“Literatura grega a escena” porta un premi ESDELIBRO a l’ins. Premià de Mar

Literatura grega a escena, ins. Premià de Mar © de la foto: Fernando Moreno

Ahir, dissabte 25 de maig de 2013, a La casa del lector a Madrid, CEDRO va premiar tres treballs, un dels quals va ser Literatura grega a escena, el blog de les alumnes de Grec de segon de batxillerat del nostre institut, Laia Muñoz Osorio, Núria Yela García i Laura Luna Surinach, dins el marc del concurs Es de libro, el programa educativo de CEDRO.

Recollint el diploma. Fotografia Valèria

ENHORABONA, noies! Moltes gràcies a CEDRO, al jurat de Es de libro 2013, als familiars de les alumnes guardonades i al nostre director, Bernat Ancochea, per acompanyar-nos en el lliurament del guardó aquest cap de setmana a Madrid! Tots els membres del tribunal avaluador ens van donar també l’enhorabona pel treball de l’institut Premià de Mar de les bessones Balart de 1r de batxillerat, El cel dels mites, que va rebre una menció extraordinària en aquest concurs que aquest any sols hi ha hagut un premi per a batxillerat i cicles formatius.

Amb el tribunal avaluador. Fotografia Valèria

Des d’aquí també volem felicitar els guardonats gallecs del primer cicle de l’ESO (Quem planta lume ao monte?) i del segon cicle (Las cartas que escribió Vicent), així com al Internacional College Spain!

Aquesta és la nota de premsa de CEDRO:

El IES Premià de Mar recibe sus premios por ganar el concurso nacional de investigación «Si eres original, eres de libro»

. Los tres alumnos ganadores y su profesora, Margalida Capellà Soler, creadores de un trabajo original y respetuoso con los derechos de autor, recibieron cheques regalo para la compra de libros y tabletas digitales.

. Esta edición ha sido la de la transición a Es de libro 2.0: los trabajos se han presentado en formato blog y las redes sociales han servido como canales de orientación.

El centro educativo IES Premià de Mar, de Premià de Mar (Barcelona), ganador del concurso nacional de trabajos escolares «Si eres original, eres de libro», ha recibido hoy sus premios en La Casa del Lector (Madrid), en un acto que contó con la presencia Teresa Lizaranzu, directora general de Política e Industrias Culturales y del Libro; y Pedro de Andrés, presidente de CEDRO.

El trabajo Literatura grega a escena, presentado en formato blog por el centro catalán, fue el mejor en la categoría de Bachillerato y Ciclos Formativos de Grado Medio. El resto de ganadores han sido el trabajo Quen planta lume ao monte, del CPI Laureano Prieto de A Gudiña, Ourense (Primer Ciclo de ESO); y el CPI Domingo Fontán de Portas, Pontevedra, con el trabajo Las cartas que escribió Vincent van Gogh (Segundo Ciclo de ESO).

Estos tres equipos han sido seleccionados entre los 319 que presentaron trabajos originales, bien documentados y respetuosos con los derechos de autor, en la séptima edición de este concurso. La decisión correspondió a un jurado compuesto por la bioquímica Margarita Salas, el filósofo Javier Sádaba; los escritores Carme Riera y Juan Kruz Igerabide; la catedrática Margarita Prado; el economista Ramón Tamames, y el presidente de CEDRO, Pedro de Andrés.

Los alumnos, cuya investigación fue reconocida por el jurado, han recibido un cheque regalo por valor de 60 euros para la adquisición de libros y un tableta digital. Los profesores que coordinaron estos trabajos han recogido un cheque regalo de 100 euros para libros y una tableta digital, y los centros escolares en los que cursan sus estudios los premiados, un cheque de 300 euros para la dotación de libros para su biblioteca.

Como novedad, esta edición ha sido la de la transición a Es de libro 2.0, puesto que los trabajos se han presentado en formato blog y las redes sociales han servido como canales de orientación para alumnos y profesores.

El presidente de CEDRO, Pedro de Andrés, felicitó a todos los ganadores y subrayó que la iniciativa Es de libro nace con el «fin de acercar a las aulas el mundo del libro, la creación y los derechos de autor», además de «fomentar el trabajo en equipo y la colaboración de todos sus integrantes, cada uno en función de sus destrezas». También quiso destacar Pedro de Andrés que el renovado Es de Libro 2.0 «ayudará a la comunidad educativa a mejorar en el desarrollo de la competencia de tratamiento de la información en las aulas y la digital». Además, invitó a administraciones públicas, profesores y directores de centros a que formen y eduquen también ellos a los más jóvenes en el respeto de la propiedad intelectual, fundamental para la innovación y el desarrollo cultural, científico y técnico de un país. Asimismo, Pedro de Andrés solicitó ayuda al sistema educativo para que de manera práctica los centros, a través de las licencias de reutilización de contenidos que otorga CEDRO, «puedan facilitar copias legales de contenidos tan necesarios para la formación de los alumnos».

Es de libro es el programa educativo que CEDRO puso en marcha en el 2006, dirigido a ESO, Bachillerato y Ciclos Formativos de Grado Medio, y que tiene como fin poner en valor el libro, la creación y los derechos de autor en las aulas. Desde su puesta en marcha, casi 20.000 alumnos y más de 2.300 profesores de toda España han participado activamente en este concurso.

CEDRO tiene como misión representar y defender los legítimos intereses de autores y editores de libros y publicaciones periódicas, facilitando y promoviendo el uso legal de sus obras. En la actualidad tiene asociados a 21.646 miembros escritores, traductores, periodistas y editoriales y representa en España a los de 38 entidades similares de otros países.

© de la foto: Fernando Moreno

 

Para más información:

Pablo Arjona
Gabinete de Comunicación de CEDRO
Tel.: 91 310 04 23
C.e.: parjona@cedro.org
www.cedro.org

I per acabar, un bell record de la presentació personal de Literatura grega a escena a Madrid per Laia Muñoz Osorio:

19 thoughts on ““Literatura grega a escena” porta un premi ESDELIBRO a l’ins. Premià de Mar

 1. irina

  Salve!
  Felicitats a les alumnes que han creat aquest bloc! Penso que és un bloc molt interessant, a mi m’agrada molt la literatura grega. Està molt bé que premin els millors blocs d’Espanya. Jo vaig fer el bloc de Cel dels mites juntament amb l’Andrea i es van portar molt bé amb nosaltres ja que per quedar segones ens han fet una menció extraordinària. He mirat els premiats de Es de libro i tots els blocs que hi han estan molt currats. Feliciter a tots els que han guanyat!!

 2. Andrea Balart

  Salve!

  Feliciter noies pel bloc! Realment sou mereixedores del premi ja que el bloc, a més de deixar-lo com diu la Lida en herència a nosaltres, és un bloc que pot consultar tothom i que recull tota la literatura grega d’una forma molt educativa.

  Està molt bé els premis que us han donat i ja és prou mèrit que entre tots aquells treballs de tota Espanya guanyéssiu vosaltres, per això felicitats.

 3. Zícora

  Salve.

  Ja en tenia de ganes de veure aquest article publicat!. Felicitats noies pel vostre extraordinari premi. El bloc va sortir de primera i de sobre mereixíeu ser guanyadores. Tan de bo serviu d’exemple per altres alumnes. Heu sabut treure tot el profit possible. En les fotografies heu sortit molt bé.

  Enhorabona!.

 4. Gaby

  Moltes felicitats a Laia, Núria i Laura, autores del treball guanyador i també, com no podia ser, al Bernat i a la Margalida, director de l’Institut i coordinadora del treball.
  Per a mi, va ser tot un plaer compartir la vostra estada a Madrid el matí de dissabte, algunes de vosaltres acompanyades per la família, i més encara per un motiu tan gratificant. Espero que la ingent tasca que heu fet fins ara a Literatura grega a escena es pugui mantenir, després que acabeu la vostra etapa de baxillerat a l’Institu Premià.
  Felicitats de nou i espero veure-us a tots per aquí aviat

 5. Maryam Alaoui

  Salve!!

  Moltes felicitats pel bloc noies!No heu guanyat a nivell de Catalunya, si no de tota Espanya i crec que és molt més difícil d’aconseguir.Com diu la Lida el vostre bloc serà herencia per nosaltres i altres aracnids, crec que tant el vostre bloc com el de l’Andrea i l’Irina pot ser una bona consulta.

  Vale 🙂

 6. Laura Luna

  Va ser tot un honor poder col·laborar en el blog, poder compartir el viatget a Madrid amb les meves companyes, poder conèixe-les més, poder estar a l’acte de Cedro, poder parlar amb els membres del jurat, poder fer una volta per Madrid, poder viatge amb l’ave…
  De veritat, tot fantàstic! Moltes gràcies Margalida i per suposat a vosaltres companyes!!

 7. Pingback: Literatura grega a escena recull el premi “Es de Libro” a Madrid | Literatura grega a escena

 8. noradomingo

  Moltes felicitats !!!!!! És molt dificil tot el que heu arribat a fer per arribar fins a guanyar el premia d’Espanya. És algo molt gratificant saber que aquest bloc el podrem heredar els aracnids, m’agradaria algun día poder arribar a guanyar algun premia per un bloc propi. Sou genials!!

 9. viictor Barranco

  XAIPEE!!!!
  FELICITER! A les guanyadores de les tablets i dels diners pels blogs que estan magnifics!
  Ja vaig dir-la a la Laia personalment, que ho mereixia perquè realment s’ho curra molt i escriu molt bé, però li torno a dir per aqui: FELICITER!
  També he de dir que gràcies, ja que aquest bloc passarà en herència a nosaltres, i crec que és algo molt important, ja que ha guanyat un premi a nivell d’ESPAÑA, cosa molt molt difícil.
  Vale 😀

 10. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  Moltes felicitats!!

  Com sempre, deixant en bon lloc a Premià de Mar(IPM)!
  Enserio, enhorabona! Heu guanyat una tablet, heu anat a Madrid amb tots els gastos pagats i heu obtingut un diploma. Què més es pot demanar?
  Doncs totes tres heu d’estar orgulloses de guanyar, de la capaçitat tecnològica que teniu i els nous coneixements adquirits.

  Segur que estan farts de repartir Premia a Premià de Mar i a la Margalida Capellà.

  Aquest any també han guanyat un premi la Hady i la Georgina! I les meves companyes Andrea i Irina Balart van estar a punt de guanyar un altre!! És impreisonant!

  Per cert, he vist el vídeo i el discurs de la Laia ha quedat genial.

 11. Pingback: Anònim

 12. Josep

  Salve! Espero que el viatge hagi anat be i espero que us ho hagueu passat molt bee. Felicitar a les guanyadores de les tablets. I enhorabona pel premi us el mereixeu.

  Vale!

 13. Pingback: Anònim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *