Aniversari de Sting “The Police”

stingGordon Matthew Summonoer, més conegut com Sting, va néixer el 2 d’octubre de l’any 1951, avui fa 59 anys. És un músic britànic, que va començar la seva carrera primer com a baixista i més tard com a cantant i baixista del grup The Police.

Des dels seus inicis professionals, compaginava la seva feina coma professor d’espanyol en un institut amb la d’entrenador de futbol, al mateix temps que per les nits tocava en una orquestra de jazz en un local de la seva ciutat.

El 1977 crea juntament amb Stewart Copeland el grup The Police que aviat es convertirà en un veritable fenòmen, assolint èxits i rècords de vendes amb temés tant coneguts com Roxanne, Every Breath you take, Message in a Botlle, Englishman in New York…


Com a membre de The Police i com a solista, Sting ha venut més de cent milions de discos, ha rebut més de setze Premisarxillautllargpetit Grammy i també una nominació als premis Òscar.

El 2006, Sting s’endinsa en la música renaixentista amb “Songs from the Labyrinth”. En aquest àlbum canta peces del llaütista, cantant i compositor anglès del segle XVII John Dowland. Dowland fou un dels músics més destacats del Renaixement, turmentat i rebutjat per la seva condició de catòlic a la cort d’Isable I d’Anglaterra, va haver de fugir del seu país i va viatjar per tota Europa. Segons Sting, Dowland la primera estrella del pop que va fer gires musicals.


Per Sting fer aquest viatge al passat va suposar haver d’aprendre a tocar l’arxillaüt, un instrument renaixentista de corda puntejada de la família del llaüt. El problema que va tenir és que l’arxillaüt té 26 cordes i ell ha tocat sempre el baix que només en te 4.

Moltes de les cançons de The Police s’han versionat, però una de les que més m’agraden és la que se’n va fer per la pel·lícula Moulin Rouge. És una versió de Roxanne amb ritme de tango.