Category Archives: Mapes conceptuals

TimeLine: el Renaixement

Aquesta és la meva primera presentació amb aquest recurs. És interessant perquè permet posar áudio, video i text amb tota mena d’explicacions a peu de foto. Per treure-hi tot el suc possible, heu d’anar clicant totes les entrades i se us obrirà un desplegable amb tota la informació corresponent.

Hi ha tota mena de detalls des dels inicis del Renaixement amb el naixement de Leonardo da Vinci fins a finals del segle XVI i principis  del Barroc amb el naixement de la primera òpera l’Euridice de Jacopo Peri.

timerimerenaixement

La Forma. Mapa conceptual i exercicis

Continuem amb La Forma. Us deixo un Mapa conceptual que conté alguns exemples musicals que us ajudaran a entendre una mica més el tema. És el primer que he fet i hi ha dos  enllaços (Repetició i Variació ) que fallen i de moment no sé com solucionar-ho. Així que posaré un document addicional amb la informació que hi falta.

formamusicalmapaconceptual4

DOCUMENT ADDICIONAL: formes per Repetició, Contrast i Variació

QUESTIONARI SOBRE LES FORMES BÀSIQUES: en català

CUESTIONARIO ESTRUCTURAS BÁSICAS: en castellà (Font: Mª Jesús Camino)

Els elements del llenguatge musical. Mapa conceptual

El llenguatge musical és la representació gràfica del so. El so té quatre qualitats: l’altura (greu/agut), la durada (llarg/curt), la intensitat (fort/fluix) i el timbre (veus/famílies d’instruments). El llenguatge musical representa aquestes quatre qualitats mitjançant els elements propis d’aquest llenguatge (notes, figures, silencis, signes de dinàmica….)

El llenguatge musical té uns elements propis, els elements del llenguatge musical,  que són aquells elements que ens serveixen quan volem parlar de la música: el ritme, la melodia, l’harmonia, la textura, la forma i la dinàmica:

Amb aquests mapa conceptual espero que us quedin tots aquests conceptes una mica més clars.

llenguatge-musical-mapa-conceptual