MÉS LLIBERTAT, MENYS TENSIÓ

Quan jo era petit, el gos que havia de protegir la casa, estava sempre lligat. El meu pare deia, que els gossos que no eren lliures, bordaven amb més ràbia. Arribat el moment, atacaven amb més empenta. Eren més agressius, més violents. Jo vaig poder comprovar, que a més llibertat, menys agressivitat. (…).

De la llibertat d’expressió, podem dir el mateix. La censura genera ràbia. I la  expressió redueix la tensió o pressió. De totes maneres,  les nostres lleis penalitzen, l’amenaça, la difamació i l’apologia del terrorisme. Potser, perquè questes expressions contenen violència  i apropen a la persona que les pronuncia a l’agressió. En canvi, no penalitzen  la blasfèmia, ni la ofensa. Potser, perquè provenen més de la llibertat  que de l’odi (…).

Dit això, caldria preguntar-se  si les nostres lleis haurien de penalitzar expressions com aquesta:”A veure, no cal fer un drama!. A l’avió anaven catalans, no persones!”.  M’estic referint al tuït que un home d’Águilas, va penjar després de l’accident aeri  dels Alps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *