Bach i el jazz

Bach és un dels músics més versionats de la història de la música. Això vol dir que la seva música ha estat intepretada per multitud de músics de molts diversos estils i que cada un d’ells l’ha intepretat a la seva manera, és a dir n’ha fet una segona versió o creació.

Un dels estils musicals que més l’ha versionat és el jazz. L’any 2000 es va fer una gran celebració a la ciutat de Leipzig amb motiu dels 250 anys de la mort de Bach. Es va aprofitar per fer un macroconcert on músics de tots els estils i procedències van oferir una gran quantitat de versions de les obres més conegudes de Bach.

En aquest blog ja hem celebrat l’aniversari de Bobby Mc.Ferrin.  El video que us proposo és una versió que el Trio de Jaques Loussier va fer conjuntament amb Bobby Mc. Ferrin de la Cantata num. 140

Us deixo la versió original i la versió jazzística. Val la pena que primer us escolteu l’original (només son tres minutets!).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *