Richard Strauss: “Odissea a l’espai 2001”

richard-straussRichard Strauss és un compositor i músic post- romàntic . Fou  internacionalment conegut abans dels 21 anys,  destacant principalment les seves òperas, però també els seus  poemes simfònics.

Va néixer a Munich, Alemanya,  l’11 de juny de 1864. El seu pare, Franz Joseph Strauss, era un músic professional de la Orquestra de la Cort de Munich que adorava la música de Haydn, Mozart i Beethoven. Ell fou qui el va iniciar, doncs, en el món de la música, però tan sols en els clàssics  als qui el seu pare admirava. Com Mozart, va començar a composar amb tan sols sis anys d’edat.

L’obra més coneguda pel gran públic és el poema simfonic (obra instrumental que deriva de la simfonia i segueix un argument o història)  “Així parlà Zarathustra” basat en un llibre del poeta i filòsof alemany Nietzsche que porta el  mateix nom.

L’inici d’aquest poema simfònic és el més, i quasibé l’únic, fragment conegut. El motiu és que el director americà Stanley Kubrick el va utilitzar en la seva pel·lícula “2001: Odissea en l’espai”. De ben segur que l’haureu sentit una pila de vegades!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *