RECURSOS PER A FER TEATRE

La posada en escena d’una obra és una eina de coneixement i de comunicació, així, , treballar sobre textos teatrals, escenificar-los o utilitzar-los com a eina per perfeccionar l’expressió oral és una pràctica sens dubte molt efectiva, ja que una peça teatral reuneix tots els requisits per ajudar a ser un bon orador : els aspectes lingüístics, l’expressió corporal, l’expressió visual, la creativitat, la desinhibició, el descobriment de la pròpia personalitat, la sensibilitat….

És important, però, d’ensenyar a l’alumnat la diferència entre llegir novel·la i llegir teatre.
La gran diferència entre els dos estils és la interpretació: el teatre ha de ser llegit amb intenció, amb interpretació, donant significat a les paraules.

També és interessant poder fer tot el muntatge d’una obra teatral. És a dir,  el procés que va des de  l’elecció d’una obra fins que es posa en escena: el repartiment de papers, assajos, elecció de tècniques teatrals, efectes especials, disseny de llums, decorats, vestuari, etc.

A l’hora  de triar una obra de teatre ho podem fer de diverses maneres: ho triem els docents,  es proposa fer una pluja d’idees de contes coneguts, es pot crear la pròpia obra en funció dels interessos dels alumnes, es poden adaptar òperes, obres clàssiques, representar poemes, cançons, llegendes… El més important però és animar-se a fer teatre a l’escola!

Un bon recurs és la guia didàctica Fem teatre, del gust per la lectura (primària). Feu-hi un cop d’ull!

Trobareu propostes per  preparar les vostres obres a:

Aquesta col·lecció inclou informació sobre l’autor. Descripció dels personatges. El text teatral. Pautes per a la preparació de l’obra. Fitxes per a cada personatge (espai per al record). Adequat per a cicle mitjà i superior.

 • Col·lecció “Tramoieta”

Recull de contes clàssics adaptats per a representar i fer  teatre. Adequat per a cicle inicial.

Col·lecció dedicada a l’òpera. Trobareu diferents òperes adaptades per a representar, acompanyades d’un CD amb els fragments més representatius. Adequat per a treballar a cicle mitjà i superior, tot i que les audicions i l’adaptació de la història es poden utilitzar al cicle inicial.

Llibres que ofereixen idees per al muntatge d’obres de teatre amb nens. Decorat, maquillatge, vestuari, ombres xineses, titelles, màscares, mim. Cada llibre presenta dues obres diferents i en cada una d’elles es descriu en profunditat un aspecte de l’escenificació. Adequat  per educació infantil i cicle inicial.

Pretén ser una eina per a tots els nois i noies que es volen  llançar a fer teatre. S’hi troben obres de diferent extensió, to i nivell. A més d’haver-hi els manuals sobre vestuari, escenografia, efectes especials, maquillatge, titelles… Adequada per a cicle superior i ESO.

 • Col·lecció “Teatrí”
 • Manuals de la col·lecció “Taller de teatre”. La Galera

També he trobat interessat els web

One thought on “RECURSOS PER A FER TEATRE

 1. Marta Roher casellas

  Hola,
  Sóc una educadora social d’una residència de gent gran interassada en fer alguna obra de teatre amb els usuaris de la residència, però necessitaríem textos curts, adaptats, fàcils però no infantils.
  ENs podeu ajudar?

  gràcies,

  Marta Roher

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *