Pràctica TIC 2: Els climes de Catalunya
Els objectius d’aquesta pràctica són:
- elaborar un mapa de Google on apareguin les àrees dels diferents dominis climàtics (formes amb diferents colors)
- Dins de cada domini, hi haurà un climograma vinculat a un marcador, que correspondrà a una estació meteorològica.
- En el requadre del climograma, caldrà afegir el comentari del climograma.
Els dominis climàtics a representar són
- oceànic
- mediterani pirinenc
- mediterrani prepirinenc
- mediterrani continental
- mediterrani prelitoral
- mediterrani litoral
Aquesta pràctica es pot fer individualment o bé en grups de fins a tres membres. Tots els climogrames, així com el mapa de Google final ha d’estar compartits amb l’adreça geobatcubelles2012@gmail.com
El curs passat es va fer una pràctica sobre els climes d’Espanya, i en aquest enllaç podreu consultar les instruccions detallades que es van donar:
A l’apartat de medi físic, podeu trobar alguns mapes que us poden servir de guia com aquest
POc a poc ens anirem familiaritzant amb el Google docs i amb el Google sites. Aquí teniu un enllaç sobre tot allò que podem inserir en un article o pàgina d’un lloc web de Google
Sònia,
felicitats pel blog; és molt bo, amb uns continguts molt treballats, ben ordenats i equilibrats, cosa que no és gens fàcil. He trobat el teu blog buscant mapes per a les meves classes de Geografia de Catalunya i m’hi he passejat una bona estona. Tant de bo tota la geografia s’ensenyès així. Felicitats pel treball.
Jaume FG
Només una petita observació: ¿hem d’entendre el món en clau geogràfica o bé la geografia ens proporciona claus –eines, instruments, suports, palanques– per entendre el món?
Benvolgut Jaume,
no et pots arribar a imaginar la il.lusió que m’ha fet llegir el teu comentari. A la vegada que felicito l’alumnat del Grau de Geografia de la UB que pot gaudir de les teves classes de Geografia de Catalunya, tal i com jo ho vaig fer. Pel que fa a la teva observació (de petita, res), aquesta clau geogràfica no és més que una visió resultat d’aplicar tot un seguit de procediments on l’estudi del lloc, de la diferenciació espacial i de la relació dels èssers humans amb el medi són centrals. La meva intenció amb aquest blog és que l’alumnat de 2n de batxillerat que estudia la matèria de geografia aprengui a base de treballar en la recerca de respostes a les problemàtiques actuals… i així anem fent camí.
Bon dia Jaume,
finalment ho he entès, i ara és el moment de canviar la descripció que apareix a l’encapçalament del bloc: Bloc amb recursos per explicar el món des d’una perspectiva geogràfica. Bon any 2013!!