Epístoles des de l’Institut Miquel Martí i Pol

Accés a l'apartat

Institut Miquel Martí i Pol

L’INS de Roda de Ter és un centre petit, però el grup humanístic és, a més de petitó, molt actiu i participatiu. Totes les alumnes han treballat amb il·lusió, i diria, sense por a equivocar-me i sobretot amb molta estima a les clàssiques.

Rocío

Institut Miquel Martí i Pol

Roda de Ter

 

36 thoughts on “Epístoles des de l’Institut Miquel Martí i Pol

 1. Margalida Capellà Soler

  Feliciter, magistra discipulaeque! Moltíssimes gràcies per les vostres fantàstiques heroides i per donar el tret de sortida a aquest treball epistolar de Sant Jordi entre diferents centres! Recordeu que tot va sortir d’aquest apunt! Espero aviat poder conèixer-vos personalment, noies, i a tu Rocío tornar a coincidir!

 2. Pingback: Anònim

 3. Souad kouhli

  Sincerament són unes epístoles molt boniques i ben fetes, perquè el vocabulari està molt ben elaborat.
  És interessant llegir com aquestes cartes, perquè són divertides i el mateix moment ens ofereixen una gran informació sobre el món clàssic.
  Ànims Humanístiques, hem fet una bona feina!

  Souad Kouhli
  INS MIQUEL MARTÍ I POL

 4. Violeta

  Totes aquestes epístoles estàn molt bé, faré un breu comentari de cada una:

  La de la Sohad; Jo, Egèria, trobo que té molt mèrit ja que no és gens fàcil fer un poema i s’ha de tenir molta paciència.

  La de l’Ingrid, d’Aracne a Pal·las està molt bé perquè fa que sentis l’odi que ha representat amb paraules com si tu fossis l’aranya.

  La de l’Helena, Del cíclop a Galatea està molt ben trobada pel triangle amorós, perquè el que estima i no rep l’amor que necessita no perd mai les ganes de lluitar.

  L’epístola d’Europa a Júpiter de la Sohad està molt bé perquè no fa referència a l’amor sinó a l’enyorança, un senitment motl fort, igual o més que l’amor.

  Per canviar una mica tenim l’Epístola de Dionís de l’Alba que ens presenta la possiblitat de veure les coses positivament i deixar-nos de tanta enyorança.

  La última, de la Jana, l’Epístola d’Hero a Leandro, ens deixa clar que la diada de sant Jordi és per parlar d’amor.

  Violeta Casadesús Cabral
  INS Miquel Martí i Pol

 5. Helena

  Ei!
  Crec que totes hem fet una bona feina però (sense ànims d’ofendre, ja que les altres també estan molt bé!) la carta que m’ha agradat més és la que ha fet la Violeta; la carta de Proserpina a la seva mare. L’he trobat realment bunica, amb molt de sentiment, molt encertada i tota molt ben lligada.
  El poema de la Souad també em sorprèn molt ja que a mi em sería extremadament difícil escriure’n un…
  Us felicitu a totes, humanístiques!

  Helena Jordà
  INS Miquel Martí i Pol
  (Roda de Ter)

 6. Ingrid

  Salve!
  Poder escriure epísotoles i posar-te en la pell dels déus i les deesses és una experiència fantàstica i molt divertida. Si que és veritat que som molt poquetes i això no ens impedeix res, sinó que encara ho fem amb més alegria.
  Les cartes que hem escrit són molt maques i cadascuna té el seu toc especial.

  Ins Miquel Martí i Pol
  Ingrid Vila

 7. Rocío

  Moltes gràcies a totes, heu fet una bona feina i heu entés perfectament l’esperit d’Ovidi i la seva obra.Cadascuna ha creat un món a partir d’aquest gran autor: heu barrejat el gènere epistolar de les “Heroides” amb els relats mitològics de les “Metamorfosis”. Feliciter discipulae !

 8. Margalida Capellà Soler

  Realment, Rocío, aquestes noies han fet una feina ovidiana ben admirable, em pots estar ben orgullosa. A Premià han fet el que han pogut, però de ben segur els serà ben útil la lectura i comentari de les vostres recreacions.

 9. Andrea Balart

  Salve!

  Feliciter per les cartes! M’han agradat totes molt i penso que està molt bé que altres instituts participin en aquest tipus d’activitat ja que així es promouen els clàssics i la literatura. Personalment m’ha agradat molt el del Cíclop a Galatea ja que em sembla molt original. La vertitat és que és força difícil posar-se a la pell d’uns personatges i explicar els seus sentiments.

 10. Nora Domingo

  Salve!
  Realment totes les cartes són precioses, i es veu tot ele esforç posa’t per crear una bona carta que ens agradi a tots. Em costa tria una preferida, per dir-ho d’alguna manera, però em quedaria amb: Del Ciclop a Galatea i Jo, Egèria.
  Vale:)

 11. viictor Barranco

  salvee!
  Feliciter!! Són unes cartes molt boniques-bones, la veritat és que no m’he pogut decidir entre una sola carta ja que totes m’han agradat molt. Són molt originals i estan molt ben fetes.
  Els grups petits són els millors, més val poca gent i participativa que molta i poc participativa. En aquest cas s’ha demostrat que poca gent poden fer un gran treball!!
  L’enhorabona!
  valee 🙂

 12. irina

  Salve!
  He llegit algunes cartes d’aquest institut i m’han agradat força. Estan molt ben escrites i redactades! Algunes com: jo, Egèria, d’Aracne a Pal·las o fins i tot epístola a Dionís m’han semblat unes de les millors. Els mites s’expressen molt bé. Per exemple a l’epístola de Dionís es mostra molt bé els atributs de Dionís, el vi.

 13. IMAD

  Salve!

  En primer lloc dono les gràcies a l’Institut Martí i Pol per les seves epístoles. Son unes epístoles molt bones, les cartes estan fetes per algun mite clàssic, m’ha agradat molt la carta de Juno a Júpiter. Penso que és una acivitat molt interessant gràcies aquesta he après molt més sobre els mites d’Ovidi. Felicito a tothom que ho hagi fet!

  Vale!

 14. Laia Simón

  Salve!

  Moltes felicitats per aquestes heroides, són impressionants! M’han agradat molt i, com ja he dit al comentari de les heroides de l’Institut Maria Aurèlia Capmany, és molt interessant i positiu que diversos instituts puguin col·laborar i compartir els treballs dels alumnes i veure els treballs magnífics que és fan en altres centres, i més si és per una festa com aquesta, on es commemora la literatura catalana.

  Vale!

 15. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  Bé, un altre cop, repeteixo, que tant aquests com els altres institus, afegint el nostre, hem fet un gran treball, i han sortit unes cartes magnifíques.

  Vale!

 16. Anabel

  És una idea molt bona aquesta de fer cartes als déus. A 3r d’ESO fem l’assignatura de miltologia i a mi m’ha ajudat molt perquè he conegut més coses de personatges mitològics com el Cíclop o Dionís. La carta de Proserpina a la seva mare és molt sentimental.
  Anabel
  3r D’ESO

 17. Clàudia Cazaux Cuberas

  Salve!

  La veritat és que han sortit unes cartes precioses on es nota l’esforç i la imaginació que s’ha abocat per fer-les, a mi em va agradar molt fer-la, la vaig fer de Medea dirigida als seus fills. Enfi unes cartes magnífiques. FELICITER! 😀

 18. Martí Palma

  Salve!
  Jo he entrat i m’he llegit la carta del Cíclop a Galatea. M’ha agradat molt i trobu que està molt ben escrit! La carta deuria ésser enviada de Polifem a Galatea just abans que el Cíclop matés al pastor sicilià Acis. Després tots dos acabaran enamorats i aquesta carta es farà realitat
  Vale 😀

 19. Laura López

  Salve!!
  El dia que em vas raptar… Felicitats per aquesta redacció, està molt ben escrita, m’ha agradat molt! Sabent el mite de Júpiter i Europa podem descobrir què sentia Europa en el moment que la va raptar i com va canviar, d’aquesta manera, la seva vida des d’aquest moment. Tothom sap què li va passar, però ningú no s’imagina com va poder canviar la seva vida des d’aquell moment en que Júpiter, transformat en un bou blanc bellissim, la va raptar.
  Vale!! 😀

 20. Uxue Avilés

  Salve!!

  Bé com he dit abans, penso que fer la carta m’ha ajudat a aprendre més sobre els personatges que em vaig centrar a l’hora de fer-la.

  M’he llegit bastantes cartes i, la veritat és que hi ha de molt bones!!

  Molta feina molt bona!

  Vale!!

 21. Elisa Moya

  Salve!

  En primer lloc dir que l’enhorabona a totes per aquestes cartes, personalment m’han agradat dues, encara que les altres també están bé. Les que més m’han agradat, segons el meu punt de vista clar, són la del Ciclop a Galatea d’ Helena Jordà i la Carta de Prosèrpina de Violeta Casadesús.

  Tal i com he llegit a algún dels comentaris, millor ser poques i participar que no ser molts i no fotre res (perdó l’expressió).

  Espero amb candeletes el següent Sant Jordi per llegir més cartes.

 22. Gemma

  Sóc una companya de la Rocío, i després d’insistir-me molt , m’atreveixo a ficar-me dins del vostre bloc i amb molt de gust, dins d’aquest San Jordi tan espectacular. Heu tingut una meravellosa idea !!! L’estil epistolat es perd poc a poc davant de les noves tecnologies, i m’agrada que través d’aquestes es reivindiqui de nou. La part mitològica és un afegit necessari que m’ha fet recordar els meus temps de cultura clàssica. Moltes Gràcies.
  ( La carta que més m’ha agradat ha sigut la del Cíclop )
  Gemma

 23. Rocío

  Moltes gràcies Gemma per entrar-hi. Ja t’havia dit que valia la pena. Espero que puguis aprofitar el recurs. No importa l’assignatura, tots hem d’escriure alguna vegada una carta

  Rocío

 24. Marta Serna Sánchez

  Salve!!!
  La veritat és que trobo aquestes activitats molt creatives i acadèmiques al mateix temps. A mí em va agradar molt fer la carta. Ha sigut una gran experiència i m’he divertit molt. He llegit algunes cartes i realment n’hi ha algunes de molt originals.
  Penso que pel pròxim any, com em vas comentar Lida, estaria be adaptar millor les bases del concurs i donar més llibertat sobre la manera de fer la carta.
  Moltes felicitats a tots els participants!

  Vale!!!

 25. Josep

  Noies, heu fet una bona feina, alguns haurien d’aprendre a escriure així ! La mitologia és un tema que m’agrada molt.
  vale!!!

 26. Carme

  Ha set una bona idea. Les cartes són molt originals. La carta que més m’ha agradat és la de Proserpina a la seva mare Ceres.
  Vale!!!
  Carme Fernández
  4t d’ESO

 27. Natàlia Alert

  Salve!!

  Felicitats per les cartes, que, tot i que sou un grup petit, heu fet molt bon treball i deixeu el llistat molt alt!
  La que més m’ha agradat ha sigut la carta del Cíclop a Galatea, la trobo molt treballada.
  La idea de fer aquestes cartes és molt original, ja que et deixa expressar-te a través de la mitologia.

  Vale!

 28. Júlia Bardera Arlà

  Salve!
  Molt bona feina! Totes les cartes són fantàstiques i molt originals. Heu tingut molta imaginació en fer-les.
  La que més m’ha agradat es la de Jo, Egèria. Esta molt ben escrita i redactades.
  Enhorabona!

 29. Andrea Muñoz

  Salve!
  Em sembla fantàstic que escriviu cartes sobre temes mitològics ja que es una gran feinada! I teniu que pensar-hi molt i esforçar-os per relacionar-lo am l’actualitat o la imaginació.
  Ami personalment m’agrada molt la de Oh Atena…, la meva Atena. De Adrià Barrera de 2n de batx.
  M’ha agradat perquè fa com si ell fossi el seu admirador ja que Atena no ha tingut mai amants.

 30. Mónica Martínez

  Salve!!

  La veritat és que m’han agradat molt tots els vostres escrits i trobo que tots són molt bonics i estan ben elaborats però m’agradaria d’estacar-ne un: Epístola XXIII, De Juno a Júpiter. Sincerament m’ha encantat la manera en com està escrit i la manera com expressa els sentiments de Juno. <>, aquest és el fragment que potser m’ha agradat més de tots; Juno és la considerada com a ‘dolenta de la història’ per tot el que fa a les pobres noies enganyades per Júpiter, però ella no en te la culpa, només està gelosa, ella estima moltíssim a Júpiter i la consideren dolenta per demostrar-ho…, tot el que fa, ho fa per amor. Es la venjança per suportar les seves renúncies…és tot el que sentiria de veritat, però no hi pot fer res perquè cau cop rere cop, sent que ell és el seu destí. Ella sap que ho ha donat tot però sent que ell no dona res, és una infeliç enamorada…

 31. Margarita Badoyan

  Salve!!
  En primer lloc felicitar a tots per haver escrit aquestes cartes, segur que totes estàn molt ben redactades. Tot i que no m’he llegit totes, n’he llegit dos de l’Institut Miquel Martí i Pol. Les dues cartes que he llegit són: Epístola a Dionís (d ‘una noia d’avui a un déu “sempre etern”) de Alba “Caperula” Vidal i El dia que em vas raptar (Europa a Júpiter…) de Souad Kohuli.
  -El de “Epístola a Dionís” m’ha agradat perquè tot i ser curt està ben redactat. Vam llegir un mite on ell apareixia el trimestre passat en el llibre de “Narracions de mites clàssics”.
  Hi ha una frase que m’ha agradat molt:”…Gràcies per ensenyar-me i demostrar-me que l’esperit de les petites coses existeixen i que hem de gaudir d’elles”. La “epístola”, tal i com diu el títol, va dedicada a Dionís, déu del vi.
  -I el de “El dia que em vas raptar” m’ha cridat l’atenció com ha expressat el que podia haver sentit Europa després de que Júpiter, déu del llamp, l’ha hagués raptat i l’hagués fet seva. M’enrecordo que el trimestre passat, ja vam llegir i parlar sobre Júpiter i les noies amb les quals li va ser infidel a Juno, deessa del matrimoni.
  La frase que més m’ha cridat l’atenció i m’ha agradat és aquesta: “…La història s’acaba quant és completa, i la meva no ho és”.
  Felicitats a les dues autores d’aquests textos. Són els que més m’han cridat l’atenció i m’han agradat.

  Vale!!

 32. Sònia Juan

  Salvete!

  Felicitats! totes les “epistules” m’han encantat! estan molt ben redactades. També gràcies a aquestes cartes pots aprendre més coses sobrela mitologia i tot allò relacionat amb ella.
  Sobretot m’ha agradat la cartadel Cíclop a Galateaon amb paraules d’amor li explica els seus sentiments i to el que sent per ella.

  Valete!

 33. Zícora

  Salve.

  M’he estat llegint un parell de cartes i la veritat és que m’han agradat molt. Ha hagut un gran nivell i totes han quedat molt boniques. Felicitats a tots!.

  Vale.

 34. Rubén Mallenco

  Salvete!

  Felicitats per les cartes, estan molt ben fetes está molt bé que alumnes d’altres instituts, ja siguin petits o grans comparteixin els seus treballs al bloc de l’Aracne.

 35. Jose Maria Fernandez

  Salvee!!!

  Molt bona feinaa!!! les cartes son molt boniques i estan molt ben fetes.El treball esta molt be.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *