Aram Khatchaturian

khatchaturianAvui es celebra el naixement d’un compositor més conegut per la seva música que pel seu nom. Aram Khatchaturian fou un compositor rus, d’orígen armeni nascut el 6 de juny de 1903 i mort el 1978.  La seva música està plena de detalls de la tradició musical del seu país i va escriure des de concerts per violi, concerts per piano, simfonies, ballets i música de cinema.

Com Shostakovich i Prokofiev va tenir seriosos problemes amb el govern soviètic perquè deien que la seva música no reflectia l’optimisme i la simplicitat que la ideologia del real socialisme exigia.

Una de les obres més conegudes pel gran públic és la famosa Dansa del sabre que és un dels fragment del ballet “Gayeneh” estrenat l’any 1942. Escolteu aquesta versió de l’obra tocada per uns joveníssims músics amb marimbes. Fixeu-vos amb el més petit de tots tocant els platerets, no en falla ni una!!!!!!!!

I per aquells que us hagueu quedat amb ganes de més música, aquí teniu un fragment dels “Comediants” de Dimitri Kabalewsy intepretat pel mateix grup.