Els ametllers han trigat a florir!

Ametllers florits de Campanet, Mallorca

Enguany els ametllers han trigat a florir!  El fred hivernal ha retingut Demofont; tanmateix Fil·lis s’ha alegrat de veure’l i ens ha regalat una florida enmig de la glaçor.

41 thoughts on “Els ametllers han trigat a florir!

 1. aiida

  Què maco! Però en mig d¡una glaçada, un arbre florit? xd costa de creure xd però sgueixo mantenint que és preciós!

 2. Marta Bautista

  Salve!!!

  Que bonic!! a mi també em costa de creure que en mig d’una glaçada, hi hagi un ametller florit!!

 3. Cecilia Bizzotto

  Fa referència al mite:
  Filis es va casar amb Demofonte, mentre passava per Tracia quan tornava a casa després de la guerra de Troia. Demofonte, cridat pel deure a Grècia, va tornar a la seva llar per ajudar el seu pare, abandonant a Filis. Llavors ella li envio un taüt demanant-li que l’obri quan ell li donés l’esperança de tornar. Filis es suïcida penjant-se en un arbre. En el lloc on l’enterren, creix un arbre de ametlla, que floreix quan torna Demofonte.

 4. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  Una imatge preciosa! Té raó l’Aïda quan diu que costa de ceure, però com diu una dita ben famosa: “Si no lo veo no lo creo” així que com ho veig, m’ho crec, encara que avui en dia no se sap el que e fa per ordinador..

  VALE 😀

 5. Mireia Moral

  Salve!
  És una imatge molt bonica, que en mitg de la glaçada hi ha un atmeller florit. una mica extrany, però la imatge es molt bonica.
  VALE!

 6. Yasmina Berkane Pais

  Salve! 🙂

  Com ja han dit les meves companyes la imatge és molt bonica, igual que la història d’amor de Fil·lis relacionada amb els ametllers. Mai havia sentit parlar d’aquesta història i està molt bé.
  VALE!

 7. Noelia Vargas

  És molt bonic l’arbre florit i m’extraña que en un dia de glaçada i aixi un arbre així.

 8. macias.gene2010

  l’historia explica com una jove s’enamora d’un guerre que torna al seu pais i li prometeix tornar ella es cansa d’esperar mor de pena i es converteix en aquest arbre despres d’un temps el seu estimat torna i en veurala aixi plora de pena i ella a veure que ell torna a ser al seu costat l’abre li començem a sortir fruist i flors que vol dir alegria de que el seu estimat agi tornat!

 9. padros.xenia2009

  Bonica imatge!

  Ja es normal que floreixin aquesta epoca del any, sobre gener i febrer, comparteixo la mateixa idea que les meves companyes es una imatge molt bonica, (com m’agradaria veura-la amb viu pero bueno, em conformu veure-la per aquí) 🙂

 10. Eulàlia

  Salve!

  Hi ha molts personatges mitològics que s’acaben transformant en arbres: Dafne, Siringa, les Helíades, Narcís, Leucòtoe i Clítie, Filèmon i Baucis, Dríope i Lotis, Ciparissus, Jacint, Mirra, Adonis, les Mènades o les canyes de Midas.

 11. Zícora

  Salve!!!.

  Qui ametller més maco!!!. De les transformacions que recordo de narracions de mites clàssics es la de Mirra.
  Per altra banda, és sorprenen’t que un ametller hagi florit enmig d’una glaçada.

  Valeee.

 12. Iván Zapico Fernandez

  Vale!

  Aquest hivern ha sigut una mica estrany, per què el fre ha vingut tard , al gener i febrer, no és habitual que vingui tant tarde , però ja han florit els ametllers!Dintre de poc ja ve la primavera amb el nostre gran calor.
  Salve!

 13. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  Una foto molt maca. Per altre banda, hi ha molts personatges mitològics que s’acaben transformant en arbres: Dafne, Siringa, les Helíades, Narcís, Leucòtoe i Clítie, Filèmon i Baucis, , Jacint, Mirra, Adonis, les Mènades i algun més.

  Vale!

 14. irina

  Salve!
  Quin atmetller més bonic! encara que no sembli real pel paisatge. Aquest atmetller fa referència a una història molt bonica de Filis i Demefont, en que Filis es suïcida penjant-se en un arbre després de que Demefont la deixés per estar amb al seu pare. En el lloc on l’enterren, creix un arbre de ametlla, que floreix quan torna Demofonte.

 15. Andrea

  Salve! la imatge és molt original però a l’hora és bonica. No había sentit a parlar mai sobre aquesta història de Filis i Demefont.

 16. irina

  Salve!
  He escoltat la rondalla, no la coneixia ,és molt bonica la història de Filis.

 17. trullenque.clara

  Ave!
  La imatge és molt bonica, i segons diu la Margalida no està retocada ni res osigui que qui la va fer va tenir molta sort de trobar-se l’atmetller florit al mig d’un paisatge tan fred!
  Tot i això, no sé quina relació podria tenir amb un mite…

  Vale 😀

 18. Paula Pla

  És increíble i a la vegada preciós que un atmeller hagi florit enmig d’una glaçada!

  L’història parla d’una jove que s’enamora d’un guerrer que li promet tornar, ella cansada d’esperar mor de pena pel seu estimat i es converteix en aquest arbre. Al cap d’un temps el guerrer torna per estar amb ella i al veure-la convertida en arbre plora de pena. Ella en veure que el seu estimat a tornat al seu costat,floreix, que significa alegria.

  Hi ha altres personatges mitològics que es converteixen en arbre com per exemple Mirra , Adonis , Narcís..

 19. Sabina

  Que bonica la imatge! Sembla impossible que enmig d’una gelada pugui haver un arbre tan bonic i florit! Fa referència al mitre de Filis i Demefont.

 20. Uxue Avilés

  Salve!!

  Una fotografia molt maca. Hi ha molts personatges mitològics que s’acaben transformant en arbres com Dafne, Siringa, les Helíades, Filèmon i Baucis, Mirra, Adonis, les Mènades i alguns més.

  Vale!!

 21. victor Barranco

  Salve!
  M’encanta aquesta imatge, la trobo una imatge molt expressiva, i diferent a les que podem veure respecte als pasisatges. Realment té molta relació amb Fil·lis, ja que les dues són molt boniques, l’història de Fil·lis i l’imatge.
  Vale Lida 🙂

 22. aida.alvarez1220

  Slve!
  la veritat es que al veure aquesta fotografia m’ha donat molt a pensar.. será filosofic, nosé pero veure com aquest arbre despres de tot el fred que ha fet aquest hivern (ultimament cuan mes n´ha fet)veure com encara

 23. aida.alvarez1220

  Salve!
  La veritat es que al veure aquesta fotografia m’ha donat molt a pensar.. será filosofic, nosé pero veure com aquest arbre despres de tot el fred que ha fet aquest hivern (ultimament cuan mes n´ha fet)veure com encara de tot, ell seguieix amb el seu “metabolisme” comença a florir, i a donar-nos aquelles flors tan blanquetes.. Jo veig que la vida es així, que a pesar de tot el que passi (en el cas de l’article el fred que em passat) tenim que ser forts i seguir amb el nostre camí…

  vale Lidaa 🙂

 24. noelia caballero

  És una imatge molt bonica,hi ha molts personatges mitològics que s’acaben transformant en arbres: Dafne, Siringa, les Helíades, Narcís, Leucòtoe i Clítie, Filèmon i Baucis, Dríope i Lotis, Ciparissus, Jacint, Mirra, Adonis, les Mènades o les canyes de Midas.

  Vale!

 25. gomez.luque2011

  Quina fotogràfia més maca, ja es ben cert que impresiona un arbre florit enmig de una glaçada.
  La historia que representa la imatge és d’una noia jove q s’enamora d’un guerrer que li promet tornar, ella l’espera, ella es cansa d’esperar i mor de pena per ell i es converteix en aquest arbre, en un atmetller. Però ell torna per ella i en veure en el que s’ha convertit, plora de pena, i ella en veure que ell a tornat, floreix, que vol dir alegría.
  Altres personatges mitològics que es converteixen en arbre com per exemple Mirra , Adonis , Narcís..

  vaaaalee :D!

 26. marcos.sergio2009

  Salve!
  Molt bonica la foto! això és un avis de que comença la primavera!!
  Vale!

 27. tinker.tomas2010

  Salve!
  La foto es maca, però els arbres acostumen a florir més tard, quan s’apropi la primavera, no a ple hivern! jajaja

  Vale!

 28. carrillo.gerard2009

  salve!!
  molt bonica imatge que ens avisa de que comença la primavera, encara que sembla impossible enmig d’una glaçada molta sort va tindre el fotograf i felictats per la foto.

 29. Laura Torrent Garcia

  Salve!
  Quina fotografia més bonica! És estrany trobar un atmeller florit amb aquesta glaçada, i per això fa que la foto sigui sorprenent.
  No sé la relació que pot tenir amb el mite…

  Vale!

 30. fontanet.alba2010

  Salve!
  És molt bonica l’imagte, i difícil de trobar!
  La florida de l’ametller fa referència a una història molt bonica de Filis i Demefont, en que Filis es suïcida penjant-se en un arbre després de que Demefont la deixés per estar amb al seu pare. En el lloc on l’enterren, creix un arbre de ametlla, que floreix quan torna Demofonte.
  Vale!

 31. aparicio.erik2012

  SALVE!
  Podriem fer una excursió per veure aquests atmetllers tan boniiics!!

 32. huete.victor1020

  Salve!!
  Es una imatge molt bonica pero a la vegada extranya perque encara que no sapiga molt dels atmetllers no crec que en plena glaçor sigui comu que floreixin

 33. Naim

  Salve!
  És impressionat, que desprès de tot aques fred, floreixi l’atmetller, bè crec que és llei de vida, m’ha agradat molt aquest article.

 34. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Ara que ha tornat Demofont

 35. Pingback: Mitologia en Els Simpson | La cinta de Νίκη

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *