El nostre Sant Jordi

SANT JORDI

Abril, tebi el dia.

Tot és anar de gent.

Hi ha somnis en tots

els somriures, s’han obert

quan ha despertat el matí.

Blaves les mirades,

espurnejants els ulls

i roses i llibres

a tocar dels dits.

D’ací i d’allà

Arriben rialles,

converses, crits d’ ocells…

Avui és Sant Jordi,

porta olor de primavera el vent.

Pepita CASTELLVÍ

L’aràcnida Pepita ens ha regalat aquest poema per celebrar el dia de Sant Jordi, a més del poema inclòs en Una carta per a…, i nosaltres l’hem de felicitar per haver guanyat el primer premi de Poesia en el certamen literari de Sant Jordi de Teià. Feliciter, Pepita!

A classe de grec de primer vàrem començar la celebració de la diada tot jugant un any mési ja en fa molts!– al joc d’etimologies grecollatines Eco y Narciso, des d’aquí tot el meu agraïment als dos alumnes que feien de déu, John Tuset i Víctor Barranco.

Abans de l’esbarjo vàrem assistir a la presentació dels millors treballs de recerca del centre, entre els quals hi havia Òpera amb referents de la Laura Luna Surinyach i Turisme arqueològic al Maresme de Georgina Tur i Hady Camara. La sala d’actes de l’edifici Cristòfol Ferrer era ben plena i, a més amics i parents de les tutorandes hi varen fer acte de presència. La Laura també ens va tocar la flauta i ens va explicar com continua encara el seu treball de recerca perquè el TR és un punt de partida, però no el final. La Georgina que segurament serà una bona dinamitzadora  ens va continuar animant a visitar el patrimoni romà del costat de casa.

Laura Luna, part pràctica de seu TR

Ubi tu Georgina, ego Hady

“Ubi tu Georgina, ego Hady”

Senyeres, paradetes de roses i de llibres, pastissos i entrepans, fruita portada per encàrrec, roses de feltre, màgia, trenes, jocs i més jocs esportius alegraven un matí assolellat d’abril. El claustre de l’edifici del Serra de Marina bullia d’alegria i les pistes del Cristòfol ferrer i del Serra d’esportistes, professors i alumnes amb calça curta corrien amunt i avall; mentrestant uns alumnes de llatí intentaven enregistrar un Colloquium

Escena del Colloquium de 1r de Llatí

i els alumnes de Literatura Catalana, alumnes i tutorands meus,  feien els últims preparatius per recitar amb l’acompanyament musical de la Laura uns textos poètics de Salvador Espriu que el xivarri de les pistes ens impedeix compartir hic et nunc amb tots vosaltres.

Tot seguit el lliurament dels guardons del Certamen de Sant Jordi, entre els quals hi havia un lloc per a les Clàssiques amb sis premis: Cultura Clàssica (Àlex Aguilera), LLatí de quart (Imad Tmara), primer (Andrea Balart) i segon (Iván Zapico) de batxillerat, Grec de primer (Irina Balart) i de segon (Laia Muñoz) a partir de Un Sant Jordi epistolar, una activitat col·laborativa amb altres centres, especialment amb els alumnes de la professora Auda Ferrer de l’institut Maria Aurèlia Capmany de Cornellà de Llobregat i els de Rocío Poyato de l’institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter. L’enhorabona a tots i a totes!

Amb Imad, el guanyador de 4t, i el mestre de cerimònies, en Joan Marc

Un any més hem tingut la participació de pares. Tot el meu agraïment a David Bernad, el pare de la Sara, per col·laborar amb Adonis i Afrodita!

Adonis i Afrodita, de David Bernad

La diada de Sant Jordi aleshores començava als carrers i places amb llibres, roses i parelles d’enamorats…

Aquest va ser el nostre segon Sant Jordi clàssic a l’institut Premià de Mar, diferent al primer perquè Sant Jordi cada any és únic!

43 thoughts on “El nostre Sant Jordi

 1. Laia Muñoz Osorio

  L’enhorabona, Pepita, pel teu primer premi en poesia al Sant Jordi d’aquest any!

  També vull felicitar a tots els guanyadors de les diferents categories del certamen literari que es va celebrar ahir.

  L’Institut va organitzar diverses activitats esportives, literàries i a més a més els alumnes vam poder gaudir de paradetes de roses, llibres, trenes, esmorzar… Força senzill, però complet.

  Personalment vaig participar en el recital poètic de Salvador Espriu amb els meus companys de Literatura Catalana. Cal dir que portem assajant diverses setmanes per la tarda i a l’hora del pati. Però finalment l’esforç que hi hem dedicat ha valgut la pena.

  Tot i que els poemes eren seriosos, doncs parlaven de la pàtria, de la reconciliació de pobles després de la guerra civil… ens ho vam passar prou bé, va ser una bona experiència.

  Respecte a les recreacions epistolars clàssiques d’aquest any vaig poder llegir algunes cartes i sincerament crec que els guanyadors realment s’ho mereixen, per la seva expressió i la seva originalitat.

  De fet em va fer gràcia quan ahir, la Margalida em va dir que m’havia de quedar a l’entrega de premis. Així ho vaig fer i llavors vaig descobrir que havia guanyat un dels premis!

 2. Marta Serna Sánchez

  Salve!!!!
  Quin gran article! Em fa molta ràbia no haver pogut assistir a aquest gran esdeveniment. No vaig poder participar en aquesta festa i gràcies a aquest article he pogut saber com ha anat. Per començar felicitar a la Pepita per aquest gran poema. Cada cop que llegeixo un poema seu em sorprenc més, és una gran poetessa.
  Trobo que la diada de Sant Jordi es un dia molt important pels catalans amb una gran llegenda que ens identifica com a tals. És una tradició que ja dura innumerables anys i que no hauria de desaparèixer mai.
  I trobo correcte que aquest institut no vulgui depreciar aquesta tradició que ens identifica i dedicar un matí en el seu honor.
  Moltes felicitats als premiats en aquesta categoria de clàssiques.

  Vale!!!!

 3. Chaima Anza

  El nostre Sant Jordi!!!

  Quin Sant Jordi més divertit i més bonic de veritat.Me n’alegro que hagi guanyat al Imad un noi molt intel·ligent quE ho ha posat en pràctica davant el INS Premià de Mar.

  També haig de felcitats el nostre centre i els professors per haver fet que els alumnes participessin en totes les activitats per mostrar els seus valor, tant poesia com esport.

  De fet, es un dia especial que tot Catalunya el celebra amb entusiasme un dia que ha estat sempre perdurant en la nostres memòria i que encara seguira….

  Les meves estimades companyes sabeu que estic molt contenta de que hagiu exposat davant tot centre, el vostre treball de recerca d’excel·lent juntament amb el meu, però jo no hi vaig poder exposar!

  En aquest dia tan especial ,tothom va gaudir d’un llibre com un rosa, i sino no pasa res, que el Sant Jordi viu en els cors i no els detalls.

  Feliç Sant Jordi! I moltes felicitats els Jordis i a les Georginas! 😉

 4. Joan Marc

  Al cap i a la fi, cadascú va poder gaudir una mica de Sant Jordi a la seva manera, que deu ser el que compta.
  A veure si l’any que ve podem celebrar-ho un altre cop!

 5. Andrea Balart

  Salve!

  Nosaltres a l’hora de grec vam jugar al joc Eco i Narciso, i va ser molt divertit. El joc, original de la Margalida, consistia en tirar per turns una ruleta i contestar una preguntes de lèxic grec i romà. Tot i que no vem guanyar ens ho vam passar molt bé.

  Després vem assistir als treballs de recerca de la Laura (òpera amb referents) i el de la Hady i la Georgina (turisme arqueològic al maresme).

  Paral·lelament uns quants alumnes de llatí i grec de primer de batxillerat van interpretar el coloquium que haviem treballat a classe. Jo no vaig poder assistir a l’entrega de premis perquè tenia que anar al dentista, però avui m’he enterat que juntament amb la meva germana, la Irina, hem guanyat un dels premis per la nostra carta epistolar.

  Els tallers de San Jordi estaven molt ben muntats i eren tots molt entretinguts. En conclusió, va ser un gran San Jordi per a tothom!

 6. Irina

  Salve!!

  La diada de sant jordi va ser molt diivertida! A classe de grec vam jugar tots al joc de l’eco i narciso, que va ser molt entretingut, en el joc hi havien diverses preguntes relacionades amb els étims grecs i llatins de diferents ambits, per exemple de medicina o de matematiques. Després vam anar a veure les exposicions dels treballs de recerca de 2n de batxillerat. ELs treballs que vam veure eren els de la Hady i la Georgina i el de la Laura luna. Com sempre els hi va sortir molt bé. Després van fer un seguit d’activitats com: venta de llibres, taller de trenes, etc. Tot estava molt ben muntat. Després hi va haver un recital de poesia però jo no hi vaig poder ser-hi. Finalment es van fer l’entrega de premis i jo vaig guanyar el primer premi de grec amb la carta a Jàson. En fi una diada d’allò més entretinguda!

 7. Xènia Serra

  Salve!
  Felicitats Pepita per el teu premi de poesia en Sant Jordi!
  En classe de grec em vaig divertir molt i en el meu cas, en que el John era el déu, realment ens posava molt nerviosos a tots els de la taula, a l’hora de veure se la resposta a la pregunta era correcte o no.
  Els treballs de recerca d’Òpera amb referents i turisme arqueològic, els vaig tornar a veure per segona vegada i haig de felicitat lu be que s’han fet els TR.
  Tinc moltes ganes de veure els Colloquium representat per els meus companys de classe i moltes felicitats als guanyadors dels guardons del Certamen de Sant Jordi.

 8. Marta Verde

  Salve!

  M’ha agradat aquest Sant Jordi!
  El poema de la Pepita Castellví està molt bé, normal que hagi guanyar el primer premi de Poesia en el certamen literari de Sant Jordi de Teià.
  Voldria també felicitar a tots els guanyadors del Certamen de Sant Jordi, entre els quals hi havia un lloc per a les Clàssiques amb sis premis, felicitats als sis alumnes!!
  I també està molt bé convinar la literartura i les lletres amb els esports i els premis i diplomes.
  La Diada de Sant Jordi és espectacular per tots els catalans, que és en honor a la mort d’aquest de Sant Jordi. És un dia en què, tradicionalment a Catalunya, és el dia dels enamorats i s’acostuma a regalar una rosa vermella a la estimada i regalar un llibre al noi.
  També m’agradaria felicitar a les alumnes de segond batx que van poder exposar el seu Treball de Recerca un altre cop ja que els professors els van escollir com els millors.

 9. Viictor Barranco

  Salve!!
  Ahir va ser Sant Jordi, el dia de les roses i els llibres. És un dia que m’agrada molt la veritat ja que a l’escola per exemple fem coses diferents. Per altra part, moltes felicitats a l’Imad, el noi que va guanyar el concurs, segur que ho mereixia. Feliciter 🙂
  A primera hora, vam estar jugant a Eco i Narciso, mai havia jugat la veritat i crec que va ser un bon joc per apendre vocabulari ( a les targetes vermelles ) i culture a les altres, espero poder tornar a jugar perquè realment va ser molt divertit el joc.
  Per altra part, vull felicitar també a la Pepita pel premi del poema, és relament bó i el mereixia.
  Sant Jordi, és una tradició de ja fa anys enrrera, la qual crec que mai s’hauria de perdre, ja que considero que és un dels dies més bonics que hi ha, poder passejar per Barcelona amb tots els balcons decorats amb estelades, senyeres, veure paradetes de llibres i que els autors d’aquests et puguin signar crec que és algo preciós.
  Espero que tots passesiu un bon Sant Jordi.
  Vale 😀

  pd. Gracies pel video Lida ha quedat molt bé.

 10. Yasmina Berkane Pais

  Salve!

  Feliç Sant Jordi a tots, encara que va ser ahir, aquesta festa tan especial s’ha de felicitar.

  Va estar molt bé l’experiència de jugar a Eco i Narciso, ja que l’any passat no vam poder jugar, la veritar és que el vaig trobar un joc entretingut i en una diada com la d’ahir fer coses diferents està molt bé. Ja es pot veure en el vídeo que vam passar una bona estona.

  També felicitat a els companys que van guanyar algún dels premis que es van donar ahir. I també a la Pepita per aquest bonic poema de Sant Jordi. No vaig assitir a les exposicions de la Georgina, la Hady i la Laura, ja que ja les havia vist el dia de totes les expossicions, però això ens va permetre veure altres expossicions a la sala d’actes del Serra de Marina, que tot i que fossin relacionades amb la ciència, eren molt interessants.

  En definitiva va ser una bona diada de Sant Jordi i com ja has dit tu, diferent a la de l’any passat, però igualment bonica.

 11. Maryam Alaoui

  Salve!!

  Feliç Sant Jordi! Moltes felicitats Pepita.
  Mai havia jugat al joc Eco i Narciso, però ahir vaig tenir l’oportunitat de jugar, vaig trobar que era un joc entretenir i tenia la finalitat d’aprendre.

  Després a les exposicions dels millors treballs de recerca no vaig anar, a les exposicions que es feien a la sala d’actes del Cristòfol Ferrer perquè ja les vaig veure un parell de vegades i vaig optar per anar a veure les altres dues que no havía vist.

  Felicitats a tots els que van guanyar premis, no vaig estar en l’entrega dels premis però estic ben segura que si van guanyar va ser per alguna cosa!!

  Va ser un bon Sant Jordi, i l’any que ve sera millor!!

  Vale 🙂

 12. victorsanchez

  Primer de tot m’agradaria començar aquest comentari felicitant a la Pepita per l’obtenció del primer premi al Sant Jordi de poesia d’aquest any. Després també m’agradaria felicitar als guardonats en l’entrega de premis d’aquest any i a la Laura Luna i la Georgina per les seves fantàstiques exposicions dels Treballs de Recerca. Els alumnes de 1r de Batxillerat, vam començar el dia de Sant Jordi jugant al joc d’etimologies gregues Eco i Narciso, vaig trobar que era un joc molt interessant i divertit, mai hi havia jugat i la veritat és que em va agradar molt! Després de jugar i de veure les exposicions de TR, vam sortir al pati, on hi havia tot tipus d’activitats per a tots els gustos, activitats esportives, venda d’objectes tradicionals d’aquesta festa per la recol·lecta de diners per a diversos projectes, màgia i diferents tallers de tots els tipus. Va ser un matí divertit i molt complet.

 13. almabergel

  Salve!!!

  Ahir va ser un dia ple de coses per fer i temps lliure per participar en diferents activitats.
  Jo vaig estar una estona al joc de Eco i Narciso però vaig haver d’anar a preparar-me la representació del colloquium, que en breus si no demà, demà passat,estarà penjat per que tots el veieu. La gravació va ser molt divertida i també molt interrompuda per professors jajaj.
  D’altra banda, les exposicions del TR de la Laura i la de la Hady i la Georgina ja les havia vist i em semblen uns treballs molt elaborats i molt creatius, i a l’exposició a més demostren tota la feina que hi ha darrere d’aquests.
  D’altre banda les meves felicitacions als guanyadors dels premis literaris enhorabona!!
  Jo vaig participar a Un Sant Jordi epistolar i em va semblar una activitat molt divertida i entretinguda.

 14. Nora

  Salve!!
  Personalment crec que va ser molt divertit jugar el joc de Eco i Narciso, hem vaig diverti molt amb el meu grup i també vaig aprendre algunes coses que no sabia. M’agradaria tornar a jugar-hi!! Després vaig estar present en les exposicions dels Treballs de Recerca, però no els de la Hady, Georgina i la Laura sinó els altres dos ja que ja havi vist aquesta abans, i són fantastics tot s’ha de dir! Em sembla fantastic tot el que has fa després de vendre llibres, roses i altres activitats és un moment molt lúdic per a tots. Está realment molt ben fet tot axiò per a Sant Jordi!!
  Vale:)

 15. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  Ahir va ser Sant Jordi, va ser genial! Va haver un munt d’activitats. Tallers de trenes, tallers de màgia i tallers per fabricar roses de tela i de llauna. A més, els de 4t d’ESO van organitzar un bar per recaptar diners per a les colònies.

  L’alma, en Xavi, en John i jo vam representar el colloquium octavum ja que la temàtica d’aquest diàleg era sobre flors. El video ha quedat genial, espero que estigui penjat aviat.

  També vaig anar al concurs de llatí i grec però no vaig guanyar. Les guanyadores van ser les dues germanes Balart (Andrea i Irina). Felicitats!
  No obstant, vaig guanyar el premi en prosa a Castellà.

  També es van fer partits de diferents esports.

  Però abans de començar el diferent i divertit dia de Sant Jordi, a Grec, vam jugar a un joc creat per la professora Margarida Capellà. Aquest joc s’anomena Eco y Narciso.
  És un espècie de Trivial, és a dir, que hi havia un taulell amb caselles per avançar i poder obtenir la victòria. Com sempre, un dau, un rellotge de sorra per respondre les preguntes amb un temps límit i una ruleta amb diferents colors per saber quina targeta s’ha d’escollir. Això sí, si caus en el color negre, comences de zero i en el rosa, avances sense respondre. Ens ho vam passar molt bé, ja podríem jugar amb més freqüència.

  Seguidament, vam anar a veure dos Treballs de Recerca del científic, nosaltres som de clàssiques però em va agradar molt el tema que exposaven i com exposaven.

  Aquest any he vist a la gent animada i participativa, això motiva per l’any que be. Per fer més tallers i més activitats didàctiques.

  Per cert! El poema és preciós, Pepita, sempre escrius per al fil, hem d’estar orgullosos i valorar el teu esforç.

 16. Victor Huete

  Salve!!
  Va ser un molt bon Sant Jordi, sobretot per els jocs i la festa que hi va haver.
  El temps es va passar bastant rapid gràcies a totes les activitats que es podían fer.
  Sobretot va ser molt divertit jugara a Eco i Narciso, perque és un joc molt educatiu i bonic.

 17. MARC

  2766 MMDCCLXVI ANY FUNDACIO ROMA
  EL LLATI VA APAREIXER GRACIES ELS LACI EN HONOR EL REI DELS ETRUSCOS ROMA ELS VAN FUNDAR ROMUL I AUGUST

 18. Génesis

  Ahir va ser Sant Jordi, una de les festes tradicionals de Catalunya més boniques que hi ha.
  És un dia on es regalen roses i llibres i com a l’escola no som menys, vam muntar unes paradetes al pati i hi veniem roses de tots colors i també llibres de tota mena, a part de muntar una sèrie d’activitats per canviar una mica la rutina escolar i per celebrar aquest dia, un dels motius de perquè m’agrada tant aquesta festa.
  La llegenda diu que les roses van sortir de la sang del drac que va matar Sant Jordi per defensar a una princesa.
  Una història més on apareix una metamorfosi en un dels personatges, com en els mites de llatí.
  L’origen de les roses segons la mitologia clàssica explica tres versions.
  Una versió explica que Cibeles va crear aquesta flor per castigar a Afrodita per la seva bellesa i així fer-li competència. Una altra versió diu que va ser Afrodita qui va crear les roses igual de precioses que ella en el seu naixement, que en un principi van ser blanques però es van tornar vermelles quan Dionisio va tirar unes gotes de vi sobre elles. La tercera versió explica que les roses van florir del terra quan Afrodita es va tallar un peu quan corria cap a Adonis mal ferit per un porc sanglar.

 19. Aitor Josep Jose

  Salve!!
  Feliç Sant Jordi, moltísimes felicitats pepita, va estar molt bé jugar a Eco i Narciso. Felicitats a tots els que van guanyar premis, no vaig estar en l’entrega dels premis però estic ben segura que si van guanyar va ser per alguna cosa!!
  En definitiva va ser una bona diada de Sant Jordi i com ja has dit tu, diferent a la de l’any passat, però igualment bonica.

 20. Andrea Balart

  Salve!

  La frase que la Lida ha posat que diu “Ubi tu Georgina, ego Hady” vol dir “on tu siguis jo estaré”.

 21. Irina

  Salve!
  “Ubi tu Georgina, ego Hady”, aquesta expressió està treta de “Ubi tu Gaius, ibi ego Gaia” que és una expressió matrimonial que vol dir on està en Gaius, allà també està la Gaia” o també “On tu estàs, jo estaré”. També és una forma d’aliança.

 22. Andrea Balart

  Per cert aquesta frase s’utilitzava en els matrimonis. L’home i la dona estaven junts davant l’oficiant, unint les seves mans i l’home li deia a la dona: “UBI TEU CAIA, EGO CAIUS” i després era la dona la que deia: “UBI TEU CAIUS, EGO CAIA”. És a dir: “On tu estiguis, jo Cayo, seré” i ella contestava: “On tu estiguis, jo Caya, hi seré”. Era una formula matrimonial. En aquest cas la Lida la posat perquè la Hady i la Georgina es van compenetrar molt bé.

 23. Clàudia Cazaux Cuberas

  Salve!

  Aquest Sant Jordi m’ha semblat molt bé! Ha sigut el meu primer Sant Jordi en aquest institut.
  El poema de Pepita Castellví està força bé, em sembla just que hagi guanyar el primer premi de Poesia en el certamen literari de Sant Jordi de Teià.
  Felicitats també a tots els guanyadors del Certamen de Sant Jordi, entre els quals hi havia un lloc per a les Clàssiques amb sis premis!
  M’agrada la idea de convinar la literartura i les lletres amb els esports i els premis i diplomes.
  La Diada de Sant Jordi és un dia en què, tradicionalment a Catalunya, és el dia dels enamorats i s’acostuma a regalar una rosa vermella a la estimada i regalar un llibre al noi.
  Felicitats a les alumnes de segon batx que van poder exposar el seu Treball de Recerca un altre cop ja que els professors els van escollir com els millors.

 24. Pepita

  Gràcies Marga i a tots per les vostres paraules.
  Vull felicitar a tots els guanyadors i especialment a la Laia Muñoz i a la Laura Luna:
  “Laura, quan el vas presentar vaig llegir el teu treball ÒPERA AMB REFERENTS, em va agradar molt, el trobo genial i ben documentat”.

 25. Laura Luna

  Pepita! M’afalaguen molt les teves paraules! I més quan molt cops he al·lucinat amb les teves poesies!
  Em va agradar molt poder gaudir d’un altre Sant Jordi a l’institut.
  M’agrada molt per l’entusiasme de tots els alumnes passejant pel claustre del Serra animats a fer tallers. Sembla mentida, però és que es fa un ambient molt festiu i m’encanta!
  A part, vaig poder participar d’alguns actes i això va fer que el visqués molt, també.
  Respecte l’exposició del TR he d’agrair a tots els alumnes que hi van assistir, especialment, als alumnes de 1r ja que, degut a les proves que vaig fer a la seva classe ja el van sentir.
  I, del recital de poesia de Salvador Espriu em va encantar per molts motius: per poder recitar poesia d’Espriu que és magnífica, per poder organitzar un acte amb els meus companys de literatura, per part meva poder acompanyar-la amb música barroca i a més amb grans compositors com són Telemann, Corelli o Fischer i sobretot perquè l’acte va quedar molt bé.
  Res més, només felicitar als guanyadors i que per molts anys més es pugui celebrar Sant Jordi a l’institut Premià de Mar.

 26. Imad

  Salve!

  Felicito a tothom que hi hagi participat en aquest premis i sobretot aquelles persones que hagin guanyat un premi que tenen molt de mérit. Va ser un dels dies més divertits i interessants al nostre Institut. Jo vaig guanyar el premi de 4t d’ESO de llatí graciès a la carta que vaig fer dels recursos humans estic molt orgullós pel que he fet em sento ple de energia i amb moltes ganes de fer llatí.

  Vale!

 27. Tania

  Salve!

  La veritat és que m’ha agradat molt la poesia, m’ha sorprès totes les activitats que es van fer en un dia com aquest.
  En primer lloc felicitats al Imad pel premi, estava molt ben feta aquella carta.
  Per mi Sant Jordi és un dia molt especial, en el qual els enamorats es regalen als nois llibres i a les noies roses.
  La veritat és que a l’institut Premia de Mar li hem donat la importància suficient, hem fet activitats i concursos literaris relacionats amb aquests temas, ha estat moltbé!

  Vale

 28. Laia Simón

  Salve!

  Aquesta diada de Sant Jordi va ser molt divertida. És un moment per gaudir tots junts d’una manera més divertida. A més, aquest tipus de festes serveixen per unir més a tots els alumnes i fins i tot els professors, ja que alguns també van participar en les activitats que els alumnes vam organitzar. A part, Sant Jordi és un dels dies més importants pels catalans i la nostra història. Em sembla perfecte que l’institut, que normalment no celebra moltes festes, segueixi amb la tradició de dedicar unes hores a celebrar aquest gran dia per la història i la literatura. M’encanta la diada de Sant Jordi i espero que es segueixi celebrant molts més anys.

  Vale!

 29. Judith Martínez Barranco

  Salve!
  Em va semblar un bon Sant Jordi, jo vaig participar en l’activitat del Bar, per recaudar diners pel viatge de Londres i també vaig fer torneig de Voley.
  vale:)

 30. Andreu Punsola

  Salve

  Sant Jordi és una festa que m’agrada molt, bastant més que Nadal o Reis, encara que no hi ha tants regals. M’encanta el pa de Sant Jordi, i rebre un bon llibre.
  També trobo genial que no només català, castellà i anglès tinguin premis als Jocs Florals de Sant Jordi, i que les clàssiques tinguin la seva presència.

  Vale!

 31. yussuf ebneljabri

  Ahir era un dia important per passar-ho be regalar roses llibres i altres regals però llibres i roses especialment.La diada de sant jordi sempre es alegre al nostre centre i a altres llocs perque es fan activitats com ara tallers, minibars,
  esports i altres tipus d’activitats.Ahir era un dia important per passar-ho be regalar roses llibres i altres regals però llibres i roses especialment.La diada de sant jordi sempre es alegre al nostre centre i a altres llocs perque es fan activitats com ara tallers, minibars,
  esports i altres tipus d’activitats.
  Llegenda de Sant Jordi:La història per la qual és conegut el sant arreu del món és per la mort que va provocar al drac que pretenia menjar-se Cleodolinda, una preciosa donzella Diuen que assolava els voltants de la vila un drac ferotge i terrible, que posseïa les facultats de caminar, volar i nedar, i tenia l’alè pudent, fins al punt que des de molt lluny amb les seves alenades enverinava l’aire, i produïa la mort de tots els qui el respiraven. Era l’estrall dels ramats i de les persones i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Els habitants van pensar que si li donaven cada dia una persona que li serviria de presa, no faria l’estrall a tort i a dret. De fet, la llegenda diu, que el sistema els va sortir d’alló més bé, però el que era realment complicat, era de trobar una persona que cada dia es deixés menjar per aquell monstre. Tot el veïnat va decidir doncs, de fer cada dia un sorteig entre tots els habitants de la vila i que aquell que destinés la sort seria lliurat a la “simpàtica” fera, `però un dia es van posar d’acord a atacar el drac però junts no van poder amb ell i Sant Jordi es va oferir a ajudar-los i així va ser.

 32. Marta Gallardo

  Salve!

  Felicitats pel poema! Sant Jordi sempre m’ha agradat i la veritat és que la festa al institut va estar molt ben feta.
  Diuen que l’origen de la rosa va ser quan Cibeles va decidir crear una perque Afrodita no sigués la més maca.

  Vale!

 33. Noelia Cabellero

  Salve!
  La celebració que vam fer a l’institut va ser molt entretinguda amb diferents tallers com;tallers de trenes, tallers de màgia i tallers per fabricar roses de tela i de llauna..Va ser una gran forma de gaudir tots d’aquest dia tant especial.

  Trobo que la diada de Sant Jordi es un dia molt important pels catalans amb una gran llegenda que ens identifica com a tals. És una tradició que ja dura innumerables anys i que no hauria de desaparèixer mai.

 34. Uxue Avilés

  Per començar, dir que felicitats per aquest article, és molt complet i sobretot serveix perquè la gent sàpiga tot el que es va realitzar a l’institut, des de tallers de trenes, paradetes amb roses, llibres…
  Moltes felicitats a Pepita Castellví per el teu primer premi en poesia al concurs de Sant Jordi, ja he llegit molts poemes i cada dia em sorprenc més. També moltes felicitats a les persones que van obtenir premis en la categoria de clàssiques.
  La veritat és que no vaig poder assistir, però l’any passat sí i la veritat és que pel que he vist i el que m’han explicat va estar molt millor.

  Personalment, m’agrada molt celebrar Sant Jordi, és una tradició catalana que ja porta molts anys portant-se a terme i crec que hauria de durar per sempre.

  Vale!!

 35. Marta Bautista

  Salve!!

  Primer de tot felicitar a tots els participant i guanyadors del concurs! També per l’apunt ja que la gent que no va poder assistir sàpiga qui va guanyar!
  La veritat es que al nostre institut es fan varies activitats per Sant Jordi, i esta molt bé fer-ho, es un dia diferent per nosaltres on ho podem passar molt be fent activitats tant esportives com manuals i també podem participar en concursos literaris!

  Vale!!

 36. Elisa Moya

  SALVE!

  En primer lloc sento el retrás d’aquest comentari però més val tard que mai.
  En segon lloc agrair a l’aràcnida Pepita per aquests poemes pel dia de Sant Jordi i felicitar-la per haver guanyat el primer premi de Poesia en el certamen literari de Sant Jordi de Teià. Felicitats.
  En tercer lloc he de dir que m’ho vaig passar molt bé jugant al joc d’Eco i Narciso, no va ser el primer cop que jugava i igual que l’any passat, també a Sant Jordi, em va agradar moltissím. A l’hora que aprens, t’ho passes bé.
  També he de dir que encara que no vaig anar a les presentacions de les nostres companyes Laura Luna, Georgina Tur i Hady Camara ja que ja havia anat amb anterioritat i vaig decidir anar a veure altres presentacions, he de dir que quan vaig anar jo, ho van fer molt bé. Les felicito també a elles pel bon treball fet.
  Respecte a la festa de Sant Jordi en si, personalment, em va agradar molt ja que vaig rebre una rosa d’una persona especial. Margalida moltes gràcies.
  També cal dir que el claustre de l’edifici del Serra de Marina estava tot ple de gent i tothom rient i disfrutant que és com s’ha de passar una festa. Encara que jo no surti en aquesta part del colloquium que vàrem gravar allà, va ser divertit veure com ho gravaven. Felicitats a tots tres i al narrador.
  Després, l’enhorabona a tothom que va guanyar un premi.
  M’agrada molt el dibuix que ha fet en David Bernad, pare de Sara Bernad. Jo encara que vulgues, no aconseguiria dibuixar tant bé mai.
  Tal i com dius al final d’aquest apunt Margalida, cada Sant Jordi és únic i especial i aquest ho va ser i molt.

 37. nuriayela12

  Salvete!

  La meva enhorabona Pepita, trobo que has sabut plasmar en un poema la sensació que es té quan vius el dia de Sant Jordi o al menys jo m’identifico moltíssim amb el que has descrit. No podia faltar un poema teu a Aracne i més en aquestes dates!

  He de donar també l’enhorabona a la Laura Luna, la Georgina Tur i la Hady Camara per la seva exposició del treball de recerca, pot ser de molta ajuda pels alumnes de primer de batxillerat veure l’experiència, com s’exposen i com s’han elaborat els treballs de recerca d’altres companys, ja que l’any que ve els hi tocarà a ells. Es tracta de treballs de no baixen d’un 10 així que és un molt bon exemple de com s’han de fer les coses i del resultat que s’obté si es fan bé.
  L’exposició va ser divertida, amena i molt acollidora. Gràcies per tornar a exposar!

  Per últim, dir, que espero que tots hagueu tingut un feliç Sant Jordi! Valete!

 38. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Colloquium octavum, un Sant Jordi amb Hans Orberg

 39. Luis Moreno

  Felicitats oper premi, hem sembla un poema digne de mereixedor del premi.
  He de reconèixer que aquest any no h assistit al sant Jordi, però estic segur que va ser allò més original i divertit, ja que en els darrers anys a la ESO al Serra de Marina sempre han estat molt entretinguts i amb moltes bones activitats que feien passar bones estones.

 40. Pingback: Un nou blog de Cultura Clàssica | Aracne fila i fila

 41. Pingback: Espriu a El fil de les clàssiques | El Fil de les Clàssiques

 42. Pingback: Bona diada de Sant Jordi! | El Fil de les Clàssiques

 43. Pingback: Colloquium octavum, un Sant Jordi amb Hans Orberg | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *