“Música per prendre cafè”: G.P.Telemann

Una mica tard perquè el seu aniversari va ser el dia 14,  avui us faré cinc cèntims de George Philip Telemann. Algú el coneix?

Juntament amb J.S.Bach i G.F.Händel va ser un dels músics del barroc alemany més importants. De fet, en el seu temps va ser considerat més important que Bach i només quan Telemann va decidir que no volia la plaça de Kantor de l’esglèsia de Sant Tomàs de Leipzig, Bach la va poder agafar.

De la seva música el que sempre m’ha cridat més l’atenció és un conjunt de suites i concerts per a orquestra que ell va titular Tafelmusik, és a dir música de sobretaula o com diríem avui música per prendre cafè. És a dir música per acompanyar festes, banquets i celebracions vàries que feien a les sales o als jardins dels palaus (us imagineu el pobre compositor escrivint música pensant que ningú se l’escoltaria!)

G.P. Telemann Tafelmusik

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *