Aniversari de Ravel

Maurice Ravel és un compositor que va nèixer al País Basc francès el 7 de març de l’any 1875 i va morir a París el 1937. De mare espanyola i pare francès se’l coneix sobretot per ser l’autor del Bolero.

Aquesta obra va ser un encàrrec que li va fer una ballarina russa molt famosa en aquella època, Ida Rubistein, que volia una peça per a ballar amb música d’inspiració espanyola. L’originalitat de l’obra radica en què només hi ha un tema, que és repeteix fins a 16 vegades. Aquesta repetició no dóna sensació de monotonia perquè Ravel era un mestre de l’orquestració. El tema de l’obra l’inica la flauta amb un pianissimo i passa després a altres instruments i grups d’instruments acabant en un crescendo final apoteòsic.

Fixeu-vos en el ritme que fa la caixa: és tracta d’un osbtinato que es repeteix fins a 169 vegades. El percussionista és el músic més important d’aquesta obra, ell és la base damunt de la qual es va construint tot aquest increïble castell musical.

1. Us proposo un repete!!!!!!!!!!! Fins a quantes repeticions del tema sou capaços d’escoltar? Feu-m’ho saber.      Bolero 

2. Si voleu saber més sobre el Bolero aneu a “Ravel: el Bolero en el cinema.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *