A la classe de geografia vàrem veure aquesta conferència de Hans Rosling. El Sr. Rosling és professor de salut pública a l’Institut Karolinska de Suècia, a més de moltes altres coses. A més a més, és fundador de www.gapminder.com

En aquesta conferència de forma molt visual mostra el creixement de la població mundial des de 1960, fins el 2010 i previsions fins 2050. Què cal extreure d’aquesta conferència?
1. Situació de la població mundial el 1960
2. Evolució fins 2010
3. Previsions-possibilitats de creixement fins 2050.
4. De quina manera es pot aconseguir eliminar la pobresa, quines tres condicions ell considera que s’han d’aplicar?
5. Quines variables demogràfiques utilitza per explicar l’evolució?

Seria molt interessant que us anessiu familiaritzant amb les taxes demogràfiques i el seu càlcul. Així que la feina per dilluns (a banda de mirar el documental, els que no vau venir ahir a classe) és definir i trobar la fòrmula de Taxa bruta de natalitat (Tbn), Taxa bruta de mortalitat (Tbm), Taxa de mortalitat infantil (Tmi), Taxa de fecunditat (Tf), Índex sintètic de fecunditat, Esperança de vida, Creixement vegetatiu o natural, saldo migratori, creixement real.