Valoració dels llatinismes

Quan vam començar aquest treball De iure, no teníem massa clar el seu destí, i no sabíem massa bé on volíem arribar. Quan vàrem fixar bé els objectius, ben entrada la recerca, vàrem assimilar de veritat la informació i la finalitat a la qual volíem arribar i aquesta és la pervivència dels llatinismes en l’àmbit jurídic.

Al començar a fer la wiki, ens vam adonar que hi havia més llatinismes i expressions llatines dels que coneixíem i cada llatinisme tenia el seu propi significat, i s’utilitzava en una circumstància o altra. Al principi pensàvem que no trobaríem gaire expressions llatines, però mentre anàvem avançant en la nostra recerca, i no només via internet sinó també en llibres de Dret, ens vam adonar que n’hi havia moltíssims, inclús buscant per xarxes socials vam trobar un perfil de Twitter, anomenat “Jurista Enloquecido” on coneixedors del dret donen la seva opinió i fan referència a llatinismes jurídics.
Conèixer llatinismes jurídics en part forma part d’un cert bagatge cultural i ens ha sorprès que gent que no està familiaritzada en estudis de dret conegui i utilitzi alguns tan poc corrents. Un factor amb el que ens hem topat i amb el que no comptàvem, ha sigut que realitzant enquestes ens hem adonat que molta gent els coneix per mitjà de sèries de televisió, sobretot sèries d’advocats i de policies, com ara: CastleThe good wife (vid. apunt), Ley y orden

Gràcies a les entrevistes i enquestes que hem fet, hem pogut veure la importància que tenen els llatinismes en el dret, quins són els més utilitzats i el significat que tenen, també hem pogut conèixer altres llatinismes que no sabíem i que tant ens costava estudiar-los!

Un pensament a “Valoració dels llatinismes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Referents clàssics del dret