Justinià

Flavius Petrus Sabbatius Iustinianus, pels cristians ortodoxos orientals com Sant Justinià I el Gran, va néixer al 483 i va morir l’any 565. Va ser l’emperador de  l’imperi Bizantí des de l’any 527 fins que va morir.

Justinià volia recuperar gran part dels territoris de l’Imperi Romà Occidental, també va reescriure del dret romà, el Corpus Iuris Civilis, que encara avui dia la base del dret civil en molts estats. La intenció d’aquest codi era recopilar una serie de lleis de la jurisdicció romana i harmonitzar tot el possible amb la cristiana amb la finalitat de crear un imperi homogeni.

El Corpus Iuris Civilis està compost pel Codex Iustinianus, el Digest, les Institutas i les Novellae.

5 pensaments a “Justinià”

  1. Retroenllaç: Codi Justinià | De iure

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *