elements de la partitura estudiats enguany: clau de sol, pentagrama, lligadura, puntets, silencis… És un video de l’any 1960 peró de rabiosa actualitat pel que fa al llenguatge musical.

QUE TINGUEU UN BON ESTIU!!!

“L’extraterrestre”

rachmaninoffImagineu que és negra nit i que us trobeu passejant per un carrer fosc i solitari… un home alt, amb una complexió física ample, el cabell molt curt, amb unes manasses enormes i amb els trets de la cara molt marcats, llavis gruixuts , expressió seriosa amb cara de “pocs amics” i vestit elegantment se us acosta (vosaltres “cagats” de por)…. i us demana quina hora és amb somriure una mica garrepa però prou afable per pensar que sembla la “Mona Lisa”

Doncs de vegades les aparences enganyen i aquest home (“l’extraterrestre”) hauria pogut ser perfectament Sergei Rachmaninoff (de qui vam celebrar l’aniversari el passat 1 d’abril)

Avui una amiga meva m’ha enviat aquest video que és molt divertit. Quina solució buscaríeu si fossiu pianistes, tinguéssiu les mans petites  i haguéssiu de tocar una peça de Rachmaninoff?  Mireu que fa l’enginy!!!!


Canon de J. PACHELBEL

pachelbelEl canon en Re Major de J.Pachelbel és una de les obres del barroc més versionades i m’ha semblat que seria interessant de poder sentir l’original un parell de versions de versions que són força originals i a la vegada molt interessants. Quina és la que més us agrada?

Per cert, sabeu com s’organitza el canon de Pachelbel?  Sabeu qui era J. Pachelbel?

Versió amb instruments originals

Versió hip-hop amb instrument típics de Korea

Versió “divertida”