Un final d’or: centaurus aureus et turbo aureus!

Centaure d'or 2009

Acabem un curs més, però aquest és un curs especial, un curs que sempre recordarem de ben segur i ho fem curulls d’or, encara que sigui simbòlic, que sigui virtual, no fos que els déus s’engelosissin!

Divendres celebràvem a l’institut Cristòfol Ferrer de Premià de Mar el seu 30è aniversari i últim. Diumenge  a Aracne fila i fila, el fill primogènit de El Fil de les Clàssiques, li cau de l’Associació Espiral el primer premi en la categoria d’alumnes de batxillerat del V Premio Espiral de Edublogs 2011. Dia 4 de juny a Madrid rebrà la baldufa daurada, val a recordar que el 2009 El Fil de les Clàssiques va obtenir  la d’argent en la categoria més disputada, la de professors i professores; però hem fet un pas més!

Avui, 17 de maig, dia d’Internet de tots els blocs portats per estudiants a nivell de tot l’Estat, Chiron ha atorgat a L’empremta d’Orfeu, el Treball de Recerca de l’alumne de segon de batxillerat de grec i de llatí Oriol García-Penche, més conegut per Deka, el dels raps, el Centaure d’or 2011 per haver presentat la seva recerca de referents clàssics en la música actual en forma de bloc, ara obert a la col·laboració d’altres estudiants i persones interessades en el tema (admirable és la col·laboració de Rocío i els alumnes de l’institut Puig-Reig, del bloc Quod sumus), per tal que el seu treball vagi creixent amb l’ajut de tots i totes. Curiosament el 2009 també Aracne fila i fila rebia aquest distintiu de Chiron.

Chiron també ha premiat els aràcnids i aràcnides de El vaixell d’Odisseu (per molts anys, mariners!), amb qui fa poc hem tingut el goig de compartir a la VII Magna Celebratio la tercera trobada compartida dels col·laboradors d’Aracne fila i fila, juntament amb els alumnes de Teresa Devesa de l’Isaac Albéniz de Badalona. Si voleu veure el nostre capità i la nostra magistra, no us perdeu aquest reportatge de El Fil de les Clàssiques. Quants motius tenim per retrobar-nos altre cop el diumenge 5 de juny a Badalona per assistir a la representació de Lisístrata. Certament, ens ponen totes, Rei Midas!

En l’edició d’enguany, Chiron també ha guardonat El cuaderno de Lara, bloc de Lara Escobar, alumna de segon de batxillerat de l’IES Santiago Apóstol (Almendralejo). L’enhorabona més sincera, Lara!

CHIRON, en la seva cinquena edició de “Centaures d’or” ha triat aquests blocs d’estudiants de temàtica clàssica  i els ha atorgat el seu distintiu més preuat perquè considera que són producte de l’esforç i de l’amor a les clàssiques, i perquè constitueixen un exemple perquè altres alumnes segueixin el mateix camí.

Per molts anys alumnes 2.0! Quin goig i quin honor ser portada a Chiron! Per molts anys Chiron! Per molts anys Clàssiques! Per molts anys llatí i grec!

Moltíssimes gràcies, discipuli et discipulae! Aràcnids i aràcnides! Deka! Quin fermall d’or, I. Cristòfol Ferrer!

33 thoughts on “Un final d’or: centaurus aureus et turbo aureus!

 1. Jordi

  Felicitats Margalida! El fil cada vegada és més llarg…
  I que per molts anys!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Jordi. Serà tan llarg com vulguin els meus alumnes i la il·lusió i la salut m’hi acompanyin! Aquests reconeixements, és ben cert, i l’afecte de la gent hi ajuden moltíssim. Més ja no puc demanar.

 3. stefanny

  Bueno bueno bueno … Lida tenim una molt bona ratxa 🙂 quina bona setmana,et felicito Uri per el teu bloc,m’encanta la teva musica:)

 4. Laura Galán

  wow! quina il·lusió que l’Empremta d’Orfeu també hagi obtingut un premi! Realment estic molt contenta i satisfeta amb tota la feina que hem fet! Tant per Aracne com per la nostra col·laboració en el blog de l’Uri!
  Moltes felicitats company!

 5. lina

  Hola Lida! quina meravella! el meu company ha sigut guanyador d’aquest premi que es bé es mereix. Crec que to el nostre esforç per fi ha donat els seus fruits i espero que més endavant segueixi igual. Ara que ja som alumnes vells del antic Cristòfol Ferrer he de dir que ha sigut uns anys molt satisfactoris i que han valgut la pena. Espero que els bloc sigui guanyant premis i que tingui molts fills més, com ja ho son Aracnes, La Cinta de Niké o l’Emprempta d’Orfeu.
  Vale Lida! i Felicitatas Uri, espero el teu artícle com a reflexió del teu premi 🙂

 6. Irena

  Hola!:D
  Feliciter pel’s premis! Crec que el bloc s’ho mereix i evidentment la Lida i tots els prticipants d’aquest que ens esforçem el dia a dia important innovacions per ampliar el coneixement de l’àmbit clàssic llatí i grec amb temes molt actuals.
  Enhorabona un altra cop!!!:D

 7. Rabab

  Salve ! Quin final de curs no parem de rebre premis , primer el premi edu blogs per aracne fila i fila i ara el centaure d’or per l’emprempta d’orfeu. La veritat és que l’oriol és mereix el premi ja que ha fet un gran treball de recerca,i a més després hem pogut comentar els seus referents clàssics a la música actual.
  Peró el que més m’agrada són els seus raps i que encara estem esperant que ens fassis un altre que estem impacients.
  Moltes felicitats

 8. Laia Parareda

  Moltes felicitats!
  Des de Sant Hilari Sacalm, sempre entrem dins aquest meravellós blog, el fet d’entrar-hi és com si desconnectéssim de totes les altres coses i ens submergíssim dins el món clàssic:)

  Enhorabona!

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Laia, els teus mots són realment un premi: el d’arribar a pensar que el bloc és un locus amoenus. M’agrada.
  Per als meus alumnes, tot és el Fil: el Fil de les Clàssiques, el Fil Moodle, el Fil dels alumnes= Aracne fila i fila, el Fil del Deka= L’empremta d’Orfeu, el Fil de la Rebe, la Coty i el Carlos= La cinta de Νίκη. Potser li haurem de canviar el nom?
  Fins aviat! Records als aràcnids i aràcnides de Sant Hilari!

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Felicitats, Oriol i Margalida, quin treball de recerca tan fructífer!

 11. Margalida Capellà Soler Post author

  Qui ens ho havia de dir que un Treball de recerca amb conclusions a ritme de rap superés un Tribunal d’allò més tradicional, per cert amb molt bona nota (encara no es pot dir, ni l’Uri la sap fins a les notes finals) i arribés a aquest gran reconeixement quironià! Sens dubte, és un TR web 2.0. Potser acabem de començar una nova línia de recerca virtual que permetria compartir les recerques i fer una passa més cada vegada. A més estalviaríem molt de paper i molts de diners als nostres alumnes.

 12. Lluís

  L’enhorabona per tots dos premios (el global i el d’en Deka) perquès ambdós t’els pots fer teus!
  Que continueu així durant molts anys!

 13. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Lluís! Tot dependrà com sempre dels alumnes: si s’hi engresquen i els és profitós, endavant! Quan deixi de ser útil el treball digital que realitzem, cosa que no desitjo però pot passar ja que el món va tan de pressa, aleshores caldrà buscar nous camins. És la vida! És l’ofici que hem triat!

 14. Francesc Franquet

  Quina setmana de premis! Me n’alegro molt per vosaltres, Margalida i Deka. Els déus de l’Olimp recompensen abundosament als que feu que el món clàssic continui estant d’actualitat. L’enhorabona i a seguir treballant en aquestes grans empreses.

 15. Oriol Garcia

  Hola! És un privilegi que Chiron m’hagi concedit aquest Centaure d’or. Principalment estic molt orgullós d’haver guanyat aquest premi i que sigui també gràcies a tots vosaltres i sobretot a la Margalida. Cal dir que sense la vostra aportació amb informacions i comentaris no seria possible que el meu treball tingui sentit. Les aportacions acadèmiques i llocs d’informació, i més treball que ha aportat la Margalida també té el seu privilegi, és a dir, que el premi no l’he guanyat jo, sinó que l’hem guanyat tots plegats. Ara que acabo a l’institut serà feina vostra, filadors i aracnids, tiranr en davant. La música actual no para d’utilitzar referents clàssics.
  Gràcies per les felicitacions de tots els alumnes i professors que m’han felicitat i gràcies a Chiron que m’ha concedit aquest Centaure.

 16. Jordi

  Moltíssimes felicitats, Deka, per tot el que ens has regalat durant aquest temps. Ets un exemple de creativitat i entusisme, n´estic segur, i amb els bon guiatge de la Lida t´has demostrat a tu mateix que res no és impossible si un s´ho proposa. A tu, d.e.m., ja no sé què dir-te…bé, una cosa sí, el desig de compartir un viatge llarg, feliç i profitós. Una abraçada des de la nau més homèrica de totes.

 17. Deka

  Gràcies, capità! Felicitats també pel teu bloci pels tripulants del teu vaixell, que no es queda curt, he? Espero que seguim treballant tots i que hi vinguin més recompenses de les que ens arriben que són moltes!

 18. Dolors Clota

  Deka,
  La meva més sincera enhorabona pel premi! Els meus alumnes de Sant Hilari estan encantats amb els teus raps… Demà els explicaré això del premi… És impressionant la feina que has fet. Tens tota la raó quan dius al teu comentari que la música actual no para de basar-se en els clàssics per trobar referents. Alguna cosa que va més enllà del que podem explicar deuen tenir que ens sedueixin tant…
  Feliciter! Gràcies per deixar la teva empremta!

 19. Dolors Clota

  Enhorabona,Deka, pel premi!

  Gràcies per deixar la teva profunda empremta a la xarxa amb la teva veu i el teu recull de cançons amb referents clàssics. Són d’una gran ajuda per a les meves classes i ja ets ben conegut entre els alumnes de Sant Hilari per tots els raps!
  Feliciter!

 20. Hady camara

  Salve Lida!
  Qualsevol professora de llatí ara mateix et tindria una enveja ….
  Jajaja :), primer tu i desprès un alumne teu,moltíssim felicitats a tu i al Uri !

 21. Margalida Capellà Soler Post author

  Hady, el premni d’Aracne és en la categoria d’alumnes de batxillerat, per tant és per tots els aràcnids, i també per als alumnes d’ESO que escriviu i comenten al bloc. És també vostre. És vostre. L’enhorabona!

 22. Margalida Capellà Soler Post author

  Ja sé que no tinc perdó, però amb tant de premi i tanta emoció, m’he oblidat de comunicar-vos que només a El Fil de les Clàssiques hem superat els dotze mil comentaris. Aquest és el que fa 12.050, més els més de 8.000 d’Aracne, passen ja dels 20.000. Quina barbaritat! Volia bidireccionalitat, volia participació, … ho he ben aconseguit i aquest és el millor regal. Us ben asseguro que els he llegit tots i n’he contestat un bon grapat. Com a premi, tot el meu agraïment. Moltíssimes gràcies a tots i a totes que ho heu fet possible!

 23. Coty

  Lida, jo havia comentat i no s’ha publicat!!
  De veritat que en èpoques d’exàmens sobre tot s’agraeix que es reconegui el nostre treball, dóna moltes energies i forces per continuar!
  La més sincera enhorabona a l’Uri pel seu magnífic treball, a tu Lida per tutoritzar-lo i a tots els que hem deixat el nostre granet de sorra a posteriori en referents que hem trobat tant en lletres de cançons com en noms de grups. La veritat és que també serveix molt per a aprendre metàfores i altres figures retòriques 🙂
  Continueu així!!

 24. Margalida Capellà Soler Post author

  Coty, vares comentar una altra entrada! Me n’alegro que tota aquesta pluja de premis i reconeixements us doni força i coratge. Em treus un pes de sobre, patia per si us despistava. No heu deixat un granet de sorra, heu deixat una immensa platja i feina tindrem per mantenir-la. També ens animarà que hi continueu passant. Molt bona sort en aquest final de curs, en la selectivitat i sobretot en la vida!

 25. Carlos Rocamora

  Felicitats Margalida i felicitats al Uri també, espero que tinguem molts mes premis.

 26. Rebeca Sánchez

  Moltes felicitats Aracne Fila i Fila i Empremta d’Orfeu!! Vinga, ara nosaltres marxem, però amb tots els alumnes que vinguin pròximament, La Cinta de Niké potser guanyarà algun premi!! A seguir treballant!!

 27. Alissa Komarova

  Hola Margalida,
  felicitats a tothom, felicitats al bloc, felicitats a Aracne i felicitats al Uri!!
  Espero que tinguem més premis i que el bloc tingui més fills!:)

  ENHORABONA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *