SOBRE ELS DEURES

Quino. Felipe y los deberes

Quino. Felipe y los deberes

L’escola ocupa un espai molt significatiu en la vida dels infants, per tant, el temps que els nens i nenes no són a l’escola haurien de poder jugar i passar temps en famíliaadquirir formació que l’escola no ofereix i que és important per als infants i joves en la societat d’avui dia, i a millorar objectius escolars on els alumnes poden mostrar dificultats.

En aquest context quin ha de ser el tractament dels deures? n’hi ha d’haver? quants? com?

Segons algunes opinions d’experts, fer deures no és negatiu si es segueixen algunes pautes. Per començar, el temps de dedicació, que hauria de seguir la regla dels 10m per curs. És a dir, a cada curs augmentar 10m la dedicació del temps a l’hora de fer deures a casa, seguint una línia ascendent de 10m a 120m a l’etapa escolar obligatòria (PRI-SEC)

Un altre aspecte important és  la temporalització. S’aconsellen dos o tres dies a la setmana. Menys dies, els efectes són insignificants, més dies els efectes són decreixents.

I finalment cal analitzar el contingut dels deures, que han de ser el més personalitzats possible i amb objectius d’aprenentatge clars. Evitant activitats mecàniques.

Si en teniu ganes mireu aquesta intervenció sobre els deures escolars que va fer el  José Luís Pazos el passat mes de desembre, en el marc de les jornades Encuentro familias y escuela,

En altres ocasions ja havia parlat del deures escolars. Podeu llegir les entrades anteriors sobre aquest tema a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *