DESEMBRE

A punt de començar el mes de desembre un poema de Miquel Martí i Pol del llibre Per molts anys i Bon profit. A la guitarra Toti Soler i amb veu de Cinta Massip.

L’elaboració d’una presentació d’un poema pot ser molt estimulant per als alumnes més grans de l’escola. És una manera d’entrar al poema.

Cal llegir-lo per entendre’l i buscar il.lustracions que sintonitzin amb el text. Una imatge pot ser motiu d’inspiració per arribar al poema, i a la inversa, un poema pot generar una representació plàstica. Poesia i art va íntimament lligat.

Quan llegim, o escoltem, és habitual que activem l’estratègia de visualitzar, és a dir, imaginar mentalment allò que estem llegint o escoltant. És una estratègia molt útil per ajudar a la comprensió d’un text, i també a la comprensió del text poètic.

Les imatges i il·lustracions com a complement d’un text és un element recurrent a l’escola, però cal educar els infants a llegir el text i la imatge. A vegades un i altra expressen o narren el mateix, un amb dibuix i l’altre amb paraules. Altres vegades la imatge ofereix informacions que ens ajuden a concretar aspectes com el caràcter dels personatges, l’ambientació, els detalls… i en altres casos el que es veu a les imatges amplia clarament el que ha dit el text.

La presentació és feta amb wideo en la versió gratuïta, per això no té capacitat d’escoltar-se tot l’audio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *