Sakura (Flor de cirerer)

cireresSakura és una paraula que en japonès dóna nom a la flor de cirerer. És considerada la flor nacional del Japó i també és el títol d’una de les cançons més conegudes de la tradició musical japonesa.

Aquesta cançó forma part habitualment del repertori que intepretem en el nostre Institut.

L’article recentment publicat pel professor Massimo Pennessi arran del desastre ocorregut al Japó (llegiu-lo, val molt la pena!!) i l’interessantíssim treball publicat per Octavi Soler titulat “La Flauta Viatjera”,  en el qual hi ha tot un seguit d’activitats sobre aquesta cançó, m’han animat a escriure aquest article per tal d’aportar el meu granet de sorra.

He endreçat la partitura i l’he escrit amb l’editor de partitures MuseScore. La instrumentació està escrita per metall, però la podeu adaptar per tot l’instrumental Orff i fer la vostra pròpia versió. No ho he escrit a la partitura, però jo la començo amb un trémolo amb la nota mi  de tots els instruments (menys carillons) i hi vaig introduïnt els diferents obstinats fins acabar amb la melodia tocada per les flautes. El resultat és màgic!!