Un matí de comèdia grecollatina al Teatre Joventut d’Hospitalet de LLobregat

Lisístrata i Càsina

Un any més hem pogut gaudir del teatre grecollatí. Enguany hem anat tots al teatre Joventut d’Hospitalet de Llobregat i en comptes d’una tragèdia grega i una comèdia romana com anem fent des de fa anys i panys, hem assistit a una representació d’una comèdia grega en català, la sempre vigent Lisístrata a càrrec del Grup de Teatre i Música de 4t d’ESO de l’Institut Isaac Albéniz de Badalona i una comèdia en castellà de Plaute, Càsina, passada de moda pel que fa a l’argument però paradigmàtica per entendre l’art plautí, a càrrec del grup Komos del IES Distrito Marítimo de València.

Casina-de-plauto

Lisístrata

Com a mallorquina m’ha fet molta gràcia que a la Lisístrata Cinèsias i Mirrina parlessin en mallorquí i que la traducció de Càsina fos a càrrec de Joan Carles Simó. Per cert, aquí la trobareu en francès!

Enhorabona als joves actors, als seus directors, als organitzadors de Prósopon i d’una manera molt especial a Begoña Usobiaga i a Carme Llitjós, coordinadores de Prósopon Catalunya.

Gaudiu dels clàssics: llegiu-los, representeu-los, aneu al teatre a veure-los!

Espero amb candeletes els vostres comentaris de valoració, així com  els diferents apunts a Aracne fila i fila i pel que fa a la Lisístrata al bloc dels alumnes de Grec de segon de batxillerat, Literatura grega a escena. Sara Bernad ahir ja va publicar algunes fotografies al Facebook Fildelesclàssiques.

[youtube width=”550″ height=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=CjXkMmapjWI[/youtube]

75 thoughts on “Un matí de comèdia grecollatina al Teatre Joventut d’Hospitalet de LLobregat

 1. Robert Cepeda Machuca

  Ahir vam passar un mati molt divertit a barcelona, la feina dels nanos del institut del Isaac Albeniz de Badalona. Les comedias de plauto van ser molt divertides, lisistrata tracta d’un tema que encara es vigent a la nostre cultura. Casina era molt mes entretinguda i estaba millor representada. Encara que ens vam quedar amb ganes de veure una tragedia m’ho vaig passar genial.

 2. Ariadna Zarcos

  Ahir vam anar d’excursió al teatre d’Hospitalet a veure les obres de Lisístrata i Casina.
  Primer de tot, dir que les dos obres van estar molt bé interpretades i adaptades a l’escena. Encara que he de dir que a mi em va agradar més la primera perquè era més divertida, els actors eren de la mateixa edat que nosaltres i el tema era més quotidià… Però la segona també va estar molt bé.

  Crec que anar al teatre és una molt bona manera d’aprendre i d’adquirir cultura. L’any passat vam anar al teatre de Tarragona, que era descobert i també vam poder visitar la muralla. Crec que surt més a compte anar a Tarragona, encara que sigui més car i necessitem més temps. Però anar a hospitalet també està molt bé i més si les obres són tan bones!

  Felicitats!

 3. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  És el segon any que assisteixo a les representacions de teatre grecollatí, ja que fa 2 anys, quan anava a 4t de l’ESO, també vaig anar a veure dues obres. He de dir que em van agradar molt les obres que vaig veure ahir, sobretot la primera (Lisístrata), tot i que les dues em van agradar molt. Els actors ho van fer molt bé, i jo, que sóc una persona que no sol riure veient pel·lícules o representacions teatrals, vaig riure moltíssim, ja que interactuaven amb el públic. A més, em va fer gràcia trobar una antiga companya que actuava a l’obra de Lisístrata. Crec que és una activitat molt interessant que s’hauria de continuar duent a terme, ja que a més de passar una bona estona, serveix per aprendre.

  Valete 🙂

 4. claudia27

  Una gran experiència! És la tercera sortida que faig amb l’Institut a veure obres de teatre relacionades amb el grec i el llatí i les que vam visionar ahir han estat les que més m’han agradat, concretament la de la Lisístrata ja que la vaig trobar més divertida a part que els actors de l’intitut de Badalona, eren de la nostra edat. Ho van fer molt bé i s’hi van posar molt en els papers que havien d’interpretar. Una molt bona vivència

 5. Xènia Serra

  Salve!
  Ahir vam anar al Teatre de Joventut a l’Hospitalet de Llobregat a veure les obres de Lisístrata i Casina. Aquest ha sigut el tercer any que assisteixo al Teatre de joventut i totes les vegades m’han agradat molt. Normlament veiem una comèdia i una tragèdia però aquest any hem vist dues comèdies molt divertides. Aquest any m’agradaria felicitar als actors de les dues obres ja que, encara que eren mica pujades de tò, van actuar molt bé en els moments en que un podria tindre molta vergonya.

  Anar al teatre es una manera de ajudar a que ens interessem per els clàssics grecollatins, ajudant-nos a entendre molt millor els llibres que tenim que llegir i estudiar, a més de que ens fa passar una molt bona estona. De les dues obres, la que més em va agradar va ser la primera, la obra de Lisístrata, en la que em vaig riure moltissim i els actors van acutar molt bé, siguent de la nostra edat.

 6. Roser

  Salue!

  Ahir vam anar amb els alumnes de grec i llatí a hospitalet de llobregat on vam assistir a dues obres de teatre, ambdues eren comedies una grega (Lisístrata) i l’altra llatina (Càsina).
  L’any passat ja varem fer una excusió semblant a Tarragona on vam veure una tragèdia grega i una comedia llatina, personalment m’ha agradat més la sortida d’aquest any.
  Entre les dues obres, totes dues molt ben representades pels actors, prefereixo l’obra de Càsina, encara que en les dues vaig riure molt i ens ho vam passar molt bé.

 7. Rebeca Barroso

  Xaipetee!!

  Ahir els alumnes de 4t d ‘Eso, 1r i 2n de Batxillerat vam anar d’excursió a veure dues obres al teatre Joventut d’Hospitalet de Llobregat: una comèdia grega en català anomenada “Lisístrata” i una comèdia en castellà de Plaute, “Càsina”. La sortida va ser molt entretinguda, ja que les obres representades van ser molt divertides sobretot la primera. Considero que anar al teatre grecollatí és una bona manera d’adquirir nous coneixements de cultura clàssica i a més aquestes sortides ens pot ajudar moltíssim a les classes tant de llatí com de grec.

 8. Judit Giménez

  Ahir vam anar a veure les obres de teatre a l’Hospitalet interpretades pels alumnes de Isaac Albeniz. Vaig quedar realment sorpresa per lo bé que van representar les dues obres, tant la Lisístrata com Casina. Realment van ser comèdies molt ben aconseguides, vaig riure molt. En quant a l’espai, el teatre estava molt bé i era molt ample, pero trobo que l’any passat a Tarragona, quan vam anar a veure El soldat fanfarró i Les Coèfores d’Èsquil, vam poder aprofitar millor el dia perquè l’espai, a més, tenia valor històric ja que estavam a prop de la muralla i vam poder aprofitar per visitar l’amfiteatre. El paper de la Lisístrata estava molt ben interpretat, igual que el de la resta d’actors i actrius, i una cosa molt important és que van saber afrontar perfectament els errors. Qui sap si sortiran futurs bons actors i actrius d’allà!

 9. Alina Roman

  Xaipete!

  Com cada any aquest és el tercer i suposo que últim any de teatre de comèdies i tragèdies de grec i llatí . Sempre m’han agradat perque han estat representades per joves i ho fa més interessant perque es nota el treball i les ganes que han posat . A mi personalment m’ha agradat bastant ja que prefereixo les comèdies en comptes de tragèdies. M’ho vaig passar molt bé i crec que te un gran mérit sortir davant de tant de públic i tot i estar nerviós poder interpretar unes grans obres com van fer els alumnes de Isaac Albénis moltes felicitats , crec que va ser una de les comèdies i moments que més vaig riure i sincerament va estar genial . Continueu així!! Les altres excursions també van estar bé en Tarragona perque teniem comèdia i tragèdia.

 10. Noelia Nistal

  XI—III—MMXV
  Bonum diem!
  La sortida d’ahir al teatre Joventut d’Hospitalet de Llobregat va ser molt entretinguda. Era el primer cop que anava a un teatre estant a l’ESO, i realment va pagar la pena. Vam veure la comèdia grega Lisístrata i la comèdia llatina Càsina. A mi, personalment, em va agradar molt més Lísistrata, i segurament per el que diu la nostra Magistra: Lísistrata tracta un tema molt vigent actualment, la desigualtat entre homes i dones i les vagues de sexe de les dones cap a ells. En canvi, Càsina, parlava d’un tema que actualment no té cap sentit, i probablement és per això que no em va agradar tant.
  El fet de què anéssim amb els de primer i segon de batxillerat va ser favorable, vam omplir totes les places i vam anar sempre junts perquè, encara que no siguem del mateix curs, ens uneix la mateixa causa: el llatí i el grec.
  Espero poder gaudir de moooltes més sortides com aquestes!
  Salve!

 11. Mar Gómez

  Bonum diem!
  Ahi va ser un matí molt emocionant.
  Els nois i noies que van representar la obra ho van fer molt bé. Que recordi només es van equivocar dues o tres vegades, semblaven uns professionals!
  Em va agradar molt perquè no van ser les típiques obres aburrides, van ser històries de tràgedies representades amb una comèdia.
  Espero que es pogui tornar a repetir.
  Salve!

 12. Maryam Alaoui

  Salve!!

  Les comèdies que vam anar a veure ahir al teatre Joventut d’Hospitalet del Llobregat, van estar representades molt bé, vaig riure molt. Els alumnes que van representar les dues comèdies utilitzaven un llenguatge col·loquial i això feia que l’obra fos més divertida. Enhorabona als actors.

  Vale.

 13. Zícora

  Salve!

  Quin fart de riure ahir al tetre Joventut d’Hospital·let de Llobregat! Certament, em vaig sorprendre de lo bé que varen actuar els alumnes de l’Albéniz per ser la primera vegada al Festival de Teatre Grecollatí. A mi em varen agradar les dues, però si tingués que escollir, em quedaria amb la primera.

  Vale!

 14. Teresa Devesa i Monclús

  Moltes gràcies pels vostres comentaris. Passaré l’enllaç als components del grup de teatre de l’Albéniz perquè al seu grup de Facebook puguin seguir els vostres comentaris. Els favorables de segur que els faran contents i els suggeriments de millora els ajudaran a polir la representació.
  Deixeu-me felicitar-vos a tots com públic cívic i ben educat que sou. Els professors ja poden estar ben contents del vostre capteniment. D’altra banda, feu-li arribar al Manel Codina l’agraïment del nostre Cinèsies particular, diu que va ser un cangur fantàstic del seu nadó. El Martí, l’actor, és un exaràcnid , antic alumne de Llatí i Grec, que casualment ara està estudiant la carrera de Filosofia. Quines coses que té la deessa Fortuna…

 15. Teresa Devesa i Monclús

  I gràcies Margalida, per fer l’apunt tan aviat en espera de les futurs reportatges dels alumnes, que esperem amb candeletes.

 16. Margalida Capellà Soler Post author

  Teresa, gràcies a vosaltres! Felicita tots els alumnes participants de l’Isaac Albéniz i d’una manera molt especial a les professores. Quina feinada! Fa anys, vaig muntar una Lisístrata amb cors i tot a Vilassar de Dalt, valoro moltíssim la feina que els alumnes vàrem fer damunt l’escenari i també la de les professores al darrere. Enhorabona a l’equip directiu per recolzar aquesta magnífica iniciativa. Fer teatre és una gran experiència! Anar a veure’l representat també! Avant!
  En Martí ja el coneixia de la Magna Celebratio, així com la Lisístrata i d’altres aràcnides com Hipòcrates! Tenim fins i tot fotografies d’en Manel cofoi tenint cura “des nin” d’en Cinèsies! Aviat publicarem els diferents treballs i muntatges (o això espero!). Tanmateix, va ser una llàstima que els reporters de Premià no gosessin entrevistar els actors, directores, etc!

 17. Teresa Devesa i Monclús

  Tens raó, Margalida, les professores, i sobretot la Directora d’escena, la Roser, hi dediquen moltes hores i per això els agradarà veure que el seu esforç ha pagat la pena.
  Com que un ocellet m’ho havia comentat, jo havia preguntat a les actrius si voldrien concedir una entrevista i havien acceptat encantades, però en sortir dels camerinos, on vaig anar a felicitar-les, ja no us vaig veure. Tot i això, com que els fa molta il·lusió les fotos, us agrairem que, si finalment no es publiquen els muntatges, que ens les feu arribar. Les de la Sara, al Facebook, per exemple, els han ajudat a fer-se la idea de com quedava l’escenari i la posició dels personatges a escena. La Roser us les agraeix.

 18. María Mayor

  Salve!

  El dimarts vam passar una agradable estona al Teatre Joventut de l’Hospitalet. Personalment vaig disfrutar molt de les dues representacions, ja que al ser de comèdia van ser molt entretingudes i divertides. També em va agradar que juguessin amb aspectes de l’actualitat i de l’Antiga Grècia, com quan Mírrina en la segona obra, Càsina, va dir ”Oh my Jùpiter”. Els actors van fer un gran treball en les dues representacions.

 19. naim.bensaed

  Només dir, que ambdues obres van estar molt bén representades. Pel que fa la trama van representar de la millor manera el què és una comèdia grega. Tant Lisístrata d’Aristòfanes com Càsina de Plaute van crear una gran satisfacció entre el públic, que ho va agrair amb un inmens aplaudiment.
  Pel que fa a mi, vaig gaudir més amb Lísistrata, ja que a parer meu les escenes homorístiques estaban molt bén aconseguides. Tot i aixó mostrar tot al meu respecte als actors del grup Knomos que tot i la complexitat dels textos recitats ho van fer de maravella.

  No és la primera vegada que vaig al teatre, l’any passat també a l’Hospitalet vàrem veure: Hipsipila del grup Komos i el soldat fanfarró, l’any aterior també a l’Hospitalet vàrem veure Medea i els Menecmes, i a quart a Tarragona vàrem veure, Miles Gloriosus i les Bacants. El fet d’anar al teatre amb l’escola m’ha fet un espectador de teatre. M’agrada el teatre!

  Vale!

 20. Abril Ramos Aran

  Salve!

  Sense dubte ho vaig passar genial abans-d’ahir a la representació dels alumnes participants de l’Isaac Albéniz. Vaig riure molt sobretot a la primera representació, m’agradaria felicitar-vos per la gran feina que vau fer!

  L’any passat vam anar a Tarragona a veure una comèdia i una tragèdia, però aquest any és el que més he gaudit. Vaig poder gaudir moltíssim de l’obra i crec que no m’equivoco si dic que tots ens vam fer un tip de riure.

  Feliciter!

 21. Iria Rael

  Xaipe!
  La veritat es que ami mai m’agradat el teatre, però gràcies a l’actuació de l’insitut Albèniz de Badalona, hem van fer gaudir de una de les grans obres de l’antiga grècia, Lisístrata, apart de la seva gran actuació l’obra destaca molt un dels problemes que avui en dia perduren, el masclisme. En canvi Càsina no perdura, la veritat que van fer també una gran actuació.
  Per mi és el segon any que vaig al teatre i la veritat, és una de les millors excursions que hem fet aquest any, l’any passat no vaig disfrutar tant de la comèdia i la tragedia que vam veure al Joventut de l’Hospitalet.

 22. Mariona Sabanés

  Salve!!
  L’excursió del passat Dimarts 10 de Marça va estar molt bé.
  Mai havia anat a una representació d’una obra llatina i em va agradar moltíssim, personalment la primera obra, Lilístrata, interpretada per els alumnes de l’Institut Isaac Albéniz de Badalona. Felicito també als grup KOMOS que vàren interpretar l’obra de Càsina de Plaute.
  Si pogués tornaria a anar-hi a veure-les!!!

 23. Marc Arquillo Quintana

  Bonum diem!
  La sortida al teatre joventut de l’Hospital.let de Llobregat va ser una genial manera d’apropar-nos a la comèdia grega i llatina, aprendre d’elles mentres disfrutem de dues grans obres d’uns grans autors clàssics.
  Les dues obres fóren molt divertides tot i que en Lisístrata els actors eren nois i noies amateurs de la nostre edat i en la de Càsina era notori un cert nivell d’experiència en els actors. Jo vaig disfrutar més la obra de Càsina tot i que les dues eren igualment divertides i hi ha una gran pluralitat d’opinions envers quina és la millor. D’altra banda en Lisístrata el guió era molt original i s’allunyava bastant de l’autèntic, Càsina era més fidel al guió de Plaute. Realment fóu una gran sortida i crec que parlo en nom de tots quan dic que no va ser una experiència “en va”.

 24. Ariadna Ruiz

  Salve!

  Com que aquest es el meu primer any fent tant grec com llatí mai havia anat a veure cap obre de teatre amb la Margalida.

  La veritat es que em pensava que no seria gaire interessant i que m’ho passaria bé, però no massa.
  Quan van acabar les dues obres de teatre vaig canviar totalment d’opinió. Les dues obres van ser super divertides i no eren gens aburrides. Diuen que quan t’ho passes bé el temps vola, doncs així van ser tant una com l’altre.

  Ahir la Margalida ens va preguntar si havia valgut la pena anar-hi i que si ho recomendariem a altre gent. La meva resposta d’ahir i la que segueix sent, es que si que les recomanariem i si que ha valgut la pena pagar per anar-hi.

  Ens van dir que els personatges de les dues obres eren nois i noies de la nostra edat que no eren professionals. Penso que ho van fer super bé i que tot l’esforç i el treball que han tingut te el seu merit.

  Moltes feliçitats!

 25. thiriet.carlos

  Salve!
  Ahir vam passar el matí en el teatre Joventut de l’Hospitalet de llobregat , on vam veure dues obres clàssiques d’Aristòfanes i Tito Maci Plaute, Lisístrata i Càsina respectivament.
  Em va agradar especialment la primera obra, que a més de ser molt divertida (era una comèdia) tenia un missatge de pau molt ben introduit en la obra. La segona em va semblar una mica més pesada, ja que arribava un moment en què les bromes eren massa repetitives i poc ingenioses, o hi havia parts on es posaven a parlar durant molta estona però sense dir practicament res i aportant poc a la trama.
  Crec que la primera obra té un context històric que s’ha de conèixer per entendre l’obra i que la fa més interessant, la guerra del Peloponnès, mentre que l’obra de Plaute la podríem situar en qualsevol època i lloc de l’imperi romà, ja que en cap moment especifica si estan a Roma o a alguna altra ciutat.
  Com a conclusió, estic bastant satisfet del que he vist, i espero que l’any que ve poguem tornar a veure una tragèdiai una comèdia, com vam fer l’any passat a Tarragona, per tal de què no sigui molt repetitiu.

 26. Raül Àlvarez

  Salve,
  Les dues representacions van estar molt bé, encara que la de Lisístrata buscava molt més el riure que no pas la de Càsina, doncs l’última estava enfocada en representar-la amb més fidelitat i, no ens enganyem, tenien més experiència en el teatre i ja eren adults. Però, per al meu gust, les obres que em fan riure m’agraden més, així que em quedo com a preferida amb Lisístrata.
  Trobo que les dues són bastants fidels a les obres de Plaute i Aristòfanes, però, com és comú en els nostres temps, tenen actualitzacions que els hi donen un aire més fresc i divertit.
  En definitiva, les dues m’han agradat molt, potser el cor de dones de Lisístrata no cridava gaire, i el de vells era monóton, però tot i així em van resultar divertides.
  I en l’obra de Càsina m’ha fet gràcia que apareixés el propi Plaute i l’introducció de dos personatges totalment inventats que, en les hores baixes d’humor, et treien un somriure.
  Vale!

 27. Juls París

  Xaipete!

  El dimarts els alumnes de 4rt, 1r i 2n de Batxillerat vàrem assistir al Teatre de Joventut de l’Hospitalet. Vàrem gaudir de dos comèdies: Lisistrata, una comèdia grega i Càsina, una comèdia llatina.
  Lisistràta va ser interpretada per alumnes del Albeniz de Badalona, estudiants també de clàssiques. Càsina, va ser interpretada per el Grup KOMOS des de València.
  Personalmenti, em va agradar més Lisistrata ja que van saber comunicar-se molt bé amb el públic ja que els diàlegs i les escenes eren molt dinàmiques. Càsina també em va garadar molt però no crec que tingués el mateix dinamisme que l’altre. Tot i axió tots els actors ho van representar molt bé tot.

  Era el primer cop que assistia amb aquest institut al teatre i va ser u matí que va valer la pena!!

  Vale

 28. Guillem Acien Mas

  Salut.

  No és el primer cop que vaig al teatre, però sí que ha sigut el cop que més he rigut. Felicitats per unes molt
  bones representacions que van conseguir que em fes un fart de riure. M’agradaria veure més obres tant d’un grup com de l’altre en una altre ocasió.

 29. Joan Barrabibo Rubio

  Salve!!

  El passat dimarts 10 de març vam anar a l’Hospitalet per anar a veure dues representacions de las comèdies, Lisístrata i Càsina.
  Van estar molt ben representades las dues, tot i que pel meu gust va estar més divertida Lisístrata. No era la primera vegada que hi anava i la veritat és que és una sortida interesant i diferent que et permet veure en directe obres que són conegudes com a clàssics.
  A més a més amb a quest tipus de sortides és veu el gran reclam que segueixen tenint el clàssics de la literatura i que perduren encara avui en dia.

  Vale!!

 30. Lucila Pérez

  Bonum diem,
  Les dues representacions estaven molt bé, els nois de Lisístrata ho van fer genial per l’edat que tenien i els actors de Càsina també ho van fer molt bé, ja que tenien més experiencia. Però, a mi, personalment, em va agradar més Lisístrata, perque tracta amb un tema que avui dia es segueix fent, les dones segueixen fent vagues de sexe, en canvi, Càsina es com més “vella” respecte al tema.
  Crec que les representacions continuaven tenint l’essència de les obres que van escriure Plaute i Aristòfanes, però clarament, les van canviar una mica per fer-les més actuals, per exemple, a Càsina van introduïr un munt de paraules i insults d’ara.
  Salve!

 31. Andrea Gómez

  Salve!
  El dia 10 de Març vam ser a l’Hospitalet de Llobregat dues obres de teatre. Vam veure la representació d’una comèdia grega en català, Lisístrata, que sens dubte, no m’esperava que els sortís així de bé i fessin l’obra tan entretinguda i amena. La veritat és que em va agradar moltíssim. També vam veure una comèdia en castellà de Plaute, Càsina, molt bé representada, que ens va fer riure a tots!
  Vale!

 32. roser fernandez

  Hola a tots,
  Sóc la roser, del grup de Lisístrata. Tant l’ester (la profe de mùsica) com jo estem agraïdes d’aquests comentaris tan xulos que ens heu fet. La veritat és que tots teníem molta il.lusió i sobretot molta responsabilitat perquè, com Aristòfanes, volíem que passéssiu una bona estona. Estem encantadíssimes de tantes coses maques que ens dieu i ara mateix passo l’enllaç al nostre grup d’artistes perquè els llegeixin i es posin, com a mínim, la meitat de contents que jo mateixa. Una abraçada!

 33. Martí Palma

  Bon dia Margalida,
  Primer de tot moltíssimes gràcies per la crònica i pel fet d’ajudar-nos amb les fotos i les grans valoracions tant teves com dels alumnes. Feia temps que no comentava en un blog clàssic; he pogut llegir el comentari de la Teresa i sí també era un “Aràcnid” i em vaig passar els meus tres anys deixant comentaris en cròniques de teatre clàssic i “Magnes Celebratios” (posant aquest plural extrany). Aquesta obra, podríem dir que a mi m’ha marcat, vaig poder fer el Treball de Recerca sobre ella, les connotacions que va tenir durant tota la història, perquè encara es continua representant essent un clàssic com és?, he après molt amb ella, i clar està que fent el burru dalt de l’escenari hom ho interpreta potser tot millor.
  El que dic, moltes gràcies i QUE EL TEATRE GRECOROMÀ NO MORI MAI.
  Valete.

 34. Arnau Lario

  Hola, badalonins!
  Realment em va encantar la vostra actuació, així com la que va venir després, tant per la frescor de la representació com per l’obra en si, que em van fer riure molt. Cal valorar el’esforç que heu fet, i a la majoria us ha sortit molt bé! Personalment, crec que anar al teatre a veure obres clàssiques és una bona experiència que no s’ha de deixar d’experimentar, i que a mi em va encantar. A més, he redescobert el teatre, que feia temps que no freqüentava, i si en tinc l’ocasió hi tornaré.
  Felicitats!

 35. camil.arigon

  Per començar, enhorabona tant als alumnes de l’Institut Isaac Albéniz de Badalona i els de l’IES Distrito Marítimo de València per la seva feina, fer teatre no és feina fàcil i molt menys recuperar clàssics.
  La representació de Lisístrata, tot i les dificultats que comporta, va ser magnífica. Per altra banda, Càsina també va superar les meves expectatives, ja que l’argument menysprea l’opinió de la dona, tot i així, em va fascinar i les actuacions van ser espectaculars.

  Felicitats a les dues companyies encarregades d’interpretar les obres de teatre. A mi m’encanta anar al teatre des que sóc molt petita, però des de l’any passat que vaig anar a veure Les Coèfores i El Soldat Fanfarró m’encanta anar a veure representacions clàssiques, per això aquest any no vaig dubtar en anar i no em va decebre.

 36. Ari Vila

  El dimarts vam anar d’excursió al teatre de l’Hospitalet a veure dues obres: Lisístrata, que van interpretar uns nois de batxillerat de Badalona, i Casina, que van interpretar uns nois de València.
  Principalment, dir que les dos obres van ser molt divertides i tots ho van fer molt bé, em va agradar molt que en l’obra de teatre no només hi participaven els actors o els nois i noies de Badalona, sinó que també feien que participés el públic i això em va agradar molt. A demés vaig aprendre molt sobre la vida grega i la vaga de sexe que van fer les dones de Grècia per parar la guerra i fer que tornessin els seus marits i amants a casa, que d’això anava la obra de Lisístrata.
  De les dos obre la que em va semblar més divertida i entretinguda, amb la que m’ho vaig passar millor i riure més va ser amb Lisístrata i també em va agradar més la història de l’obra, em va semblar més interessant. Però com van actuar, les preparacions de l’obra i tot això em va agradar molt més Casina, clar que també hem de contar en que Lisístrata la va fer gent corrent de la nostra edat, però a Casina la decoració era molt bona i tots els actor actuaven increïblement bé.
  En definitiva, que m’ho vaig passar molt bé anant d’excursió al teatre i vaig aprendre molt, i no dudaria en tornar-hi.

 37. genesis.macias

  Aquesta sortida al teatre ha sigut la millor d’aquest any sense dubte! La primera obra, Lisístrata va ser super entretinguda, es veia reflectit l’ambient de l’època, com vestien, les seves celebracions, totes les coses que es posaven les dones per estar belles pels seus marits, etc. També es mencionaven fets importants, com les guerres i altres curiositats, com per exemple que ja existia l’homosexualitat en aquell moment. L’obra en si va ser divertida, ja que es tractava d’una història de l’antiguitat adaptada als temps d’ara, així els intèrprets utilitzaven expressió que utilitzem ara i tot això amb un to irònic. Ha sigut una comèdia molt bona que m’ha servit per entendre el llibre de la millor manera, fent-me riure.
  Càsina també va estar molt bé, la diferència era que els actors eren professionals i ho actuaven amb molt de realisme, en aquesta obra sortia Plaute al principi que escrivia la història que estava a punt de ser interpretada. Aquesta també va ser divertida, encara que em vaig quedar amb les ganes de veure a Càsina, el personatge causant de l’embolic de l’obra. Personalment em va agradar més la primera.

 38. Mar Alonso Garin

  χαιρετε!
  L’any passat jo vaig estar en els cors de ‘Lisistrata’ i la veritat és que des de darrere rèiem moltíssim, crec que és inevitable passar-s’ho bé en aquesta obra. Aquesta any l’he pogut gaudir des del punt de vista de l’espectador i tot i sabent com els nostres companys representaven l’obra vaig riure molt. Igual que l’any passat haig de felicitar la Mirrina i en Cinèsias per aquesta gran i divertida actuació, igual que els dos soldats que semblava que tinguessin un paper més secundari però al final van ser casi els protagonistes del riure del públic.
  Gràcies per la bona estona d’humor que ens vau fer passar i molt bona feina nois!!

 39. Raquel Martínez

  Moltíssimes gràcies!
  Primer, agrair a tot el públic per la seva atenció i per aguantar sense parlar durant tota l’obra. Jo mateixa sóc qui fa de Lisístrata, i voldria demanar-vos les gràcies per tots els comentaris que heu fet sobre l’obra i sobre els participants d’aquesta.
  Realment estàvem una mica nerviosos pel fet que hi havia públic de la nostra edat, ja que és més difícil fer riure a aquest tipus de públic, i perquè hi havia també més gent que a les altres representacions que hem fet. Un altre inconvenient es que mai havíem assistit a aquell teatre i no sabíem les dimensions que tenia l’escenari. Al principi vam tenir un parell d’errors tècnics, però per sort els vam solucionar amb facilitat. També he de dir, com a Lisístrata, que al principi estava molt més nerviosa, perquè havia de parlar tota sola davant de tot el públic o també perquè el públic al principi no reia massa de segons quines bromes. Per sort, en Cinèsias i la Mírrina va ser un gran èxit, i van aconseguir fer riure a tots amb la seva escena.
  Estic molt contenta de que hagi tingut tant d’èxit la nostra versió i que hàgiu rigut tant. Des d’aquí felicitar als actors i actrius que van interpretar Càsina, que encara que no els vam poder veure, pel que diuen als comentaris ho van fer fantàsticament!

 40. Marina Ruiz

  Jo vaig ser una de les actrius que va participar a l’obra de Lisístrata, una de les espartanes i després, una de les presentadores. Fer aquesta obra va ser una experiència molt bonica. Mai havia participat en una obra de teatre i l’any passat, quan vam començar a assajar-la, totes no hi sabíem que fer, però la Roser va saber ensenyar-nos i guiar-nos per tal de que sortís molt bé. Encara tenir un paper petit, vaig gaudir moltíssim haver-hi participat.
  El dia de l’estrena estàvem molt nerviosos però el dimarts passat, el dia que la teníem que representar per tots els batxillerats de lletres, estàvem molt més nerviosos encara. La presentàvem per gent de la nostra edat i, apart, no la teníem del tot perfilada ja que hi havien passat mesos de l’estrena oficial de l’obra. A estar a l’escenari vam tenir alguns lapsus (sort que hi vam improvisar) però això va ser compensat per les escenes i moments més còmics. Quan hi vam finalitzar l’obra tots pensàvem que hi havia sigut un desastre, però després de veure tots aquests comentaris, he vist que a la gent li va agradar molt i va riure moltíssim. Ha sigut molt agradable veure tots aquests comentaris tan positius.
  Fer aquesta obra ha sigut una experiència molt bonica. No només he aprés moltes coses sobre el món clàssic, també he conegut millor a la gent del meu grup i coses sobre l’actuació i el món del teatre. No m’importaria participar en una altre obra clàssica o tornar a fer la presentació de Lisístrata.
  Moltíssimes gràcies!

 41. Marisol Marro

  Salve!

  Jo per desgràcia no vaig poder assistir a veure aquestes representacions tant increïbles i de les que en tenia tantes ganes, però estic molt contenta i satisfeta de veure la gran acceptació que van tenir i lo content que ha quedat el públic. Moltes felicitats a tots els actors i als directors i moltes gràcies a tothom que ho ha fet possible, tant públic com a les persones del teatre. Torno a repetir que em penediré sempre de no haver pogut estar.

 42. Andrea Muñoz

  Salve!!
  Va ser tot un plaer tornar a veure l’obra de Lisístrata , cal dir que els meus companys i la Roser ho van donar tot l’any passat i ho han tornat a a fer. Ens van deixar sense paraules… Quin fart de riure!
  Volia felicitar-los per la gran feina, per tot el temps invertit, la posada en l’escena i la gran interpretació que van fer. Nosaltres només vam poder veure Lisístrata però per el que he llegit en els comentaris anteriors veig que també ho van fer genial.
  Seguiu així nois arribareu lluny 🙂

 43. Carla Latorre

  Salvete!!!

  Felicito al meu institut, Isaac Albéniz de Badalona , per la seva actuació de 10. s’ha notat el nivell que hi ha , i també les hores de producció per fer-la així d’especial. M’agradat molt l’obra i la seva interpretació, les professores Ester i la Roser, van fer un treball magnífic per part de la interpretació i la part musical. Moltes Felicitats a tots i a totes!!!

  Valete!

 44. Anna Ferrón

  Salvete!

  L’any passat hi vaig poder assistir a l’estrena de ”Lisístrata”, i haig de dir que va ser una meravella d’obra. La setmana passada jo estava molt contenta i entusiasmada per tornar a veure-la, però sembla que quan més ganes tens de fer alguna cosa , tot surt malament i això va ser el que em va passar, vaig estar uns dies amb lumbago i no em podia moure. Per el que em van dir les meves companyes, va sortir igual de bé i felicito als actors i actrius pel treball que van fer tant l’any passat com aquest any!

 45. Amar Astudillo

  Salve!
  Primerament he de felicitar a direcció d’aquesta obra ja que sense això no hauria sortit tan bé. Seguidament, felicitar als actors i les actrius per l’esforç que han fet per fer possible aquesta representació.
  Bé, he de dir que a mi, personalment em va agradar moltíssim, els diàlegs eren molt divertits i les interpretacions van ser perfectes. Em vaig riure molt en certes escenes. Mentre que el cor de nois i noies em va resultar una mica dolent, gaire be no s’escoltaven les veus, em va costar molt entendre el que deien.

  Valete!

 46. Mónica Martínez

  Salvete!

  Un cop més moltes felicitats a tots els actors i actores, i sobretot, a la nostra professora Roser Fernández per haver dirigit aquesta magnífica comèdia, i a la Ester Martínez per la direcció de la coral en funció de cor.
  Vaig poder assistir l’any passat a l’estrena de l’obra al teatre Zorrilla Badalona, i si vaig sortir encantada, aquest cop a Hospitalet ho he sortit encara més. Una molt bona estona de riure amb les interpretacions dels companys… Pel que vaig poder veure tothom va sortir encantat així que com ja he dit molt bona feina a tot i a totes!

  Vale!

 47. Ainhoa Astasio

  Salvete!
  Voldria felicitar als meus companys d’institut per la seva meravellosa feina a l’escenari! Vaig veure l’obra per primer cop ja que l’altre vegada no l’havia anat a veure, i l’experiència va ser fantàstica. Ja havia vist anteriorment “Somni d’una nit d’estiu” representada també per alumnes de l’institut i em va agradar molt. Ja podeu veure que al nostre institut som amants de l’art i sabem com treure-li partit!
  Com va dir Hipòcrates, ars longa, vita brevis.
  Valete

 48. Dina

  Salve!

  Em va agradar molt la representació de la Lisístrata. La vaig gaudir entre rialles i, a més, se’m va passar l’obra volant. Vull felicitar als meus companys de l’Institut Isaac Albéniz per el seu esforç i per haver aconseguit un resultat tant summament bo. No deu ser gens fàcil sortir a l’escenari i haver de representar una obra amb els nervis que se solen agafar abans de començar i just començar, no?
  Per altra banda em pica la curiositat l’obra de Càsina que, malauradament, no ens vam poder quedar a veure-la.
  En resum, pel que fa la representació que em vaig veure (Lisístrata), és un 10 clarament!!

  Vale!

 49. Pingback: Lisístrata en emaze | Literatura grega a escena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *