Realitzar aquest Treball de Recerca, no ha sigut una feina gens fàcil. Es tracta d’un tema molt extens i documentat i resultava molt fàcil perdre’s entre mars i mars d’informació. El dret romà és un tema molt treballat, a Internet pots arribar a trobar moltíssimes entrades i pàgines que et proporcionen informació a dojo, pots trobar tota la informació que busquis i necessitis, però no sempre és fàcil seleccionar la justa. Aquesta sobredosi d’informació no es pot trobar només a Internet, quan hem fet recerca als llibres ens ha succeït el mateix. Ens ha costat centrar-nos, en canvi, a les expressions llatines del dret hem posat ordre en una wiki de llatinismes jurídics.
També hem utilitzat informació concretament dels blocs Aracne fila i fila i El fil de les clàssiques per ajudar-nos a recompletar els articles i les definicions.
Nosaltres teníem clar que volíem que el nostre Treball de Recerca estigués relacionat amb el dret i amb el llatí, ja que la llengua i la cultura romana ens agraden molt. No se’ns hauria acudit mai de fer-ho en bloc, perquè no teníem els coneixements suficients per fer-ho, però la nostra tutora ens ho va suggerir i ens va semblar una gran idea per aprendre ja no només dret romà i llatinismes sinó competència digital.
Hem escollit el format bloc perquè a part de ser pràctic és original i ens permetrà compartir la nostra feina amb tot el món.
Abans de fer aquest treball, coneixíem amb prou feines els llatinismes que havíem utilitzat i estudiat a classe. Nosaltres volem estudiar dret i aquest treball ens ha servit per conèixer d’on prové la seva base i aprendre llatinismes que utilitzarem en un futur gens llunyà, no sabíem que la pervivència del dret romà i la dels llatinismes jurídics era tan gran. La veritat és que no ens esperàvem que la gent recordés tants llatinismes i expressions llatines, després d’haver passat tants anys d’ençà que van fer la carrera, o que gent que no havia estudiat mai llatinismes en sabés tants.
Les entrevistes van ser molt enriquidores i interessants, ja que per exemple, l’entrevista realitzada a Rich Scadding ens va aportar dades curioses com per exemple la de què un llatinisme com el de Quid pro quo a Anglaterra, es fa servir el “Quid” per referir-se als diners en llenguatge quotidià.