Fa quatre anys que participem a la Magna Celebratio!

Avui comença a Badalona i fins diumenge la setena edició de la Magna Celebratio, un festival romà organitzat pel Museu de Badalona que combina les visites als diferents espais arqueològics de Baetulo (les termes i el decumanus recentment inaugurats) i d’altres normalment no visitables (el mosaic de la Torre Vella, el monument honorífic vinculat al teatre, el soterrani de la plaça de la Constitució i les restes del teatre), la possibilitat de degustar un menú romà als restaurants de la ciutat, la recreació d’oficis i escenes portats a terme per grups de reconstrucció històrica i la divulgació de la vida quotidiana per especialistes en món romà així com una pila d’activitats i tallers familiars per apropar el món romà a la ciutadania. (vid. passades edicions pistor, textrina, sutor, gemmarius…).

Des de El Fil de les Clàssiques fa quatre anys que hi participem: els dos primers amb reportatges i els dos últims a més amb el projecte col·laboratiu d’Aracne fila i fila. El curs passat amb els alumnes de clàssiques de l’institut Albéniz de Badalona als Ludi Romani i enguany també amb l’Schola se’ns han afegit els companys de l’escola Vedruna-Gràcia de Barcelona. Ja ho sabeu, no us perdeu aquest cap de setmana la Magna Celebratio!

19 thoughts on “Fa quatre anys que participem a la Magna Celebratio!

 1. Dolors Clota

  Espero que la Magna Celebratio d’enguany hagi estat un èxit de participació, col.laboració i de donar a conèixer el nostre passat!
  Enhorabona a tots els que hi heu posat el vostre granet d’arena!

 2. Laura

  Us he vist en directe, i he trobat que els vostres eren dels tallers més reeixits!
  Enhorabona!

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Dolors! L’esforç crec que ha valgut la pena. L’any vinent us hi esperem!

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Laura, moltes gràcies! Els alumnes com sempre són els autèntics protagonistes, en aquest cas de la festa i de la difusió del llegat romà. M’hagués agradat saludar-te.

 5. Anna Jimenez

  Salve Margalida!
  Jo no hi vaig poder anar-hi! 🙁
  haveure si l’any que bé hi puc anar

  VALe!

 6. Hady Camara

  Salve Lida 🙂

  Jo no vaig poder anar però m’agüés encantat de tot cor,Desprès de haver llegit lo molt que va agradar i l’èxit que va tenir … però no passa res, l’any que be se’ns falta!

  VALE!

 7. Ma. Jesús

  Dissabte vaig tenir l’ocasió de visitar els tallers que heu organitzat. Us felicito per la iniciativa i per l’entusiasme que contagieu. Feu una feina magnífica. Enhorabona!

 8. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltíssimes gràcies, Chus! Em va saber greu no poder-te saludar.

 9. Chaima Anza

  Holaaa a toithom!
  En primer lloc haig de dir, que la festa de Magna Celebratio ha sigut un triomf per a totes les persones que han participat i per la gent que ens ha vingut a visitar.
  En segon lloc,haig de dir gràcies a la Teresa i a la Lida,Jordi,Ramón i Núria.
  per el seva col.laboració i la paci`ncia que ahn tingut amb nosaltres.
  En tercer lloc,trobo que es una festa on pots gaudir del teu temps lliure amb la gent,els nens i nenes del poble o d’altres lloc.Ha estat una expèriencia positiva de la meva part i dels meus companys.He fet nous amics romans i romanes que hem gaudit d’un dia esplendit eamb els professors i amb els alumnes.Ha sigut un dia de familia.
  Finalment he de dir une últimes paraules en honor a l’amistat,l’amor i els romans i romanes…).
  Tothom pot conèixer a persones,però lo millor de tot és què aquelles persones et facin gaudir de minuts,hores,segones del tu temps amb ells.ç
  Ha estat un gran plaer de la meva part poder dir aquestes paraules en honor a tothom que hagi conegut a la chaima i les altres persones.
  Vale:)!!!

 10. nuria

  Salve Lida!
  Ha estat un plaer tornar a participar a la Magna Celebratio de Badalona! Com et vaig esmentar, Lida, al viatge de tornada, que anavem comparant l’experiència del moment amb la de l’any passat, l’unic que m’ha sabut greu ha sigut no haver pogut passar les mateixes hores que l’any passat ja que vulguis que no va ser molt més intens. Encara que l’entusiasme i l’il·lusió dels nens ha sigut la mateixa.
  El que m’ha agradat moltissim d’aquest any ha sigut que desde el primer moment hi ha hagut molt bon feeling amb tots els companys i companyes dels altres instituts. No semblava que procedissim d’altres escoles, van ser un grup gairebé desde el primer moment. També ens van ajudar molt la Valèria i l’Arnau a l’apartat de “ludi romani”.
  Com molt bé ha dit la Chaima ha sigut una bona oportunitat per relacionar-nos i fer amics, per sort ens em trobat amb que els romans i romanes que hem conegut són molt simpàtics i divertits.
  M’agradaria felicitar a la Silvia pel magnífic treball que va fer, ja que molt poca gent seria capaç de memoritzar un text com aquell i d’interpretar-lo amb aquella gràcia.
  En resum una grata experiècia, jo crec que per tots. =)

 11. Teresa Devesa i Monclús

  Chaima, ha estat un plaer conèixer-te, amb la teva empenta i dedicació vas ser una peça important de la jornada.
  Núria, un plaer retrobar-te i poder comptar amb la teva experiència de l’any passat. Tens raó que aquest any hi ha hagut molt més fusió entre els tres centres i ho he acabat de comprovar en veure que al Facebook s’han fet noves amistats entre “romans” i romanes”.
  Fàtima, gràcies per penjar les fotos, i Sílvia, evidentment, bona feina! Hem de fer el possible per fer una gravació amb bon so de la “controversia”. Ja n’estem parlant amb la Margalida.
  Us espero a la pròxima!

 12. Arnau Lario Devesa

  Gràcies Núria pel comentari. De fet, m’ho vaig passar molt bé entre vosaltres i em sento alumne de batxillerat, encara que no ho sóc, treballant amb vosaltres. Espero participar a la Magna molts anys i potser, més gran, fer de soldat…
  Salve!

 13. Cristina Álvarez Barraca

  Salvete!

  Oh… M’hagués agradat moltíssim venir a la Magna Celebratio amb vosaltres i la resta de la gent que hi va participar d’altres centres!
  Es veu que us ho vau passar molt bé!
  A veure si la pròxima vegada puc venir!

  Valete!

 14. Margalida Capellà Soler Post author

  T’hi esperem, Cristina! Reserva’t l’últim cap de setmana d’abril.

 15. Chaima Anza

  Moltes gràcies Teresa, Núria i Arnau per mi ha estat una experiència única i per tant l’any que bé pensu repetir el ser romana per un moment i per estar un dia amb vosaltres i amb els altre companys. El que puc dir desprès d’aquestes paraules és què,m’estic pensant i repensant en ser mestre perquè com he dit ha sigut una experiència única els d’estar el costat dels nens i nenes de la Magna Celebratio.
  Gracies el fil de les clàssiuqes,aracne i a nosaltres és clar,em pogut fer un somni real, el de portar en davant la Magna Celebratio i perquè aquesta amistat i aquest episodi torni a repetir-se amb ajuda de tots.
  Feliciats romans i romanes per portar a teerme aquest procès!

 16. flor

  SALVE LIDAA 🙂
  jo no vaig poder anar peò m’hagues agradat molt. Ja he vist que ha sigut molt bo així que l’any que bé poden comptar mab mi
  VALEE;)

 17. Patricia

  Salve!
  Llastima que no hi vaig poguer anar. L’any que ve si o si hi vaig, amb tot l’exit que sembla que ha tingut, m’he quedat amb les ganes.
  Feliçitats per l’exit.
  Vale!

 18. stefanny

  Lida no vaig poguer anar, però m’encantaria haver anat, els meus companys em van dir que estava molt divertit 🙁 us felicito. 😀

 19. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Ludi Romani et Schola, un projecte col·laboratiu en xarxa a la VII Magna Celebratio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *