1a Promoció de Clàssiques del Premià!

La primera promoció de clàssiques digitals de l’institut Premià de Mar ha recollit una pila de premis i de reconeixements. L’enhorabona a totes i a tots!

Just començar el curs, Aracne fila i fila va rebre un Premi Bloc Catalunya 2012 (El Fil de les Clàssiques ja l’havia rebut en la primera edició, el 2008).

El treball de recerca, Can Ferrerons un jaciment romà excepcional a Premià de Mar de l’alumne Rubén Florencio Alcántara, que ja havia guanyat el curs passat el primer premi Hèracles 2012 de la secció catalana de la SEEC, ha resultat ser finalista en el Premi Thos i Codina i ha guanyat un Premi Recerca Jove 2012 (nous premis CIRIT).

Chiron va atorgar el dia d’Internet un Centaure d’or a La cinta de NIKH, el blog de referents clàssics en el cinema, gestionat principalment per l’alumna de segon de batxillerat Núria Yela.

El blog de tres alumnes de Grec de segon de batxillerat, Laia Muñoz Osorio, Núria Yela i Laura Luna, Literatura grega a escena ha rebut l’únic premi en la categoria de batxillerat i cicles formatives en el concurs “Si eres original, eres de libro” que concedeix anualment CEDRO als treballs que respecten els drets d’autor. El cel dels mites de les germanes Balart, una menció extraordinària.

Les alumnes de segon de batxillerat Georgina Tur i Hadyatou Camara han estat guardonades amb un Premi Baldiri Reixac amb la seva pàgina web Turisme arqueològic al Maresme.

Val a destacar que el Departament d’Ensenyament va considerar la nostra tasca una bona experiència TAC i que aquest curs el Fil Moodle i els blogs de Clàssiques han estat considerats Buena PracTICa 2.0 INTEF. Els blogs El cel dels mites i Literatura grega a escena han estat també portada a la pàgina de la Xtec i a Xtecblocs.

Hem participat a Callejeros literarios amb Escriptors clàssics als carrers de Barcelona vid. aquí.

Deixeu el llistó molt alt a les futures promocions digitals i la vostra feina continuarà formant part de les nostres classes i no sols del vostre currículum digital. Moltes gràcies, alumnes, per tot el que hem compartit i m’heu ensenyat! Bona sort en els estudis i en la vida!

Bonam Fortunam habeatis, discipuli discipulaeque!

9 thoughts on “1a Promoció de Clàssiques del Premià!

 1. Chaima Anza

  Ohhh m’he emocionat sense paraules, les llàgrimes em brotaven de la il·lusió i els records juntament amb tots vosaltres.Sempre us tindré present en el meu cor i ment.Hem sigut una gran família i que mai s’oblidarà. Moltíssimes gràcies, reina. Lida, ets la millor. Dia a dia ens ho has demostrat i aquí ens deixes els teus records. Que no t’oblidaré mai, és mai, ja que ets única i la millor!!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Com ets, Chaima! Tot cor! Tampoc no t’oblidaré mai i de ben segur que seràs una alumna irrepetible! In aeternum!

 3. Laia Muñoz Osorio

  Moltes gràcies, Margalida, per aquest muntatge que recull els principals esdeveniments d’aquests dos cursos del Batxillerat.

  Sé que t’hauria agradat treballar més la llengua i traduir textos originals, però també has de reconèixer que hem après moltes coses (tant de clàssiques com no de clàssiques!) i que això és el més important perquè serà el que recordaré i el que m’emportaré a la meva motxilla.

  Per últim et demano que recordis les nostres discrepàncies (les unitats 5 i 7 de Grec de primer, els participis apositius i predicatius, les oracions completives d’infinitiu…) amb humor i que et quedis amb els bons moments que hem passat dins i fora de la classe.

  Fins aviat!

 4. Gaby

  Un vídeo molt emotiu, amb un compendi de les principals activitats fetes durant aquests dos anys. La més sincera enhorabona a totes i tots els alumnes de l’Institut Premià que per primera vegada acabeu el cicle de batxillerat. De ben segur que l’ingent treball amb les matèries clàssiques no haurà estat debades, i us reportarà una profitosa destresa en la vostra nova etapa universitària o professional.

 5. josep

  Me mirat el video i m´agradat molt perque eh vist alumnes dels anys anterios i alguns no els conexia, alguns de vista i d´altres que conexia. El video esta molt ben fet.

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Josep, estar en dos edificis (ESO i batxillerat separats, té aquestes coses!.

  Gaby, moltes gràcies per comentar i per animar-nos sempre en la distància a seguir endavant.

  Laia, de ben segur que et recordaré sempre i no pas per la unitat 5 o 7! És cert, no ho negaré, m’he quedat amb les ganes d’aprofundir més en la llengua grega o llatina, però com bé dius hem aprofitat el temps i alhora ens ho hem passat molt bé, dins i fora de l’aula. També crec que has deixat el llistó molt alt i que ara em costarà mantenir-lo. Els futurs alumnes s’hi hauran d’esforçar. Em conhorta amb escreix saber que perdo una alumna, però guanyo una amiga i una aràcnida universitària. Bona sort, Laia!

 7. Elisa Moya i Marta Verde

  Salve!

  En primer lloc dir que enhorabona a tothom, cadascú s’ha esforçat molt en aconseguir aquests premis i aquí es veu recompensat. Queda demostrat un cop més que: quien la sigue la consigue amb esforç es pot aconseguir tot i enhorabona a tu Margalida que sense tu tot això no podria haver estat possible. Tu ens dones la força, la energia i les ganes per comentar, per treballar i per esforçar-nos al màxim per treure el millor de nosaltres mateixes. Confies tu més en nosaltres que nosaltres mateixes, cosa que crec que pocs professors fan. Tornem a dir, felicitats a tots i especialment a la Margalida.

 8. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Elisa i Marta! Moltes gràcies per fer-me tant de cas i aplicar la màxima que del treball i de l’esforç en surt el profit! Confio en vosaltres i tant! Dia a dia em demostreu que toco de peus a terra; per tant, hi continuaré confiant, és clar que sí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *