PREPAREM EL POEMA DE NADAL

“Ara pots llegir alguns poemes. Vull que els llegeixis en veu alta, mirant les paraules, no només les lletres. Fixa’t en el que diuen i en les imatges que floten sobre els versos, igual que una barca sobre un llac. (…) Agafa els teus “ninos”, els teus soldats, els teus cavalls de plàstic (…) convida’ls a ser el teu públic. El que és important és que llegeixis en veu alta i que et fixis en les imatges, en les preguntes i en els secrets que hi ha en les paraules”.
Lliçons de poesia per a nens i nenes inquiets
Luís García Montero editorial Comares

Per aquestes dates, a moltes aules del nostre país es prepara el poema de Nadal, que es dirà ben alt i fort per a tota la família, des de dalt d’una cadira.

La meva proposta és que aprofiteu aquest moment per,

  • Fer conèixer poemes i poetes diversos. Presenteu varis poemes de Nadal, no us quedeu només amb un. Llegiu-los en veu alta deixant que els nens i nenes s’acostumin a la seva musicalitat. Intenteu que captin el sentit global. Assageu la recitació i feu de models per als vostres alumnes.
  • Aprofiteu aquest moment per introduir els infants a la pràctica de la recitació o la lectura en veu alta. Dediqueu unes sessions a ensenyar a recitar.

Hi ha moltíssim poemes i poetes que han escrit poemes de temàtica nadalenca.

Reciteu els poemes i trieu!

Preparem El Poema de Nadal by Montserrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *