Monthly Archives: febrer 2011

Qui és? 2

L’endevinalla consisteix en anar demanant pistes per tal d’encertar el músic que s’hi amaga darrera. Teniu un màxim de 2 possibilitats per equivocar-vos i 1 minut de temps. Segur que l’encerteu a la primera!

educaplay-qui-es-2

Kanon de Pachelbel: una altra versió

Tots coneixem, de sobre, el Canon del compositor del Barroc Johann Pachelbel.  És una de les peces que cada any intepretem i a més, en aquest blog ja n’hem parlat alguna vegada. Torno a fer referència a Pachelbel i al seu Canon perquè he trobat una nova versió : és amb dibuixos i té molta gràcia tant per les imatges com per la música.

Si encara no ho heu fet, podeu provar de trobar el canon i el seu compositor a “Penjats del Barroc” (un joc del penjat amb el compositors del Barroc).

Pachelbel Kanon from Reel 13 on Vimeo.

Músics del Barroc

Aquesta és una galeria d’imatges d’alguns dels músics més destacats del Barroc. És únicament un repàs visual als compositors que hem treballat a classe i un suport per fer l’exercici “Penjats del Barroc” (un joc del penjat amb els noms d’aquests composiors). L’exercici fet amb l’eina interactiva LIM està acompanyat d’audicions de cada un dels compositors.

LIM. Intervals

Aquest és un exercici que ens anirà molt bé per treballar i repassar tots els tipus d’intervals. Ja sabeu: qualifiquem els intervals (Ascendent i Descende; Melòdic i Harmònic; Conjunt i Disjunt; de 2ª, 3ª..) i els quantifiquem comptan tons i semitons.

Recordeu que heu de copiar aquests exercicis a la vostra llibreta.

lim2intervals

A,B,C,D,E,F,G ?????????

Ja sabeu que els anglesos enlloc de notes tenen lletres, així la seva escala musical és:  C,  D,  E,  F,  G, A,  B,  C (do, re, mi, fa, sol, la, si, do). Jugueu a ser compositors amb el Dawa’s xylopot i cliqueu després al “play” per escoltar la vostra obra mestra.

xilofon-de-torretes

I amb What is this note? tindreu l’oportunitat d’aprendre les notes en anglès i repassar la seva posició en el pentagrama.  Us recordo que:

A: la     B: si     C: do     D: re     E: mi     F: fa     G: sol

Us atreviu???

what-is-this-note

Les alteracions. Mapa conceptual

Amb aquest magnífic Mapa conceptual fet per la Mª Jesús Camino podreu entendre perfectament el tema de les Alteracions. No oblideu que dins d’aquest mapa hi ha un enllaç a un altre mapa que parla de les Distàncies entre les notes. Ja sabeu que l’heu de copiar per al proper dia de classe.

les-alteracions-mapa-conceptual