Noteflight, escrivim??!!

Aquests dies hem estat veient quines són les característiques d’una melodia. Abans de començar a inventar les vostres pròpies melodies, el que farem serà aprendre a escriure música amb el Noteflight. I m’ha semblat que el millor seria començar copiant alguna cançó tradicional catalana.

En aquest pòster interactiu i he enllaçat una pàgina molt interessant: El Cibercançoner del CEIP Escola del Mar. Allí hi trobareu una bona colla de cançons amb els àudios corresponents. També hi ha un enllaç a tots els PDF de cada cançó. Trieu una cançó i us la imprimiu per després poder copiar amb el Noteflight tot el que hi ha a la partitura.

També hi ha un enllaç a un tutorial molt complet en català. Està traduït per Antoni Mralpeix.

Amb els noms d’usuari i les contrassenyes que us he donat, podeu començar a fer músics copistes.

1. Entreu al Noteflight

2. Poseu el nom d’usuari i la contrassenya (ho heu de fer en minúscules). Teniu les contrassenyes en el Moodle.

3. Creeu una partitura. Heu d’anar a “New Score”. El primer que heu de fer és guardar l’arxiu amb el vostre nom, així ningú no s’equivocarà a l’hora de tornar-lo a editar.