Category Archives: Repertori Instruments

Sakura (Flor de cirerer)

cireresSakura és una paraula que en japonès dóna nom a la flor de cirerer. És considerada la flor nacional del Japó i també és el títol d’una de les cançons més conegudes de la tradició musical japonesa.

Aquesta cançó forma part habitualment del repertori que intepretem en el nostre Institut.

L’article recentment publicat pel professor Massimo Pennessi arran del desastre ocorregut al Japó (llegiu-lo, val molt la pena!!) i l’interessantíssim treball publicat per Octavi Soler titulat “La Flauta Viatjera”,  en el qual hi ha tot un seguit d’activitats sobre aquesta cançó, m’han animat a escriure aquest article per tal d’aportar el meu granet de sorra.

He endreçat la partitura i l’he escrit amb l’editor de partitures MuseScore. La instrumentació està escrita per metall, però la podeu adaptar per tot l’instrumental Orff i fer la vostra pròpia versió. No ho he escrit a la partitura, però jo la començo amb un trémolo amb la nota mi  de tots els instruments (menys carillons) i hi vaig introduïnt els diferents obstinats fins acabar amb la melodia tocada per les flautes. El resultat és màgic!!

Preparant timbals

Avui hem treballat a classe Els instruments de percussió i no hi ha res millor que començar a fer una mica de soroll!

Us heu de posar amb les mans damunt la taula i anar practicant aquests ritmes. Primer heu de repetir cada fragment unes quantes vegades, després ja en podreu fer uns quants de seguits. No sé a quina velocitat ho reproduirà el programa, així que vosaltres ja us adaptareu el tempo. Penseu que primer s’ha de fer a poc a poc i anar augmentant progressivament el tempo.Heu dalternar ma dreta i ma esquerra.

També podeu imprimir la pàgina i agafar una bombona d’aigua de les de 5 litres (evidentment ha d’estar buida) i fer pràctiques. També us pot servir una caixa de cartró o una llauna una mica gran.

Operació timbals!!! Llista.



Aquí aniré apuntant el nom de tots aquells i aquelles que vulguin tocar timbals. La preferència serà per odre d’entrada.

Ja us avisaré quan hi hagi el càsting. De moment aneu estudiant els primers ritmes que he penjat. Aviat en penjaré alguns més en compas de 6/8 que ja seran més difícils.

Aumne curs
Gerard D./Adria P 2n A
Marina S. 2n A
Pol O./Albert M 2n B
Claudia C./Julia T 2n A
Ferran F. 2n A
Jonatan L. 2n A
Roger J. 2n A
Marcel C. 2n B
Eudald M /Manel C. 2n C
Oriol B / Javi M 2n C
.

Timbals. Preparant el casting.

Com que sé que n’hi ha uns quants que esteu neguitosos amb lo dels timbals, us deixo uns quants exercicis per anar preparant el “càsting”. Us heu de posar amb les mans damunt la taula i anar practicant aquests ritmes. Primer heu de repetir cada fragment unes quantes vegades, després ja en podreu fer uns quants de seguits. No sé a quina velocitat ho reproduirà el programa, així que vosaltres ja us adaptareu el tempo. Penseu que primer s’ha de fer a poc a poc i anar augmentant progressivament el tempo.Heu dalternar ma dreta i ma esquerra.

També podeu imprimir la pàgina i agafar una bombona d’aigua de les de 5 litres (evidentment ha d’estar buida) i fer pràctiques. També us pot servir una caixa de cartró o una llauna una mica gran.

Deixeu-me el vostre nom i així ja aniré fent llista de candidats i candidates (ja sabeu que necessito igual nombre de noies que de nois)

Que vagi bé!!!

La Bella i la Béstia

I va de cine!

Prepareu-vos! Aquestes són les cançons que aquesta setmana començarem a tocar a Conjunt Instrumental de 2n (“Bella i béstia són” de la pel·lícula “LA BELLA I LA BÉSTIA”) i a 4t (Comptine d’une autre été: l’après midi, de la pel·lícula “AMELIE”). Totes dues les inclourem en el concert de Primavera.

A treballar!!!

Piratas del Caribe. Partitura

“Piratas del Carib” és el títol de la trilogia cinematogràfica de Walt Disney formada per “La Maledicció de la Perla Negra” , “El cofre de l’home mort” i la mateixa “Pirates del Carib”. L’argument descriu les aventures pirates del Capità Jack Sparrow, el ferrer Will Turner i l’aristòcrata Elisabety Swann i tots els enfrontaments amb tot un seguit de personatges antagonistes com el capità Hector Barbossa.

He trobat la partitura en el blog de música “Programa Contínuo” i m’ha semblat força interessant de fer-la. Crec que us agradarà molt, tot i que haureu de dedicar bastantes “estonetes” (ja m’enteneu) a estudiar-la.  La versió que n’ha fet la professora Loly és molt atractiva perquè hi ha inclòs un acompanyament de bateria i a l’hora de tocar ja veureu que anima moltíssim.

 
Us deixo també la BSO de la pel·lícula.

Canço irlandesa.

Aquí teniu la partitura de la cançó irlandesa “Ghaoth Gleanntáin Ghlas ‘Dobhair ”  . És una de les cançons tradicionals irlandeses més conegudes i és habitual escoltar-la en molts pubs irlandesos d’arreu del móm.

Podeu escoltar-la en la intepretació d’Altan, dels millors grups de música folk i tradicional irlandesa.

Us poso també una versio que el grup irlandès The Corrs, format per quatre germans 3 noies i 1 noi, van fer d’aquesta cançó. Aquest grup, actualment inactiu, s’ha especialitzat en una música a mig camí entre la música tradicional irlandesa i la música pop i rock. Fixeu-vos en l’Andrea Corr, la mès jove dels quatre germans, tocant el tin whistle la flauta típica irlandesa.

Mamma Mia. ABBA

 

Comencem l’any amb molta energia! Tots coneixeu la canço “Mamma Mia” gràcies a la pel·lícula estrenada l’any 2008 i protagonitzada, entre d’altres,  per Meryl Sreep i Amanda Seyfried.  El film està basat en un musical estrenat a Londres l’any 1999.  El títol del musical correspon a un dels temes que més èxit va tenir del grup suec ABBA: la canço Mamma Mia publicada l’any 1975. Buf,  quin embolic de noms i xifres!!!!

L’any 2007 aquest musical es va representar a Barcelona amb un gran èxit de públic i ja ha estat vist per més de 30 milions d’espectadors en més de 150 ciutats de tot el món!