Juli Paule

Julius Paulus, va ser un destacat jurista romà, va viure en el II i III segle d.C. és d’origen grec però nascut a Fenícia.
Va viure en els regnats de Septimi Sever i Caracal·la, també sota Elagàbal en el qual va ser exiliat però va ser manat a cridar per Alexandre Sever que el va nomenar membre dels seu consell.

Paule apareix al Digest, citat 2083 vegades, en les quals dues d’elles és esmentat en dos passatges en els quals Paule va donar una opinió contraria a Papinià, però l’emperador va fallar d’acord al consell d’aquest darrer a les dues ocasions.

Paule va escriure 319 publicacions de jurisprudència. En les seves obres no només analitzava el treball d’altres juristes, sinó que també donava el seu punt de vista. Va escriure sobre una gran varietat de temes i va deixar un llegat de coneixement jurídic.

Les obres de Paule van ser considerats junt amb el d’altres cinc juristes, fonamentals per fer la lex citationum en l’any 426 pels emperadors romans Teodosi II i Valentinià III. Altre llegat van ser els escrits que van contribuir a compondre el Digest, escrit i recopilat en l’època de l’emperador Justinià I en el segle VI.

Una sisena part del Digest està basada en el treball de Paule, que és el segon jurista més citat en l’obra, després d’Ulpià.
Les obres de Paule que encara existeixen avui dia són, les Sententiae Filium.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *