Nat King Cole

Nathaniel Adams Coles (Montgomery 17 de març de 1917– Santa Mònica 1965).

Fou un vocalista i pianista de jazz nord-americà de raça negra, conegut pel nom artístic de Nat King Cole. De pares músics, el seu pare era pastor baptista i la seva mare directora de cors, començà tocant l’orgue en els oficis religiosos del seu pare.

Més tard, i ja com a pianista, es diu que un dia actuant a Hollywood un espectador molt entusiasta li va posar una corona de paper dient que era el rei i des de llavors li va quedar el sobrenom de King.

La seva carrera com a cantant començaria més tard i amb tant d’èxit que aviat va abandonar el piano per dedicar-se al cant. La seva veu, de timbre molt dolç i càlid ha marcat tota una època del jazz vocal dels anys cinquanta.

1. Aquí teniu un enllaç a la seva web oficial. Hi podreu escoltar algunes cançons acompanyat de la seva filla Natalie Cole.   NAT KING COLE: OFFICIAL WEBSITE

2. La Natalie Cole és actualment una cantant de jazz , soul i R&B d’èxit internacional. També ha fet algunes incursions en la música pop. Si la voleu conèixer: NATALIE COLE, OFFICIAL WEBSITE.

Si voleu escoltar la seva música i veure algun video: WATCH/LISTEN

3. En aquest video podreu escoltar una de les moltes cançons que van fer famós Nat King Cole : “Mona Lisa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *