Turbo argenteus d’Edublogs

espiral-043.JPG

Dissabte 6 de juny a Caixafórum de Madrid l’associació Espiral  va fer el lliurament de la baldufa d’argent a El Fil de les Clàssiques en la categoria de professors en la tercera edició dels premis Espiral d’Edublogs. Em va encantar la xerrada de Tíscar Blogs y redes sociales: ¿antagónicos o complementarios? perquè és el que jo crec que ha de ser l’aprenentatge en xarxa i la funció del professorat. Tenim sort i Tíscar ha publicat el material en el seu blog tíscar.com, no us ho perdeu!

3613646987_8688485e75

Margalida Capellà recollint el premi

A més d’agrair la convocatòria del premi a l’Associació Espiral (quina feinada i quina responsabilitat!), vaig dedicar-vos el guardó a vosaltres, discipuli et discipulae, que tant us el mereixeu perquè sense els vostres comentaris (al voltant d’uns sis mil!) no seria el que és i també a Chiron, grup de treball del qual tinc l’honor de ser-ne membre,  que a més de bregar per l’actualització de les clàssiques de nord a sud i d’est a oest, forneix uns bons materials de consulta que alimenten els bloc i enriqueixen les nostres classes: wiki, imatges, vídeospresentacions, marcador social…  i aglutina en aquests moments cent cinquanta-un blocs de clàssiques, molts dels quals es van presentar a aquest concurs, bastants van quedar finalistes (val a recordar el Blog de Fernando Lillo) i dos vàrem guanyar i en català: Clàssics a la romana, primer classificat en la categoria de blocs d’aula de batxillerat, i El Fil de les Clàssiques segon en la de professors. Qui diu que les clàssiques es moren? Qui s’actualitza perviu! Nosaltres ho hem aconseguit i a més hem demostrat que en el segle XXI som encara ben grecs i romans. Moltíssimes gràcies! Us desitjo un molt bon estiu i que el curs vinent continuem contribuint a l’aprenentatge i a l’enriquiment col·lectiu a la xarxa amb les clàssiques i que el bloc El Fil de les Clàssiques sigui el nostre catalitzador, tot i que incorporem novetats i altres col·laboracions a més dels alumnes de Teresa Devesa de l’IES Albéniz de Badalona.

Margalida Capellà premi Edublogs 2008 Professors i professores

Un desig merescut: espero que la XTEC ja ens permeti escriure a XTECblocs en GREC, després d’haver aconseguit El Fil de les Clàssiques tres premis en un curs: Didascàlia 2008, Millor Bloc d’educació de Premis Blocs Catalunya 2009 i Edublogs 2009 i Aracne fila i fila el Centaure d’Or 2009 de Chiron.

Feliciter!

17 thoughts on “Turbo argenteus d’Edublogs

 1. Verónica Vega

  Felicitats!!!! Demà m’examino a la sele de llatí!! Esperem que vagi bè, ens veiem per l’institut
  Un petó

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Molta sort, Vero! Avui deus haver triat Troia a català! Em sap molt greu però aquest any no podré venir a donar-vos suport a la Sele, però el tindreu des de l’institut. Molt bona sort!

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  Fernando, es lo mínimo que puedo hacer. Ya sabes que has sido y sigues siendo a menudo para mi un modelo a seguir.

 4. Verónica Vega

  Està clar!! Tant jo com la Sara hem escollit la redacció sobre Troia

 5. Xisco i Maria

  Hola
  Des de la roqueta et tornam a felicitar, i esperam que es compleixi el teu desig d’aconseguir poder escriure en grec al bloc d’una vegada. T’ho mereixes. Enhorabona.
  Una aferrada pes coll.

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Quina alegria trobar-vos per aquí, Maria i Xisco! Ben aviat ens veurem per Mallorca i espero aleshores poder escriure en grec al bloc de XTECblocs. Una aferrada pes coll i fins ben aviat!

 7. Jordi

  Felicitats pel triplet de “El fil de les clàssiques” i pel Centaure d’Or d’ “Aracne fila i fila”!!!!

  Que no s’apagui la llum!

  i bones vacances, te les mereixes!!!

  Una besada.

 8. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Jordi! Ja saps que no tindria aquests premis si tu no m’haguessis empès a inscriure-m’hi… i el curs vinent què faré jo sense el teu suport diari?
  Molta sort i molt bon estiu!

 9. Joan Marc

  Què més podem dir?
  Si et presentessis a les europees crec que fins i tot augmentaria la participació.
  Ara que hi ha el partit pirata, el partit dels clàssics podria tenir futur…pensa-t’ho, la difusió ja la tens engegada

  Apa, mestra, a veure en quin embolic et fiques ara…

 10. Margalida Capellà Soler Post author

  Joan Marc, m’alegra de saber de tu; però la propera vegada que em proposis una cosa pensa-t’ho dues vegades. Fixa’t què ha passat per fer-me obrir un bloc!
  És cert la xarxa és un bon mitjà per fer activisme digital. Presentar-me a les europees…? Has vist què va sortir ahir a l’examen de Selectivitat de català: Ilíada! Som clàssics! Som grecs i romans!

 11. Margalida Capellà Soler Post author

  i tant que sí, Andrea. Tots heu treballat de valent i espero que ara obtingueu la nota de la Selectivitat que necessiteu per als estudis que desitgeu. Molt bona sort i molt bon estiu!

 12. Àlvar

  Apreciada Margalida, encara no t’havia felicitat pels teus èxits recents! El pentàgon va una mica liat des de ja fa un temps, i encara té per uns dies més, però es posarà al dia en quant tingui un moment i retrà un molt meresut homenatge a la seva font d’inspiració: aquest fil que tots sentim com a nostre!

  Feliciter!!

 13. Margalida Capellà Soler Post author

  Avui precisament he rebut unes notícies que m’han fet molt feliç de part de la Laura. Tant de bo es confirmin i el curs vinent puguem treballar junts! De seguida avisa’m, les bones noves no s’han de callar!

 14. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Finalistes a V Premio Espiral de Edublogs en vídeo!

 15. Pingback: Dos blogs de clàssiques de l’IPM, finalistes a Edublogs 2014 | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *