Aprendre a llegir i a escriure

A l’atenció de la Directora

Benvolguda,

Fa unes setmanes es va desenvolupar a la Casa de Convalescència de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu la IV Trobada Començar a Llegir i Escriure a l’Educacaió Infantil i a Cicle Inicial: reflexionar sobre les dificultats de l’aprenentatge inicial.

A la part final de la Jornada es va “presentat en societat” un blog que considero que hauria de ser una referència a l’hora d’entendre, i millorar, els processos d’ensenyament i d’aprenentatge del llegir i l’escriure al parvulari i el cicle inicial de les nostres escoles.

https://icellegiriescriure.wixsite.com/aprendre

Aquest equip de l’ICE de la UAB ja fa uns anys que està constituït. Les dues persones que en porten la coordinació, la Sra. Montserrat Fons i la Sra. Rosa Gil, són una garantia de la qualitat del seu contingut. Us prego feu arribar aquesta informació a les coordinacions d’aquests dos cicles i les animeu a subscriure’s-hi.

A criteri vostre, és clar.

Gràcies per endavant.

 

Adoctrinament?

A l’atenció del Director,

Benvolguda, benvolgut,

ja ho veieu, no? Les bones intencions s’esfumen. El meu “bon propòsit” de millorar la regularitat en les entrades del bloc ha quedat en no res.
A casa meva deien “Aquest home és curt de jornal” per referir-se a algú que no enllestia mai la feina o bé que aquesta se li feia vella a les mans. Amb l’edat tinc la sensació que cada cop sóc més curt de jornal. Continue reading

El català ens necessita més que mai

http://preview.mailerlite.com/p9f7s1/775180882045569500/e8u8/

La llengua catalana també està en campanya

Des de l’aplicació de l’article 155, la llengua catalana ha rebut nombrosos atacs. A les administracions públiques, a les nostres escoles, etc., l’Estat espanyol, el Partit Popular i Ciutadans no amaguen la seva voluntat de posar fi a la normalització lingüística al país.

Què pots fer per impedir-ho?

1. Entra al web www.lallenguanoestoca.cat i mostra el teu rebuig a la intervenció de les institucions catalanes. Ja som més de 30.000 persones!

2. Segueix el canal de Telegram de la Plataforma per la Llengua i ajuda’ns a fer difusió dels missatges que emetrem durant aquesta campanya amb motius de molt de pes per anar a votar les opcions polítiques que defensin un estat a favor del català.

3. Explica a través de les xarxes socials quins són els teus motius per defensar el català a les properes eleccions del 21 de desembre amb l’etiqueta #VotaPerLaLlengua

4. Reenvia aquest correu electrònic a tots els teus contactes, sobretot a aquells que considerin que no és necessari anar a votar el #21D.

Gràcies pel teu suport!

https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/3760/la-llengua-catalana-tambe-esta-en-campanya

El país que volem

A l’atenció del Director

Benvolguda, benvolgut,

sovint us he comentat notícies, parers i denúncies que han aparegut a “El núvol”, digital de cultura. El considero una publicació d’una dignitat completa, diàfana. Ho és perquè hi col·laboren tot de persones fortament compromeses amb el benestar col·lectiu, cadascuna des de la seva professionalitat. Doncs bé, una dels col·laboradors és en Rafel Simó és oceanògraf del Departament de Biologia Marina i Oceanografia de la UB; treballa a l’Institut de Ciències del Mar i, de moment, li paga una part de la nòmina el “Consejo superior de investigaciones científicas”, el CSIC. Si us interessa saber més concretament en quines batalles està bregant podeu anar a la seva pàgina web: Continue reading

Bèlgica

A l’atenció del Director

Benvolguda, benvolgut,
Vivim dies intensos, hi ha qui en diu convulsos, i tot.

La realitat del dia a dia, si us he de dir la veritat, em limita molt la capacitat d’anàlisi del batec del món de l’escola. Continue reading

Voldria pensar

A l’atenció del Director

Benvolguda, benvolgut,

 

imatge

No sé vós però un servidor està absolutament consternat, i indignat, pels fets d’aquest diumenge.
La llista de sentiments podria ser llarguíssima: trist, decebut, astorat, emprenyat, decidit, orgullós…

M’interessa particularment el darrer: ORGULLÓS. Sí orgullós de pertànyer a un poble que ha donat, i està donant, una lliçó de civilitat a tot el món:

  • Pineda pacta amb la cadena hotelera on s’allotgen policies que marxin
  • Els Mossos es quadren i aplaudeixen els manifestants que protestaven per la repressió a Mataró
  • Deu mil persones inunden Aiguaviva per denunciar la repressió policial viscuda al poble l’1O
  • La “brutalitat” de la policia provoca la dimissió d’una regidora del PP de Palamós.
  • Més de mil treballadors de La Caixa protesten al carrer contra la violència policial
  • Els veïns de Mont-roig del Camp expulsen la Guàrdia Civil del municipi
  • El grup Bon Preu se suma a la vaga general del 3 d’octubre

tweet

Avui, vaga general per la dignitat
Iu Forn
Barcelona. Dilluns, 2 d’octubre de 2017

“Quan vaig veure imatges de centenars de persones de totes les edats que en qualsevol poble i ciutat del país eren agredides i humiliades per defensar unes urnes de plàstic, vaig sentir que jo estava al seu bàndol. Incondicionalment.
Quan milers de catalans que no volien votar perquè consideraven que el referèndum era una farsa, però veient les imatges de la brutalitat policial van decidir que no podien quedar-se a casa, com l’autor d’aquesta piulada que li adjunto aquí a sota, vaig refermar-me en la idea que serem capaços de crear una societat necessàriament plural, però humanament sòlida”.

papereta2

infoK

Em consta que força centres han fet, com a mínim, un minut de silenci als patis. Penso, però, que caldria anar més enllà si és que no ho heu fet ja. Us poso un bon exemple: aquest matí, a més, he rebut un correu electrònic en què el Director d’un centre, en nom del seu claustre, feia saber a la comunitat educativa el seu posicionament en torn dels moments que està vivint el país. M’he afanyat a donar-li l’enhorabona, és clar.

Voldria pensar que tots els centres educatius del país treballaran a fons aquests
El claustre de l’escola Teresa Godes i Domènech, reunit en claustre extraordinari el 2 d’octubre manifesta que:

Demà 3 d’octubre hi ha convocada una vaga general convocada per sindicats i entitats de Catalunya. Tots els mestres d’aquest claustre secundaran la vaga, excepte els tres mestres (1 membre de l’equip directiu i dos mestres) que cobriran els serveis mínims obligats per la Generalitat.

Com a Claustre condemnem els incidents d’ahir i exigim als nostres dirigents polítics que busquin solucions dialogades. L’escola fa temps que participa a la campanya Desmilitaritzem l’educació que es fa a tota Catalunya, el seu lema «les armes no eduquen, les armes maten» el podeu trobar a l’entrada de l’edifici central de la nostra escola. És objectiu de l’escola el treball, el debat i la transmissió dels valors on la violència mai no és la solució dels problemes, sinó que n’és una de les fonts.

La repressió tan brutal i les imatges tan horroroses dels cossos policials estatals contra una societat catalana completament pacífica, que l’únic que volia era defensar un dret tan bàsic com el dret a decidir el seu futur, ens porten a la necessitat de respondre-hi com a treballadors i treballadores amb un dels instruments més preuats que tenim: la VAGA.

Les actuacions d’ahir són més greus perquè moltes d’elles es van produir en escoles i instituts, llocs on s’ensenya democràcia, a ser ciutadà, drets i pau.

Sempre hem treballat a les nostres escoles partint del principi que amb violència no se solucionen els conflictes. Per tant, coherents amb aquest principi i vista la barbàrie dels cossos policials estatals, ens acollim al nostre dret de fer vaga. L’alumnat, la societat, la resta de l’Estat, Europa i el món sencer ha de ser testimoni que no ens quedarem callats i acceptarem com guanya la força davant la raó.

El claustre de l’escola Teresa Godes i Domènech

2 d’octubre de 2017, El Montmell

Captura de pantalla 2017-10-03 a les 11.49.53

 

 

 

 

 

Voldria pensar que el vostre centre està, com a mínim, compromès amb els drets i les llibertats de les persones: llibertat de reunió, d’expressió, d’informació. Voldria pensar que el vostre centre està compromès amb la NO VIOLÈNCIA (Ahir, curiosament, era el dia Mundial dedicat a la NO VIOLÈNCIA, quina coincidència més dramàtica!) Voldria pensar que el vostre centre avui s’ha adherit a l’aturada de país i que, a més, deu tenir previst un seguit d’activitats de reflexió i de formació amb els alumnes.

Si no és el cas, us convido a fer-ho.

Els vostres alumnes esperen això d’un centre que es diu “Educatiu”

Gràcies pel vostre compromís.