En aquesta web dedicada a la geografia com a disciplina escolar no podia faltar un apartat dedicat a la història de la cartografia. La construcció de la imatge del món al llarg de la història de la humanitat ha estat un procés apassionant que ens permet visualitzar de quina manera el comerç, la política, la religió o els responsables sanitaris s’han interessat en representar l’espai.

En aquest nou apartat, de moment he incorporat dos recursos audiovisuals d’una gran qualitat: En primer lloc, “Au coeur des cartes” una sèrie de catorze audiovisuals elaborats pel Departament de mapes i plànols de la Biblioteca Nacional de França, que conté entre d’altres, un exemplar de l’Atlas català de Abraham Cresques. A continuació, els tres episodis de la sèrie “Mapping the world” de la BBC presentats per Jerry Brotton, professor d’estudis del Renaixement a la Universitat Queen Mary de Londres (2010).

Espero que gaudiu d’aquests recursos !!

HISTÒRIA DE LA CARTOGRAFIA

Titre : Cosmographie libri octo [cura Donni Nicolai Germani]. – Ejusdem Donni Nicolai De locis ac mirabilibus mundi et primo de tribus orbis partibusAuteur : Ptolémée, Claude (0100?-0170?). Auteur du texteAuteur : Nicolaus Germanus. Auteur du texte. 1492. BNF