Per què el déu de l’amor és sempre jove?

Mirall hel·lenístic en què Afrodita renya Eros per trencar un alabastre

El déu de l’amor infant és en la tradició occidental un producte de l’època hel·lenística, passat pel sedàs romà. En canvi, en l’art grec de l’època arcaica i clàssica, Eros, dit també Cupido o Amor, és un adolescent gairebé sempre amb ales, tot i que de vegades apareix tibant l’arc. Aquest Eros adolescent encarna la bellesa i l’atracció amorosa; és el déu nascut al mateix temps que Gea i sorgit directament del Caos. Segons una altra versió, neix de l’ou engendrat per la Nit, una meitat del qual serà la Terra i l’altra, el Cel.  Acostuma anar acompanyat d’Hímeros o de Potos que simbolitzen el desig. A partir del segle V aC va adquirint un aspecte cada vegada més infantil i se’l fa generalment fill d’Afrodita. De mica en mica, se’l representa com un nen, sovint amb ales, que es diverteix fent cruels ferides als altres amb les seves fletxes o amb la seva torxa.  Gosa fer mal al mateix Zeus, o a Apol·lo o a la seva pròpia mare. En l’art hel·lenístic i romà, els Amors ja són nens, sovint rabassuts, que voletegen i imiten les accions dels éssers adults. Els poetes alexandrins el presenten jugant a astràbals amb Ganimedes o amb el seu germà Ànteros.

“El rapte de Psique” de William-Adolphe Bouguereau

Els amors de Psique i Cupido, l’únic mite propi d’aquest déu, han donat ales als artistes i així el trobem que es punxa amb una fletxa, li treu punta, li embenen els ulls, la mare el castiga, es punxa amb les espines de les roses, li pica una abella…També el trobem associat a temes més serioses com és el cas de l’Amor sagrat i l’Amor profà de Ticià. A partir del segle XV els amorets, esdevinguts un motiu ornamental, tot sovint es poden confondre amb angelets. Se’ls representa en garlandes, en seguicis, entre nimfes i faunes,… com a infants despullats, anomenats putti. Vien a La venedora d’Amors 1763, Fontainebleau reprèn a principis del període neoclàssic un motiu pompeià trobat el 1759 a la vil·la d’Ariadna a Stabiae.

El gest de silenci, conegut ja en les representacions antigues d’Eros, es veu reforçat pel somriure malèvol del déu infant a “Amor amenaçador” d’ Étienne Maurice Falconet (1716-1791).

“Amor amenaçador” d’ Étienne Maurice Falconet (1716-1791)(Rijksmuseum, Amsterdam)

Tot sovint formen part del seguici dels déus de l’Olimp i sobretot de Venus fins al  segle XIX. Fins i tot formen part dels Memento mori. La torxa cap avall representa la funció de geni de la mort.

“El rapte de Prosèrpina”, de Holbeck (Neue Pinakothek, Munich). Cupido branda la seva fletxa, agafat a la crin d’un dels quatre cavalls que tiren del carro de Plutó, que  agafa Prosèrpina, la jove deessa de qui es va enamorar a primera vista i la va raptar.

Ai, l’amor!


CUPIDON from CUPIDON-LEFILM on Vimeo.

Ai, Amor! Tot i que a Catalunya celebrem per Sant Jordi el dia dels enamorats, Sant Valentí té moltes referències clàssiques. Trieu una frase cèlebre en llatí i/o en grec i acompanyeu-la d’una cançó per anar ampliant L’empremta d’Orfeu, d’una obra d’art, de curtmetratges, d’animacions, de textos clàssics (grecs o llatins) o de tradició clàssica, de mots, amor plurilingüe… i comenteu els motius de la vostra tria. També podeu fer una targeta de Sant Valentí o una carta d’amor.

Made with Padlet

Que l’Amor us sigui ben propici! Així podreu saber per què Cupido és sempre un nen o un adolescent!

46 thoughts on “Per què el déu de l’amor és sempre jove?

 1. Oussama

  El día de los enamorados no sería lo mismo sin Cupido, el pequeño Dios del amor en la mitología romana. Mucho antes de la celebración del día de San Valentín, Cupido ya ocupaba un lugar protagónico en las festividades griegas y romanas dedicadas al amor.

  También conocido como Eros en la mitología griega, este niño alado es hijo de Venus (Afrodita para los griegos), diosa de la belleza y la fertilidad.

  Resulta extraño que Cupido, siendo un dios mitológico, sea representado por un niño. La historia cuenta que su propia madre, Venus, se sorprendió al comprobar que su hijo no crecía. Preocupada se dirigió al Oráculo de Temis, que le dijo: “El amor no puede crecer sin pasión”.

  En la Tierra de los humanos vivía una princesa llamada Psique (Alma), a la que Venus envidiaba por su gran belleza. Sin embargo, esta bella mujer no lograba encontrar marido pues los hombres que la idolatraban no se sentían dignos de ella. Un Oráculo predijo que Psique encontraría el amor en un precipicio.

  Cuando Psique estaba en el borde del abismo, Venus envió a su hijo Cupido a eliminarla con sus flechas. Pero Cupido, al verla, se enamoró profundamente y creció hasta convertirse en un apuesto joven. Contra los deseos de su madre, Cupido se casó con Psique y fueron muy felices hasta que ella, incitada por sus envidiosas hermanas, rompió la prohibición impuesta por los dioses: miró a su marido siendo ella una simple mortal.

  Como castigo, Psique fue alejada de Cupido y desde entonces la arrepentida princesa recorrió el mundo en busca de su amado, superando los obstáculos que le ponían los dioses. Fue tanto lo que Psique luchó que, finalmente, el Olimpo decidió convertirla en diosa para que pudiera reunirse con su amado Cupido.

  Desde entonces el amor ha sido simbolizado por dos corazones atravesados por una flecha: La flecha de Cupido

 2. Anna Bagaria

  Bonum diem!
  El vídeo m’ha agradat molt, em sembla que reflexa molt bé que no sempre Cupido compleix tot allò que l’amor requereix, però que a la fi, tothom tenim l’oportunitat de trobar-ho.
  Podem dir que el déu de l’amor és sempre jove perquè entenem l’amor com allò que mai caduca i que no té edat, representa la inocència encara que a vegades també pot cometre trastades com pot ser l’amor no correspost o l’amor a un mateix i no pas amb ningú altre. Però en general, tothom sempre busca aquell amor verdader amb el qual compartim la nostra vida, aquell que ens fa viure enamorats desde el primer dia com seria el mite de Filemó i Baucis on ens reflexa el desig de dos enamorats d’estar units fins la mort d’ambdós. És aquest amor el que tothom desitja trobar i el que ens fa creure en l’amor etern. Poca gent té la gran sort de trobar aquest amor per tota la vida, aquest amor adolescent que mai canvia, però recordeu, estima per ser estimat.
  In proximum!

 3. Maryama

  Bonum diem!
  Cupido és un dels símbols de Sant Valentí, se li coneix com un nen alat i armat amb arc i fletxes que són disparades a déus i humans, fent que s’enamorin profundament. A vegades porta també els ulls embenats, per mostrar que l’amor és cec. Crec qu se’l representa sempre com un nen, per representar la innocència de l’amor veritable i per representar que l’amor també és jove i juganer com un nen. Els nens es representen com a puresa, alegria, amorosos i puros, per això crec que és tan ben acceptat i segueix sent representat així, ja que amb Cupido es representa que es l’amor de veritat.

 4. Rocío Rodríguez

  Bonum Diem!
  L’Amor és el que ens envolta en les nostres vides dia a dia. Jo crec, que és un dels sentiments al que més importància li donem. Fins i tot, diria que massa importància. Però no des de fa poc que és tan important per nosaltres l’amor, sinó que és des de la nostre existència.
  En la mitologia, l’amor és representat amb Cupid ( Eros, en grec). Cupid és un nadó alat que va repartint amor i juntant persones amb fletxes d’or, les quals les tira amb un arc.
  Jo crec que Cupid és representat sempre en forma de nadó, perquè volem explicar que l’amor no es caduca mai. Si Cupid fos un vell o un adult estariem dient que l’amor pot morir, però és tot el contrari. L’amor mai pot morir. Encara que s’acabi el teu amor cap a una persona, sempre tindràs amor cap a una altre persona.
  Frases:
  – Omnia vincit Amor, et nos cedamus Amori.
  – Amor est vitae essentia.

 5. ignasi pujol

  L’amor és com un nen petit perquè freqüentment comet errors, les ales indiquen la rapidesa amb la qual l’amor es dissipa i la bena als ulls té la missió d’indicar que quan s’està enamorat no es veuen els defectes de qui s’estima.

 6. Álvaro

  ¿Por qué Cupido es siempre joven?
  Mitológicamente:
  Venus comenzó a preocuparse porque su hijo no crecía, así que en busca de una respuesta se dirigió al Oráculo de Temis, quien le dijo: “El amor no puede crecer sin pasión”.Venus no comprendio la respuesta hasta que nació su hijo Anteros, dios de la pasión. Cuando estaba junto a él, Cupido crecía y se transformaba en un hermoso joven, pero cuando se separaban, volvía a ser un niño.

 7. Joako

  Xaipe
  ¿Por qué Cupido es siempre joven?
  Venus habia comenzado a preocuparse porque su hijo no crecía, asi que busco una respuesta dirigiéndose al Oráculo de Temis, quien le dijo: “El amor no puede crecer sin pasión”. Venus no comprendió la respuesta hasta que nació su hijo Anteros, dios de la pasión. Cuando estaba junto a él, Cupido crecía y se transformaba en un hermoso jóven, pero cuando se separaban, volvía a ser un niño.

 8. Edgar.A

  A la pregunta de “perque Cupido sempre es jove”?

  La resposta es que en el pas del temps, Venus va començar a preocupar-se perquè el seu fill no creixia, així que a la recerca d’una resposta es va dirigir a l’Oracle de Temis, qui li va dir: “L’amor no pot créixer sense passió “.Venus no va comprendre la resposta fins que va néixer el seu fill Anteros, déu de la passió. Quan estava al seu costat, Cupido creixia i es transformava en un bell jove, però quan se separaven, tornava a ser un nen.

 9. Sara Pradas

  Salve!
  La resposta a aquesta pregunta es molt fàci pero difícil d’explicar. Diuen que Cupido sempre és jove perquè l’amor sempre és jove, és a dir, no vull dir que nomès s’enamoren els joves sinó que l’amor mai caduca més ben dit. I normalment el representen amb un nen perquè els nens són inocents i no fan mal a ningú.

 10. Jordi Álvarez

  Salve!
  La veritat és que mai m’havia preguntat perquè a Cupit, el representant del Sant Valentí, se l’ha reatratat sempre com a un nen petit. Desprès de reflexionar un temps he arribat a la conlcusió de que l’amor verdader és infantil, és inocent, és com un nen petit i juganer. Quan l’amor creix ja no és amor, perquè deixa de ser un nen i perd tot el que havia sigut. A Cupit se’l retrata també amb els ulls bendats perquè “Tot l’amor és cec”. Tot i que el més característic de Cupit és el seu arc i les seves fletxes.

 11. Mercè

  “Perquè Cupido sempre és jove?” Cupio és sempre jove perquè l’amor no envelleix mai: no es mor, no caduca. Aquest és l’amor vertader, l’amor que sempre és jove.
  M’agrada la frase “Amor crescit dolore repulsae.” Penso que té molta raó.

 12. raquel

  Es diu (mitològicament) que l’amor sempre és jove perquè sense passió no hi ha amor, per això es diu que Cupido sempre era jove fins que va néixer Anteros, déu de la passió.

 13. Paula Nieto

  El deu de l’amor es sempre jove, perque l’amor sempre es jove, es a dir que es juganer, divertit i il·lusionat com un nen petit.
  Sincerament mai m’havia parat a pensar en perque Cupido és jove i ara que m’he fixat i que em vist el perque, tot te molt més sentit.

 14. Xènia Ruiz

  Salve!
  Perque Cupido es sempre jove?
  La meva resposta es que, en la mitologia, Venus es va començar a preocupar perque el seu fill no creixia, aixi que va anar a buscar una resposta al l’oracle, qui li va dir : ” L’amor no pot creixer sense passío”. Venus no va compendre fins que va neixer el seu altre fill, Anteros, el deu de la passió, que Cupido creixia quan estava al costat del seu germà, pero tornava a ser un nen quan no estava al cosat de Anteros.

 15. Marta Bonis

  Perque Cupido sempre es jove?

  Durant molt de temps Cupido no creixia, i el se pare Venus es va començar a preocupar per ell, llavors Venus va anar a buscar una resposta a allò el que le pasava a el seu fill, cuan va triobar la resposta no la va entendra i ho va deixar pasar, al cap d’uns mesos va neixer Anteros (déu de la Passió), i desde aquell moment Cupido va començar a creixer perque estaba a prop del seu germà, però cuan es van separar Cupido va tornar a ser petit i jove.

 16. Nadia Castillo

  Salve!
  Cupido és el encarregat de l’amor i sempre el representen jove. Personalment, penso que el representen així, ja que, per a mí l’amor sempre és jove, ja que, tinguis l’edad que tinguis l’amor sempre serà igual, i crec que per això el representen aixís.

 17. Pau López

  Per què Cupido sempre és jove?
  Cupido no envelleix mai perquè l’amor no té edat. Es representa com un nen amb una bena als ulls i ales, representant que l’amor és juganer, cec i fugaç.
  No tothom és capaç de trobar l’amor de veritat, però els que el troben ho fan per sempre.

 18. Sara Marin

  Salve!
  El Deu de l’amor sempre es representa en forma de nen, és a dir, amb una figura jove, perque en teoria l’amor mai mor, és a dir, que no caduca. La representació infantil de l’amor en la mitologia relaciona aquesta actitud més boja i immadura dels nens amb aquella amb la que actuem quan estem enamorats

 19. Raul Moreno

  “Perquè Cupido sempre es jove?”
  Perquè Venus estaba preocupant-se per el seu fill perquè no creixia llavors es va dirigir a L’Oracle de Temis li va dir: L’amor no pot creixer sense passió. Pero Venus no va compendre las resposta fins que el seu fill no va neixer, Anteros Déu de la Passió . Quan estava al seu costat, Cupido creixia i es transformava en un bell jove pero quan no estaven junts tornaven a ser un nen.

 20. Alba Moreno Mújica

  El deu de l’amor és sempre jove, ja que si en una relació hi ha amor verdader, aquest sempre serà jove i hi haurà passió i mai es perdrà la il·lusió, i per això el significat que Cupido sigui jove. I personalment penso que és molt significatiu per la imatge cap l’amor.

 21. Dagmar

  Salve!
  Per què Cupido és sempre jove?
  Al pas del temps Venus va començar a preocupar-se perquè el seu fill no creixia, així que a la recerca d’una resposta es va dirigir a l’Oracle de Temis, qui li va dir: “L’amor no pot créixer sense passió” .Venus no va comprendre la resposta fins que va néixer el seu fill Anteros, déu de la passió. Quan estava al seu costat, Cupido creixia i es transformava en un bell jove, però quan se separaven, tornava a ser un nen.

 22. Chaymae Harrak

  Salve!
  Cupido és un símbol de Sant Valentí, se li coneix com un nen, trapella i armat amb arc i fletxes que són disparades a humans, provocant que s’enamorin.
  Per als romans cupido és el déu de l’amor fill de Venus i de Mart, déu de la guerra.
  Cupido era ajudant de la seva mare Venus, dirigia la força primordial de l’amor i la portava als humans.
  A l’esquena portava dues classes de fletxes: unes orades amb plomes de coloma que provocaven un amor instantani, i unes altres de plom amb plomes de mussol que provocaven la indiferència.
  De vegades rebutjava les peticions de la seva mare i els altres déus i això portava problemes en el curs de la vida d’alguns humans.
  Un dia es va enfadar amb Apol·lo quan aquest va bromejar sobre les seves habilitats, així que Cupido va fer que Apol·lo s’enamorés de la nimfa Dafne i a ella li va disparar una fletxa amb punta de plom. Dafne va resar al déu ric Peneo demanant ajuda i va ser transformada en un arbre de llorer, que es va consagrar a Apol·lo.
  Al pas del temps Venus va començar a preocupar-se perquè el seu fill no creixia, així que va voler buscar una solució i es va dirigir a l’Oracle de Temis, que li va dir: “L’amor no pot créixer sense passió”.Venus no va entendre la resposta fins que va néixer el seu fill Anteros, déu de la passió. Quan estava al costat d’ell, Cupido creixia i es transformava en un bell jove, però quan se separaven, es tornava un nen.

 23. Valentina Restrepo Rodríguez

  Bonum Diem,
  Primer de tot vull dir que el video m’ha agradat molt, reflexa molt bé la idea de què Cupido no sempre cumpleix amb fer l’amor perfecto però si que sempre tenim una oportunitat encara que no funcioni a vegades.
  Sobre la pregunta de perquè Cupido sempre es jove, jo penso que es refereix a que l’amor mai es venç, no té caducitat, i sempre és algo que podem trobar en qualsevol momento de la nostra vida, és un sentiment que en qualsevol edat pots toarnar a sentir.

 24. ainablanch

  salve!
  Per què Cupido sempre és jove?
  Cupido el qual tots relacionem amb l’amor, sempre és jove, ja que representa que l’amor no envelleix mai. L’estima de l’amor representa que dura i perdura de la mateixa manera i cada dia per igual.
  L’amor potser, és innocent i comet errors i d’ell se n’ aprén com fan cada dia els nens. L’il·lusió la bogeria de tots els enamorats és relacionada amb l’innocència dels infants…
  Tot i que hi ha un mite que parla sobre per què Cupido és jove, jo he fet aquesta interpretació del perquè el famós Cupido és jove.

 25. Aida M.

  Salve!
  Per què el déu de l’amor és sempre jove?
  Aquest fet es deu a que el amor sempre que és viu és jovial, per això representen l’amor amb un nadó.
  Vale.

 26. Lola Fígols

  Salve!
  Cupido és el déu de l’amor. Es diu que aquest és sempre jove perquè l’amor mai envelleix, perquè no caduca i sempre és igual a totes les edats.
  L’amor et fa rejovenir, per això em sembla molt adeqüat que es representi amb un nen.

 27. Nerea Judez

  Segons mites, Cupido té l’aspecte d’un nadó perque representa principalment l’amor i l’inocencia. Quan algú està enamorat, tot ho veu bonic i inocent. També perque els nens inspiren confiança, companyia i ternura, al igual que la persona a la que un estima.

 28. Amaia

  Per què Cupidoés sempre jove ?
  perquè l’amor mai envelleix , sempre es manté igual mai mor , em sembla olt acertat que represenin a Cupido com un nadó.

 29. Andrea Montalban Arias

  Bonum diem!
  Cupido és jove ja que es l’amor més sincer, juganer i real. Mai envelleix, tant com a petits a grans ens agrada estimar i ser estimats e especials amb ilusio i confiança .
  Salve!

 30. Silvia Fernandez

  Cupido està representat sempre per un nadó, això és un simbolisme de que l’amor es jove, que mai envelleix, tot és una comparació amb l’amor i el que ens fa sentir.
  Personalment, jo crec que l’amor no envelleix en el sentit que les persones ens hem estat enamorant desde fa mil·lers i mil·lers d’anys, encara existeix i és actual l’amor, però com que no m’he enamorat mai, encara no puc dir si l’amor envelleix o si és per sempre.

 31. Edgar.N

  Cupido és un nen i ha sigut representat com un adolescent, la rao del perquè és sempre jove és perque l’amor mentres duri sempre és jove i mai es fa vell ja que l’amor si es cuida mai pot morir.

 32. faysal

  Cupido llamado también Amor en la poesía latina, es en la mitología romana, el dios del deseo amoroso, es hijo de Venus, la diosa del amor, la belleza y la fertilidad, y de Marte, el dios de la guerra.
  «Cupido» es una palabra latina emparentada con otras cuya etimología gira en torno al «deseo»:
  Cupiditas: Deseo vehemente, apetito, ansia, pasión.4
  Cupidus: Deseoso, ansioso, apasionado, el que ama y desea con pasión.
  Es uno de los símbolos de San Valentín, se le conoce como un niño alado y armado con arco y flechas que son disparadas a dioses y humanos, provocando que se enamoren profundamente. En ocasiones lleva tambien los ojos vendados, para mostrar que el amor es ciego.
  Su propia historia de amor aparece narrado en su forma más completa en la novela latina “El asno de oro” o “Las Metamorfosis” de Apuleyo (s. II d.C.).

 33. Farah

  Salve
  Per què diem sempre que cupido és jove?
  Bé el petit deu representa l’amor, i no hi ha millor forma de representar l’amor que amb un infant. L’amor és trapelle com els petits, no ha d’envellir ha de ser sempre jove i ha de ser innocent tot i que ha de passar per molts problemes per creixer i fer-se més fort. El video m’ha agredat molt, representa que a vegades l’amor pot ser equivocat. La moneda amb la foto de la mare esbroncant al fill, és la mare de cupido dint-li el que esta bé i el que no.

 34. Oriol Simón Segura

  Salve LIDA,

  Per què Cupido és sempre jove?
  mitològicament:
  Venus va començar a preocupar-se perquè el seu fill no creixia, així que a la recerca d’una resposta es va dirigir a l’Oracle de Temis, qui li va dir: “L’amor no pot créixer sense passió” .Venus no va comprendre la resposta fins que va néixer el seu fill Anteros, déu de la passió. Quan estava al seu costat, Cupido creixia i es transformava en un bell jove, però quan se separaven, tornava a ser un nen.

 35. Guillem Morales

  Salve.
  Cupido sempre és jove, perquè l’estar enamorat segons la ciència només dura uns pocs mesos i després t’enamores d’una manera més lleu que abans, i per això cupido és un nen, perquè la infantessa com l’amor és una època que gaudeixes molt, però quan va passant el temps la intensitat va baixant, i també que quan estàs enamorat ets més feliç i rius més com quan ets un nen.

 36. Sofi

  Salve!
  Jo crec que Eros sempre és jove perquè l’amor ha de ser algo bonic, ha de tenir la seva bellesa i has de tenir les ganes per estimar a alguna persona. Perquè quan t’enamoras has de posar tot el teu amor i la teva energia en la relació. L’amor és algo que ens pot consumir emocionalment per això ha de ser amor jove.

 37. David Canal

  ¿Por qué Cupido es siempre joven?

  Según la mitologia, Venus estaba preocupada porque su hijo no crecía, entonces buscó una respuesta preguntandole al Oráculo de Temis, que le dijo el amor no puede crecer sin pasió. Venus no entendió la respuesta hasta que nació su otro hijo Anteros, que era el dios de la pasión. Cuando estaba junto a él, Cupido crecía y se transformaba en un hermoso jóven, pero cuando se separaban, volvía a ser un niño.

  Y también hay otra teoria que es, que al estar enamorado/a solo dura unos pocos meses y despues te enamoras de una manera mas fuerte que antes, por eso Cupido es un niño, porque el amor a veces puede ser infantil, porque la puedes disfrutar mucho pero cuando pasa el tiempo la intensidad baja.

 38. Laura Costa

  El deu de l’amor és sempre jove, perquè si en una relació estimes realment aquella persona i l’altre persona a tu, penso que serà un amor verdader i aquest sempre serà jove ja que hi haurà passió i no es perdrà la il·lusió, per aquest motiu el significat que Cupido és jove. Si l’amor dura i es cuida, sempre serà jove i mai podrà morir.

 39. stephanie hernandez

  Bonum Diem!!
  jo crec que el déu de l’amor és sempre jove perquè si estimes molt una persona i aquesta persona també a tu el que que flueix entre ells serà veritable i per tant sempre es mantindrà jove i amb la mateixa passió que el primer dia que es van conèixer.
  per tant si aquest amor és veritable Cupido sempre es mantindrà jove i no morirà.

 40. Rabab

  Salve!
  Cupido és un símbol de Sant Valentí, se li coneix com un nen, trapella i armat amb arc i fletxes que són disparades a humans, provocant que s’enamorin.En la qual si l’amor dura i es cuida, sempre serà jove i mai podrà morir.

 41. ainhoa cortez

  Salve!!
  Jo crec que el déu de l’amor es jove, perquè l’amor es jove i mai mor,perquè quan es amor verdader mai envelleix,sempre estimes a l’altre persona i aquell amor es com el del primer dia ,jove.Perquè l’amor perdura durant el temps que faci falta

 42. Just Pradera

  Hay una teoria que es, que al estar enamorado/a solo dura unos pocos meses y despues te enamoras de una manera mas fuerte que antes, por eso Cupido es un niño, porque el amor a veces puede ser infantil, porque la puedes disfrutar mucho pero cuando pasa el tiempo la intensidad baja.

 43. yassine

  Salve!
  Per què el déu de l’amor és sempre jove?
  Aquest fet es deu a que el amor sempre que és viu és jovial, per això representen l’amor amb un nadó.
  Vale.

 44. Almi

  Jo crec que l’amor és jove, perquè quan estimes a algú, et sents com un nen petit, perquè un amor de veritat, pot durar tota una vida. Es coneix a Cupido com un nen, potser trapella que va fletxa a la gent perquè s’enamori.

 45. Yesenia lopera

  Yo creo que el amor es joven porque cuando quieres a alguien (pareja) ,al principio quieres con mucha intensidad ,pero con el paso del tiempo puedes perder la ilusion y eso hace que te desenamores.
  En el caso de por ejemplo a un animal ,el amor siempre es fuerte porque nunca te falla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *