HOMENATGE A JOANA RASPALL

Homenatge a la Joana Raspall!

joanaraspall
Les biblioteques volen homenatjar Joana Raspall (Barcelona, 1913) amb l’organització d’un Novembre Poètic dedicat a la poetessa.

La iniciativa ha estat impulsada des del Grup de Treball de Biblioteques Infantils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya i ja compta amb l’adhesió de 32 biblioteques públiques i 17 escoles i/o biblioteques escolars.

Amb motiu d’aquesta iniciativa, la Subdirecció General de Biblioteques ha comunicat que enviarà a totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya un exemplar de Poemania, un llibre que recull diverses propostes per promoure la lectura de poesia entres els infants i els joves, acció que compta amb la col·laboració de la Fundació Bromera.

poemania11

Amb aquest homenatge, a més de reconèixer a Joana Raspall la seva tasca com a escriptora de poesia per a infants, les biblioteques també volen reivindicar la poesia, en tant és una gran oblidada en la dinamització de la lectura entre els nens i nenes.

A més de poesia, Joana Raspall ha escrit teatre, contes infantils i juvenils i és coautora del Diccionari pràctic de sinònims catalans, del Diccionari de locucions i frases fetes i del Diccionari d’homònims i parònims. Es va diplomar a l’Escola Superior de Bibliotecàries el 1938.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *