La IX Magna Celebratio t’espera a Badalona!

Des de fa nou anys, el darrer cap de setmana d’abril i durant quatre dies, el Museu de Badalona organitza la Magna Celebratio i des de fa sis edicions El fil de les Clàssiques hi participa o bé en forma de reportatges o bé activament com en les passades edicions. Ja fa setmanes que la Teresa us anima a participar des d’Aracne fila i fila! Enguany els alumnes de l’institut Premià de Mar teniu la tasca de visitar aquest festival romà que ben a prop de casa combina les visites als diferents espais arqueològics de l’antiga ciutat romana de Baetulo amb la possibilitat de degustar un menú romà als restaurants de la ciutat, així com de gaudir de la recreació d’oficis i escenes portats a terme per grups de reconstrucció històrica, participar en els tallers i visitar els nostres companys aràcnides a Schola i Ludi Romani i aprendre de la mà d’especialistes més coses de la vida quotidiana dels romans. No t’ho pots perdre: La Magna Celebratio t’espera a Badalona! Vet aquí la programació.

Programa Magna Celebratio 2013

N.B.: Si us hi fixeu bé, hi trobareu fotografies de persones conegudes per tots els aràcnides!

Per anar escalfant motors, fem memòria de les nostres sis edicions anteriors de Magna Celebratio tot destacant:

Ens veiem a la Magna! Espero amb candeletes  les vostres fotografies, muntatges audiovisuals, reportatges, entrevistes, comentaris, …

Per qüestions meteorològiques el Festival Romà Magna Celebratio passa a celebrar-se als espais arqueològics del Museu de Badalona.

22 thoughts on “La IX Magna Celebratio t’espera a Badalona!

 1. Andrea Balart

  Salve!

  Jo no he estat mai a la Magna Celebratio, donat que l’any passat ja ens va coincidir amb dos aniversaris, però he sentit ha dir que és un lloc on fan moltes activitats i que a més de passart-ho bé aprens moltes coses. Hi ha tot tipus de tallers com els d’escriure en Calamus o el dels jocs romans. Malauradament com que tenim dos aniversaris de la familia no crec que pugui anar. Es podria celebrar un altre dia i així algun any hi podriem assistir. Penso que està molt bé que es facin aquestes activitats ja que la gent desconeix la cultura romana, encara que segueix previvint amb nosaltres.

 2. irina

  Mai he estat a la Magna Celebratio i m’agradaria estar-hi. S’hi fan moltes activitats de tota mena com: exposicions sobre la peluqueria de l’antiga Roma o jornades de cuina. És una bona oportunitat per aprendre quins eren els costums de l’antiga Roma: com vestien, a què jugaven, etc. Quina llàstima que jo no hi pogui ser-hi ja que tinc dos aniversaris de la família.

 3. Nora Domingo

  Salve!!
  Mai he anat a la Magna Celebratio, pero tinc moltes ganes de anar-hi segurament aniré aquest cap de setmana a participar en totes aquestes activitats.
  Vale:)

 4. marcus

  es molt bonic recrear la vida romana a badalona
  recrear la vida romana es molt importar per saber la vida dels romans jo he anat uns quants anys ma agradat molt el magna celebratio

 5. marcus

  es molt bonic recrear la vida romana a badalona
  recrear la vida roma es molt importar per saber la vida dels romans jo he anat uns quants anys ma agradat molt el magna celebratio

 6. imad

  Salve!

  Crec que aquesta festa de la Magna Celebratio que s’ha celebra cada última setmana d’abril crec que es molt interessant ja que pots conèixer la cultura romana, és a dir, vestimenta, menjar.. Encara no se si podré anar perquè el dissabte sempre estic bastant ocupat però encara que no vagi intentaré veure fotografies i entrar a la pàgina web i conèixer més sobre aquesta celebració.

  Vale!

 7. Xènia i Sheila

  Salve!
  Aquest cap de setmana, exactament el dissabte per la tarda vam anar a veure la IX Magna Celebratio. En la exposició cam veure moltes coses de com treballava la gent en l’antiga roma, com eren les ciutats, rituals i costums que tenien i diferents formes de lluitar, defensar-se i diferents armadures que tenien els soldats de roma.
  Es una exposició molt interessant, en que es pot aprendre moltes coses i en que et pots divertir molt, parlant amb tota la gent que hi ha actuant en les exposicions. Us recomanem que aneu a veuere-ho ja que és una bona experiència.

 8. Marta Verde

  Salve!

  M’hagués agradat anar a la Magna Celebratio la veritat!! però no he pogut anar per motius personals…
  Els companys que han anat han pogut degustar el menjar romà, recreacions d’oficis, també tenien l’oportunitat de fer tallers de la vida quotidiana dels romans.
  Els que han anat han pogut possar-se a la pell d’un romà per una estona, quina sort!

 9. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  Em sembla genial que Badalona tingui el detall de voler fer homenatge de representar la vida i fer tallers relacionats amb les clàssiques.
  Magna Celebratio, cada any la nostra professora assisteix i alumnes del centre també.
  Jo volia participar però estava treballant, així que és imposible que pogués anar.
  Intentaré anar l’any que ve i participar a totes les activitats lúdiques que fan. A més, ha sigut una llàstima que aquest cap de setmana hagi plogut tant.

 10. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  M’agradaria tastar plats diferents, i veure les batalles organitzades.

 11. Laia Muñoz Osorio

  Jo vaig tenir l’oportunitat de participar-hi el curs passat, però aquest any m’ha estat impossible perquè m’ha coincidit amb diversos esdeveniments.

  Tanmateix vaig gaudir-ne molt i vam tenir la sort de poder visitar el Museu de Badalona gratuïtament! Jo vaig representar una escena acadèmica romana com a Discipula maior amb la meva germana que va fer de Discipula minor, vaig haver de repetir-ho tres vegades al llarg del dia i vam quedar abatudes, però l’esforç invertit va valer la pena i ho tornaria a repetir!

  També va ser molt divertit disfressar-se com a esclava romana perquè el vestuari és imprescindible en una recreació històrica com la Magna Celebratio.

  Salutacions a la Teresa!

 12. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Un tastet de la IX Magna Celebratio

 13. Uxue Avilés

  Salve!!

  L’any passat vaig poder assistir, i la veritat és que vam passar tot el matí i va estar super bé. Aquest any no he pogut anar però m’hagués agradat anar.

  Vam fer bastants tallers d’escriptura grega i romana i vam poder entrar gratuitament al museu de Badalona i veure una representació d’una escena acadèmica romana. Vam veure com hi havia una gran varietat de tallers i activitats relacionades amb els romans.

  Vale!!

 14. Marta Bautista

  Salve!!

  No vaig poder anar a la Magna per motius personal però magues agradat anar. Vaig anar l’any passat i em va agradar molt participar en les activitats proposades de l’antiga Roma: Schola et Ludi Romani. Aquest any va ploure i les activitats proposades es van fer en un lloc tancat. Espero que l’any que ve fagi bon temps i que pugui assistir a la Magna i participar en les activitats!

  Vale!!

 15. Elisa Moya

  Salve!

  Per desgràcia no vaig poder anar a la Magna Celebratio, però en tinc moltes ganes. L’any passat ja em vaig quedar amb les ganes d’anar-hi degut a tots els comentaris bons que vaig rebre de tothom que va anar-hi. L’any que bé, no me’l perdré. Trobo que és una molt bona oportunitat de descobrir moltes coses sobre l’Antiga Roma com per exemple, com vestien, que menjaven, com eres les ciutats, com treballaven..Trobo que és interessant que t’expliquin tot això i fer una sèrie de tallers que t’enriqueixen, tant personalment com culturalment.

  Tinc ganes de veure ja els treballs de les nostres companyes.

 16. Marta Serna Sánchez

  Salve!!!

  EM sap greu però aquest any no he pogut assistir a la Magna Celebratio. És una veritable pena ja que l’any passat vaig anar i ho vaig passar molt bé. Va ser una experiència molt educativa i molt entretinguda. La recreació del vestuari, decorats,… estava molt ben feta i em vaig sentir com en aquella època.
  Vaig estar una estona el taller d’escriptura i vaig escriure el meu nom en grec. Va ser interessant.

  Vale!!!

 17. Clàudia Cazaux Cuberas

  Salve!

  Em va saber molt de greu no poder anar-hi em feia molta il·lusió i quan vaig vindre a l’institut i sentia tot el que deia la gent em va fer molta enveeeja! enfi em tocarà esperar a l’any que ve…
  Vale!!

 18. Luis Moreno

  La veritat esque no he anat mai, ja que no he estat informat sobre aquest tipus de activitats, no tenia ni idea.
  Però m’agués gradat poder-hi anar, ja que pel que he escoltat i llegit als alter comentaris sembla que és molt interessant, i divertit.

 19. Chaymae Zaouaghi

  Jo la veritat es que mai n’he sentit a parlar d’aquestes celebracions romanas, pero ara que he llegit els articles crec que es molt interresant ja que sempre es pot coneixer coses noves sobre els diferents estils de vida romanes i un passat que es la base del nostre futur, espero poder anar’hi.

 20. Rebeca Barroso

  Salve!!!

  Jo mai havia sentit parlar d’aquesta festa fins que ho vam comentar a la classe de llatí, considero que aquesta celebració és molt interessant, ja que podem conèixer una mica més de la cultura romana.

 21. Laura Barroso

  Salve!
  No he estat a la Magna Celebratio, però només de veure els esforços dels altres anys i d’aquest, ja m’imagino que tindrà molt d’èxit. Aquest festival és molt bona idea per veure el dia a dia dels nostres avantpassats, i no hi ha res millor que ensenyar-ho en formes interactives per al públic.

 22. Lourdes Trena

  Salve!
  Jo no estat mai a la Magna Celebratio, de fet, aquest serà el meu primer any i n’estic convençuda de que serà tota una experiència. Sempre he tingut certa curiositat en el món de l’Antiga Roma i, per això estic molt entusiasmada en poder conèixe’l més a fons i poder viure un dia endinçada en aquest món. Animo a tothom a participar-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *