Les alteracions. Mapa Conceptual

Ja sabeu que les alteracions són signes que modifiquen l’altura d’una nota. D’alteracions n’hi ha de pròpies, si el col·loquen amb al compàs i la clau, afecten totes les notes del mateix nom de la peça, excepte les precedides per un becaire. Les accidentals s’escriuen davant de la nota i afecten les notes d’igual nom del compàs.

Per repassar el tema de les alteracions (les partitures que toquem n’estan plenes) i mentre jo no aprengui a fer els meus propis mapes, he trobat un magnífic mapa conceptual fet per Mª Jesús Camino que us anirà molt bé.

 

mapa-conceptual-intervals

 

 

 

 

 

 

 

Per comprendre el tema de les ateracions és fonamental tenir clar la distància entre les notes de l’escala. Entendre la disposició de les notes en el teclat del  us ajudarà molt. Si entre dues tecles negres hi ha una negra, la distància entre les tecles blanques és d’un to i la tecla negra divideix el to en dos semitons. Si hi ha dues tecles blanques seguides, hi ha un semitó entre elles, motiu pel qual no s’inclou cap tecla negra al mig.

teclat-de-piano-distancia-entre-les-notes

 

 

 

 

 

 

 

Amb aquest PIANO VIRTUAL podreu provar tot el que acabeu de veure

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *