Monthly Archives: desembre 2010

Un bon any per a tots!!

I, entre tants pares Noels i Santa Claus, ara toca una felicitació que és més propera a nosaltres ! Us desitjo un Feliç any Nou!!!!!!!!! I això si, ens veiem l’any que vé.

bon-any-nou2

El bloc fa un any!!!

pastis-1r-aniversariAvui el bloc fa un any!!!!!!!!!!!

Quan vaig començar no sabia on em portaria tot plegat, el que sí que tenia clar era l’objectiu que em movia a iniciar el projecte: fer de la meva passió, la música, la passió de tots els que en el dia a dia i en el meu entorn més immediat ( alumnes, companys, amics…) m’envolten.

Amb el temps m’he anat adonant que un bloc és una finestra oberta al món, i que aquest món s’ha anat fent gran  poc a poc, com una bola de neu quan baixa per un pendent d’una muntanya. I ara ja sou uns quats els que guaiteu a aquesta finestra.

Em continua agradant, i cada vegada més, el que vaig posar en el meu primer article de benvinguda (i que vaig copiar fil per randa d’un anunci d’una beguda molt coneguda).

L’anunci porta per títol “La feina ben feta no té fronteres” . I diu així:

Metges, periodistes, mecànics, pintors, fusters, lampistes, músics i escriptors.

Quin és el seu secret es preguntava tothom?

La passió, la dedicació, l’atreviment, la curiositat i estimar la feina és la nostra creativitat.

Quin és el secret es preguntava tothom? Si fem les coses com nosaltres sabem, hi ha res impossible?

I el que facin els altres tant se val, la feina ben feta no té fronteres ni té rival

Us deixo amb una bonica història molt adient per a la Nit de Nadal.

santa-claus-i-gatet2

Concert de Nadal (2)

Moltes gràcies!!! (tingueu paciència perquè tarda una mica en carregar-se)

Click to play this Smilebox greeting

Concert de Nadal: 16 de desembre.

Moltes gràcies a tots i totes pel vostre treball i col·laboració, sense tots vosaltres el concert no s’hauria pogut fer.

Click to play this Smilebox greeting

Un “Bon Nadal!” molt musical

Amb aquesta felicitació de Nadal tant musical us vull desistjar a tots plegats (els selvatges i els que no ho sou) un Bon Nadal!!

I seguiu les instruccions que diuen: “click a deer for a holiday cheer” (feu click a cada cèrvol per tenir un esperit ben nadalenc!!!

pare-noel-i-rens-que-canten

Glogster: més instruccions

pissarra-nadalJa quasi estem de vacances!!!! I com que hi ha algún grup amb qui ens hem quedat una mica justos pel que fa a les últimes  instruccions pel treball sobre els instruments de vent he fet un exemple de com ha de ser el treball (és només un exemple, cada un l’ha de fer amb la seva estètica i posant-hi molta creativitat).

Tal com veieu el poster ha de tenir un títol, la seva classificació, diferents explicacions (curtes) sobre com sona l’instrument, quin és el seu orígen i quines parts té. Un áudio i un vídeo. I molta imaginació.eduglogsterfletxes

Les parts de l’instrument les podeu assenyalar utilitzant l’eina de Graphics, Decoration, Paper. Allà n’hi trobareu vàries.

Com que a 2nA i 2nC no hem tingut temps de repartir quin instrument ha de fer cada grup, penjaré al Moodle una llista amb els noms.

Si voleu veure alguns dels primer treballs que hem fet per aprendre a utilitzar Glogster podeu anar a Músics Selvatges.


Un quartet “ben especial”

A algú no li ha quedat clar què és un quartet vocal?? Bé, ja sé que ja hem fet l’examen i que ara ja hi ha ben poca cosa a fer, però, us puc garantir que us divertireu una estona. Podeu fer diferents composicions a base d’aquests quatre “ostinatos” o motius melòdics que es van repetint.

quartet-de-cavalls

“Els instruments de vent” per vacances

eduglogsterlogin1Ja s’apropen les vacances i tal com us vaig dir haureu de fer un treball utilitzant una eina per fer pòsters interactius que es diu Glogster. El treball és sobre Els instruments de vent. Ja us he deixat tota la informació en el Glogster que us he preparat on us explico el que heu de fer i com ho heu de fer.

Per poder accedir a la vostra carpeta de treball heu d’anar a ( http://edu.glogster.com/  ) i posar el vostre Nickname i el Password (en el Moodle hi trobareu les constrassenyes per si les heu perdut).eduglosterimatge

Un cop hi hagueu entrat feu clic a Edit my profile i hi poseu una foto vostra i ompliu les dades que us demanen. Després feu clic a Save changes. Ja podeu tornar al vostre tauler de treball fent clic a Back to Dashboard i digueu Create a new glog.

El glog el podeu modificar totes les vegades que vulgueu i un cop hagueu acabat totes les modificacions deseu-leduglogsterbackes fent Save changes. Fixeu-vos que quan aneu a desar us dona tres opcions: “Unfinished”, “Finished” i “Public for All”. Jo aniré veient com van els treballs i quan vosaltres hagueu desat amb al Public for All voldrà dir que ja l’heu acabat i que es pot publicar.

Després jo el podré valorar puntuant des de 1 estrella fins a 5 en la part que hi ha per sota del glog.

Abans de començar a treballar mireu el tutorial que ha preparat Angèlica Suarez i que us he enllaçat en el Glogster. També trobareu enllaços on buscar informació per el treball a l’apartat d’enllaços. El primer que hi ha és en un Mapa conceptual fet per MªJesús camino sobre Els instruments i la seva classificació (està ple d’enllaços amb molt informació molt útil).

Us deixo un exemple d’un molt bon treball fet per la Mercè Ollé l’any passat sobre un estil musical: El soul. Val la pena que aneu clicant tots els enllaços. Fixeu-vos que tot són diferents glogs fets amb diferents estils. Així que en realitat son 7 glogs en un mateix treball!!

3r ESO. Audició: Bohemian Rhapsody

queenDesprés d’haver treballat la Guia d’Audició ja comencem a saber què hem de dir i com ho hem de dir sobre la música que escoltem. I per começar a posar-ho en pràctica res millor que la cançó Bohemian Rhapsody de The Queen.

Teniu la feina bastant feta, només cal que aneu contestant les preguntes sobre l’audició i que al final vegeu si les vostres respostes  són correctes. Ja sabeu que heu de fer una fitxa de l’audició on hi heu d’incloure tot el que heu escoltat. Val la pena que hi poseu una mica d’informació complementaria sobre els intèrprets/compositors (que són The Queen).

Teniu el format de la fitxa d’audició en el Moodle. Poseu la informació sobre el grup i la foto, a la casella d’Autor. Aquesta feina l’heu de portar dilluns.