Sant Jordi

Us proposo una activitat poètica, una manera de fer descobrir els nens i joves la bellesa i musicalitat de les paraules.

L’objectiu és captar la melodia i l’expressivitat sonora dels poemes, i ho farem recitant-los a cau d’orella, molt i molt suau, amb sentiment i inflexió de veu.

Com podeu organitzar la sessió?

La meitat del grup escolta i l’altra meitat recita (o llegeix recitant)

Els alumnes que escolten estant asseguts a terra en rotllana, ben junts, amb els ulls tancats i amb silenci. Cal propiciar un ambient distès i tranquil.

Els alumnes que reciten disposaran d’un poema (segons ho preferim, pot ser el mateix per a tots o diferent per a cadascú. I segons l’edat i el domini en la lectura i recitació, poden ser poemes coneguts i treballats prèviament, o no).

Demanarem a els alumnes “recitadors”, que de forma simultània, comencin a recitar el seu poema. Van caminat de forma simultània al voltant de la rotllana, dedicant uns segons a cada company, xiuxiuejant-li a cau d’orella alguns versos del poema elegit(a cada “oient” li toca el vers que li toca). Ho van fent sense parar, fins a completar tota la volta.

Al final  comentem amb uns i altres les sensacions i emocions que s’han generat: la remor de fons, la musicalitat de les paraules, la captació de la temàtica dels poemes, les paraules més boniques que els han xiuxiuejat…

Veureu els resultats… un regal pels sentits.

Aquí teniu un poema per a començar.

Oferiment

He pogut atrapar un somni

Abans que el sol no es fongués,

I l’empresono amb paraules

Per quedar-me’l sempre més.

No pesa ni fa cap nosa,

Però és tan gran, per a mi,

Que, si vols… si tu volguessis,

El podríem compartir.

Joana Raspall

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *