Aniversari de J.S.Bach

Un 21 de març de l’any 1685 naixia a Eisenach (Alemanya) Johan Sebastian Bach. Organista i compositor -tocava també el clave, el violí, la viola de gamba i a més era un gran improvisador- fou membre de la família de músics més gran que ha existit a la història amb més de 35 compositors i molts altres destacats intèrprets. La seva música és considerada el cim de la música barroca i un dels pilars més destacats de tota la música universal.

No es tracta en aquest moment de parlar de la seva llarga vida (va viure 65 anys), ni de la seva extensa família (va tenir 20 fills) ni de la seva prolífica obra, entre la qual podríem destacar les més 260 cantates i moltíssima música per a orquestra, orgue i altres instruments

La meva intenció és que poseu el nas en aquest fantàstic i immens univers musical bachià  fent un petit tast de la seva música.

1. Què és una fuga?. QUÈ ÉS UNA FUGA?

2. Bach en versió jazzística. BACH I EL JAZZ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *