Resultats obtinguts

Al principi  no sabíem quins resultats obtindríem, ja que l’objectiu de la recerca es va anar perfilant amb el pas del temps, però una de les coses que ens ha sobtat més ha estat la gran influència que encara tenen els llatinismes.

Nosaltres teníem el coneixement que no tothom tenia els mateixos drets, i això ens feia dubtar una mica de si el dret romà tenia tanta pervivència en el dret actual.  Però després d’haver estat treballant amb la informació hem pogut veure que en essència, és tot d’herència romana, i que l’únic que ens hem dedicat a fer al llarg de la història és adaptar el codi de lleis que ells van crear als avenços que hem anat fent, ja sigui en la igualtat de sexes o en el repartiment de poders i responsabilitats familiars.

L’evolució de la humanitat i d’aquest codi de lleis han sigut molt grans, però una cosa que hi segueix vigent són els llatinismes jurídics. Ens ha sorprès que hi hagi tanta pervivència de llatinismes jurídics, que com podem veure a la wiki, n’hi ha molts.

Els llatinismes jurídics servien ja a l’Antiga Roma per anunciar aquest codi de lleis, i podria semblar-nos a primera vista que també s’han quedat “antiquats”, però realment no ho estan, les bases van ser ben instaurades i potser tècnicament han canviat coses a les lleis, però en essència hi ha coses que no han canviat i podem seguir fent ús dels llatinismes jurídics que van ser instaurats en aquella època. Així que un dels resultats obtinguts a la nostra recerca és què hem vist que els llatinismes, encara s’utilitzen i el seu significat no ha variat tant.

Al començament vam pensar que seria molt fàcil trobar informació sobre dret, en una part és cert hi ha moltíssims articles i webs a internet que fan referència al dret, però com tot el que hi ha a la web pot ser fals o cert. Llavors vam haver de recórrer a l’antic mètode, els llibres en els quals hem trobat molta informació que ens ha sigut de gran ajuda, als diccionaris de llatí, català, etc . Hem pogut aprendre de primera mà que no tot el que es pot trobar a Internet és vàlid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Referents clàssics del dret