Geopolítica

Nou recurs incorporat al subapartat de geopolítica, dins el bloc de POLÍTICA

1

Mucha gente cree que las líneas del mapa ya no tiene importancia, pero Parag Khanna sostiene que sí. Utilizando mapas del pasado y del presente, explica las causas profundas de los conflictos fronterizos en todo el mundo y propone soluciones sencillas pero ingeniosas para afrontarlos

Geopolítica del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

0

Imatge publicada al blog d’Antoine Sobocinsky sobre els estats membres de Nacions Unides que han estat escollits algun cop membres del Consell de seguretat de Nacions Unides, a banda dels cinc membres permanents. D’entre els que han estat escollits més cops, destaquen el Japó, el Brazil, Xile, Índia o Colòmbia.

Nous continguts a l’apartat de geopolítica

0

S’han afegit nous continguts a l’apartat de geopolítica, dins el bloc de política. D’entre aquests continguts, cal destacar l’article Palestine is but one of many aspiring to the United Nations, publicat al diari digital d’Abu Dabi The National el passat 1 d’octubre. Aquest article, aprofitant els darrers aconteixements sobre la sol.licitud de Palestina com a membre de ple dret, fa un repas d’aquells estats que estan fent cua per arribar a ser membre de ple dret de Nacions Unides: Kosovo, Taiwan, Ossètia del Sud, Somalilàndia, entre d’altres.

La cooperació transfronterera a la UE

0

L’actualitat segons la CNN Student News

0

Els darrers esdeveniments com la detenció de Ratkoc Mladic, el cap de les tropes dels serbis de Bòsnia durant la Guerra dels Balcans, la cimera del G8 a Paris, els tornados als EUA o la discussió de la Llei d’immigració als EUA, explicats per la CNN Student news.

La complicada situació entre francòfons i flamencs a Bèlgica a 30 minuts

0

El programa de TV3 “30 minuts” va realitzar un reportatge sobre la polèmica lingüística entre francòfons i flamencs en algunes províncies flamenques, on la llengua és el nedeerlandès però la majoria de la població és francòfona. Aquesta polèmica entre els que defensen els drets de la població i els que defensen els drets del territori ha trascendit a l’àmbit polític i les dificultats per a formar un govern de l’Estat belga ja s’arrosseguen des de fa força mesos.

El referendum del Sudan

0

Aquests dies s’està celebrant un referendum al Sudam per a decidir si aquest estat africà es divideix en dos estats, Sudan del nord i Sudan del Sud. Seguirem els aconteixements que envoltin aquest procés, que s’ha afegit a l’apartat de “Política”, Geopolítica, conflictes de la descolonització.

Google maps i geopolítica

2

En els darers dies hem pogut comprovar com una “errada gairebé inapreciable” en un mapa de Google ha generat una crisi entre Nicaragua i Costa Rica.  Llegeix la crònica de Fran Sevilla, corresponsal de RTVE a l’Amèrica Llatina.

Les conseqüències territorials de la sortida de La Caixa d’Aigües de Barcelona segons Enric Juliana

0

el-protectorado-francesArticle publicat a La Vanguardia el 25/10/09

El eje mediterráneo se impone – E.Juliana

el-eje-mediterraneo-se-impone.jpg

Go to Top