Category Archives: 2n ESO

Bones Vacances

adeprofeHa arribat l’estiu!! I amb l’estiu també arriben les vacances!! Tot i que n’hi ha alguns que encara han d’anar a recuperar assignatures, la majoria de vosaltres ja heu acabat. Això vol dir que heu estat treballant de valent tot el curs!

Ha estat un any plè de canvis per vosaltres i per mi: enguany ha estat el primer curs de Moodle i Música.  Tots n’hem hagut d’aprendre! Peró penso que el balanç ha estat positiu: hem fet concerts (Concert de Nadal i Concert de Primavera), no hem pogut fer sortides (espero poder-les fer l’any que ve…), i hem après moltes coses…

Tinc molts projectes per l’any vinent! I tot i que n’hi ha alguns que ja no hi seran, espero poder compartir la il·lusió i les ganes de fer música amb tots vosaltres.

Fins al Setembre!!!!

(abans de veure-ho poseu els altaveus en marxa)

GoAnimate.com: Fi de curs 2011 by ademus

Like it? Create your own at GoAnimate.com. It’s free and fun!

Cordòfons. Clica

Aquest és un conjunt de quatre activitats molt senzilles sobre els instruments de corda i les seves parts principals. Només heu de clicar cada vegada que us aparegui el nom. Fixeu-vos-hi bé perquè la setmana que ve, ja no serà tan fàcil.

Violi. Parts. Clica

violi

Violoncel. Parts. Clica

violoncel

Piano. Parts. Clica

piano

Guitarra. Parts. Clica

guitarra

Noteflight. Les composicions

Amb ganes de començar les vacances i carregar les piles per preparar el “concert de Primavera”,  penjo aquest últim article. Són els treballs de bona part dels alumnes (no hi estan tots els que són) que s’han entusiasmat fent de músics amb l’editor de partitures Noteflight. Alguns han experimnetat barrejant timbres d’instruments diversos, altres, com el Juan, s’han dedicat a canviar el tempo a cada compàs i veure què passava, i molts s’han atrevit a posar ritmes de bateria i acords perquè diuen que sino quedava molt avorrit.

Tots han fet coses molt interessant!! Des d’aquí, felicitiats per la feina feta!!

Primers treballs amb Noteflight

Aquestes són les primeres composicions que els alumnes de 2n ESO de La Selva del Camp han fet amb l’editor de partitures Noteflight.  Aquests “músics selvatges” han fet uns treballs magnífics. D’una gran creativitat i atreviment, ja que molts d’ells fins i tot hi han posat acompanyament harmònic i de percussió.

Aquests treballs són els primers però no els únics. Ben aviat us posaré tota la feinada que han fet aquests “selvatges”.

“Relació en Fa” 2n A (Genís Vandellòs)


“Cant de Diana” 2n A (Ivan Hornos)

“Un dia accelerat” 2n B (Jaume Cobos)

“La Primavera” 2n B (Anna Iglesias)

“Sense nom 1” 2n C (Miriam Magliolo)

“Sense nom 2” 2n C (Josep Campanyà)


“Músics Selvatges”, creem?

Animats per lo engrescador que és escriure música i que soni al moment, els alumnes de La Selva del Camp, els “Músics Selvatges”, comencen a fer de músics. Ja hem treballat les característiques de la melodia gràcies als fantàstics Mapes Conceptuals de la MªJesus Camino que ens ajuden i ens animen tant en la nostra tasca diària. A l’institut de Cantàbria on treballa la Mª Jesús, els alumnes de 2n d’ESO  també han compost melodies. Amb el seu permís us les enllaço perquè hi feu una ullada.

Nosaltres ho hem après a fer amb l’editor de partitures Noteflight. I ara ens disposem a escriure la primera composició. Seguiu les indicacions que trobareu en aquest Wix. Us hi he posat alguns recursos que us ajudaran en la vostra tasca. Els que us vulgueu animar a fer un acompanyament amb acords trobareu recursos i idees al Tema 6 del Moodle.

Ah!!! Recordeu que heu de posar un nom a la vostra creació!!!

wixcreacio-melodies

Noteflight, escrivim??!!

Aquests dies hem estat veient quines són les característiques d’una melodia. Abans de començar a inventar les vostres pròpies melodies, el que farem serà aprendre a escriure música amb el Noteflight. I m’ha semblat que el millor seria començar copiant alguna cançó tradicional catalana.

En aquest pòster interactiu i he enllaçat una pàgina molt interessant: El Cibercançoner del CEIP Escola del Mar. Allí hi trobareu una bona colla de cançons amb els àudios corresponents. També hi ha un enllaç a tots els PDF de cada cançó. Trieu una cançó i us la imprimiu per després poder copiar amb el Noteflight tot el que hi ha a la partitura.

També hi ha un enllaç a un tutorial molt complet en català. Està traduït per Antoni Mralpeix.

Amb els noms d’usuari i les contrassenyes que us he donat, podeu començar a fer músics copistes.

1. Entreu al Noteflight

2. Poseu el nom d’usuari i la contrassenya (ho heu de fer en minúscules). Teniu les contrassenyes en el Moodle.

3. Creeu una partitura. Heu d’anar a “New Score”. El primer que heu de fer és guardar l’arxiu amb el vostre nom, així ningú no s’equivocarà a l’hora de tornar-lo a editar.