El meu treball es basa en una part teòrica i en una part pràctica. La part teòrica consta de l’explicació i comparació de diferents conceptes del dret romà i el dret civil actual, i com a part pràctica, he realitzat entrevistes per via el canal de YouTube, enquestes, per mitjà de formularis web, he fet un glossari de llatinismes jurídics en línia a través de la Wiki i he seguit amb la continuïtat del bloc de iure, ara Iustitia.
En quant al format del treball, des del primer moment que vaig escollir el treball de recerca vaig pensar que seria adient fer-lo en format bloc. Ja des de primer de Batxillerat m’agradava participar activament i redactar articles en alguns blocs que formen part del nostre institut, en aquest cas, els de clàssiques, encapçalats per la meva tutora del Treball, Margalida Capellà . D’aquesta manera, em va ser molt més senzill decidir-me a fer-lo en aquest format. Així doncs, vaig pensar que havia d’aprofitar les noves tecnologies i treure’n profit. Vaig voler fer del meu treball de recerca un producte més dinàmic capaç de poder representar vídeos a partir de YouTube, utilitzar recursos audiovisuals com prezi, genially, emaze… i d’aquesta manera que em fos més motivador i entretingut realitzar-lo. A més a més, és una manera més còmoda de transmetre la meva recerca i que pugui ser visitada per qualsevol usuari i posteriorment d’utilitat pels alumnes del centre, fins i tot més enllà de la presentació oral del Treball de Recerca. Per altra banda, és cert que comporta molta feina però és molt més satisfactori aportar un granet més de sorra al tema i veure com es compleix el teu objectiu.
Pel que fa a la informació, és un mètode que et permet anar actualitzant-la, ampliant-la i formant altres apartats, fins i tot un cop acabat el treball. En tot moment, tens un seguiment d’allò que vas fent i has fet i un cop finalitzat pots gaudir del plaer de compartir la teva feina amb altra gent i de respondre als comentaris.