L’EMILI TEIXIDOR

Just a punt d’acabar el curs, el 19 de juny, va morir l’Emili Teixidor.

Penso que aquests dies d’inici de curs, que planifiquem les lectures que faran els nostres alumnes, i que revisem el fons bibliogràfic de la biblioteca,  esdevé un bon moment per recordar aquest gran escriptor i fer-lo conèixer als  lectors infantils i juvenils.

Emili Teixidor fou un dels escriptors actuals més notables del nostre país.

Nascut a Roda de Ter (Barcelona) el desembre de 1933,  Emili Teixidor va ser escriptor, pedagog i periodista, i  va escriure moltes obres adreçades a un públic infantil i juvenil, i  també per a adults.

Autor de novel·les de gran èxit, Teixidor va iniciar la seva producció amb títols que esdevindrien clàssics de la literatura juvenil.

Amb més de trenta edicions, l’obra L’ocell de foc s’ha convertit en un clàssic de la literatura juvenil en català. Un bon recurs per treballar el llibre és la proposta de la Maite Rodrigo que està penjada a l’Edu365.cat

Acabo l’article amb l’entrevista que Màrius Serra va fer a Emili Teixidor al programa Alexandria, al canal 33, on l’aotor parla de “Pa negre” i “En Ring 1-2-3 i el món nou”

Cornabou parla de l’Emili Teixidor” href=”http://www.andreusotorra.com/cornabou/hemeroteca.html” target=”_blank”>Cornabou.

Emili Teixidor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *