PROPOSTA FORMATIVA

POETIQUEM

En nombrosos articles del bloc he fet referència a la importància de fer present la poesia a l’aula i a l’escola i, sobretot, a l’aproximació de la poesia des de la vessant oral. A la revista Infància n.223 també en vaig parlar.  Llegir o escoltar poesia estimula la imaginació i ajuda a desenvolupar la sensibilitat vers el llenguatge poètic.

Amb poesia aprenem a reflexionar, activem la memòria, afavorim l’expressió oral, podem  imaginar i dibuixar mentalment escenes, aprenem… Però  malgrat tantes virtuts, com és que estem tan “despoetitzats”?

És per això que crec interessant educar els infants en la lectura de textos poètics i fer present la poesia a l’aula. Una de les millors maneres és que mestres i nens llegeixin en veu alta, recitin poemes i es deixin captivar per la seva musicalitat,  oferint la oportunitat, a uns i altres, de descobrir les qualitats sensorials del text, la cadència, el valor de les paraules i, sobretot, el poder comunicatiu del poema.

Si us interessa endinsar-vos en el tema i parlar la presència de la poesia a l’aula, podeu fer un tastet amb el taller “Poetiquem”. Tres sessions de dues hores en les que podrem gaudir escoltant, llegint i recitant poesia i, alhora, repensar el paper que podria tenir la poesia a les aules  d’educació infantil i primària.

Contacte: mbertr28@xtec.cat